fbpx

10” to Genius: Από πότε και γιατί ξεκίνησαν τα σκουλαρίκια;

Η χρήσιμη/άχρηστη πληροφορία της ημέρας, για να γίνετε σοφότεροι σε 10 δευτερόλεπτα!

 

Τα σκουλαρίκια φοριούνταν αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν. Αν νομίζετε πως η μόδα με τα πολλά σκουλαρίκια σε ένα αυτί δημιουργήθηκε από εσάς, απλά να σας ενημερώσω πως μια μούμια σε μουσείο της Ιταλίας, έχει 2 σκουλαρίκια στο αυτί της.

Τα σκουλαρίκια ξεκίνησαν από πολύ παλιά, αφού ήταν σύμβολο ομορφιάς, αλλά και πόνου. Κάτι που δεν ξέρατε είναι ότι τα σκουλαρίκια είχαν εγκαταλειφθεί σαν στιλιστική πινελιά το 1840 με 1850 αφού λίγο η εποχή, λίγο τα παράξενα κουρέματα που έκρυβαν τα αυτιά, σε άντρες και γυναίκες, τα παραμέρισαν. Και όπως πάει συνήθως με τη μόδα, επανήλθε και μετά από 100 χρόνια ξαναέγινε «ντεμοντέ». Άρα περιμένετε το 2050 να είναι ξανά ντεμοντέ τα δικά σας σκουλαρίκια. 

Σήμερα υπάρχουν όλων των ειδών σκουλαρίκια. Και άμα λέμε όλων των ειδών το εννοούμε. Μάτια φιδιού, ζαχαρωτά, μαργαριτάρια, φωτογραφίες του Τσακ Νόρρις (ναι, είναι αλήθεια υπάρχει και ντοκουμέντο) και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Διακοσμούν (κάποιες φορές ωραία κάποιες άλλες όχι) τα αυτιά, τα μάγουλα, τον αφαλό, τα στήθη, το σβέρκο, τη μύτη και όπου αλλού υπάρχει σάρκα κοριτσιών και αγοριών.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending