fbpx

Οι 7 πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να ξεφύγεις από τα κουνούπια αυτό το καλοκαίρι!

Ωραίο το καλοκαίρι, αλλά η κατάσταση με τα κουνούπια δε συνηθίζεται. Ούτε με τις κατσαρίδες – απλά γι΄αυτό δεν έχω κάτι να προτείνω (ακόμη). Χρειαζόμαστε λοιπόν ένα οργανωμένο σχέδιο για να μην κατατσιμπηθούμε και φέτος, να γλιτώσουμε από φαγούρα, κόκκινα σημάδια γιγαντιαίων διαστάσεων, γκρίνια και κρέμες αντικουνουπικές.

 

Τι πρέπει να κάνουμε συντρόφια; Αυτά τα 7 σημαντικά πράγματα!

 

1. Τα φυτά/βότανα είναι με το μέρος μας.

mosquito-plants

Η λεμονιά, η λεβάντα και το λεμονόχορτο είναι σύμμαχοι στους οποίους μπορούμε να βασιστούμε για να αντιμετωπίσουμε τα κουνούπια. Εσείς που έχετε κήπους αφήστε τις λεμονιές να μεγαλώσουν, τις λεβάντες να οργιάσουν και τα λεμονόχορτα να καλύψουν μεγάλες εκτάσεις. Κουνούπι δε θα πατήσει!

 

2. Φτιάξτε παγίδες.

mosquito-egg

Προμηθευτείτε αυτά τα μεγάλα ”αυγά” εξωτερικών χώρων που είναι κεραμικά εντομοαποθητικά. Απορροφούν λάδι από λεμονόχορτο και απωθώντας τα κουνούπια κι άλλα ενοχλητικά έντομα. Κάτι τέτοιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε υπαίθριους χώρους και μάλιστα, εκπέμπουν και ωραία μυρωδιά!

 

3. Κάντε κανένα μπάνιο πια.

mosquito-bath1

Αντί να ψεκαστείτε από πάνω μέχρι κάτω με διάφορα σπρέυ για κουνούπια που μυρίζουν άσχημα κιόλας, προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε στα (συχνά) μπάνια που θα κάνετε, μερικές σταγόνες από λάδι σιτρονέλας. Σιγά μη σας πλησιάσει κουνούπι μετά!

 

4. Ανάψτε καμιά φωτιά – δεν έχω τρελαθεί ακόμη.

mosquito-sage

Ο,τιδήποτε βγάζει καπνό, απωθεί για τα καλά κουνούπια και έντομα. Προμηθευτείτε κατάλληλα σκεύη για decor ή για αρωματικά sticks και συνδυάστε ρομαντική ατμόσφαιρα με πρωτοφανή απουσία κουνουπιών.

 

5. Κρεμάστε σακούλες με νερό.

mosquito-water

Το σχέδιο κατά των κουνουπιών έχει μπει σε εφαρμογή για τα καλά. Γεμίστε σακούλες με νερό και βάλτε τις κοντά στο παράθυρο και σε ανοιχτούς χώρους. Στον πάτο της σακούλας, βάλτε οτιδήποτε χάλκινο. Λόγω της διάθλασης του φωτός, τα έντομα αποπροσανατολίζονται και κινούνται προς λάθος μεριά – πάντως όχι μέσα στο σπίτι.

 

6. Βάλτε στις τσέπες σας υγρές χαρτοπετσέτες.

mosquito-sheet

Ναι ξέρω πόσο περίεργα ακούγονται όλα αυτά, αλλά έχουμε σχέδιο, έτσι δεν είπαμε; Βάλτε 1-2 υγρές χαρτοπετσέτες στις τσέπες σας και τα σιχαμένα αυτά πλασματάκια δε θα έρθουν να σας τσιμπήσουν.

 

7. Φάτε πολύ σκόρδο – αλλά μη βγείτε ραντεβού.

mosquito-garlic

Τα απωθεί η μυρωδιά ευτυχώς, όπως και τα ταίρια σας εξάλλου.

Πηγή: y-olo.gr

Δες επίσης: Νεύρα το καλοκαίρι; Όλα όσα μας εκνευρίζουν λίγο-πολύ όλους!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending