fbpx

UCY: Μετεγγραφές στο Παν. Κύπρου από υποψηφίους που πέτυχαν σε διεθνείς εξετάσεις

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ενημερώνει το ενδιαφερόμενο κοινό πως δέχεται αιτήσεις για εξωτερικές μετεγγραφές από υποψήφιους φοιτητές οι οποίοι έχουν επιτύχει σε διάφορες διεθνείς εξετάσεις (International Baccalaureate, GCE ή άλλες ισοδύναμες διεθνείς εξετάσεις) και έχουν εξασφαλίσει θέση για φοίτηση σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

 

 

ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι εν λόγω υποψήφιοι για μετεγγραφή θα πρέπει να υποβάλλουν μαζί με την σχετική αίτηση, απολυτήριο Λυκείου ή πιστοποιητικό αποφοίτησης από αναγνωρισμένη Σχολή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το έγγραφο εξασφάλισης θέσης σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού και τυχόν άλλα έγγραφα που πιστοποιούν τα κύρια προσόντα με τα οποία και έγιναν δεκτοί στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Διευκρινίζεται ότι οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι πρέπει να βρίσκονται στο στάδιο έναρξης της φοίτησής τους.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η αίτηση του υποψηφίου μαζί με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλεται στην Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας (ΥΣΦΜ) του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία διεξάγει τον προκαταρκτικό έλεγχο και αν τηρούνται τα προαπαιτούμενα και ακολούθως τη διαβιβάζει στο αρμόδιο Τμήμα. Το Συμβούλιο του Τμήματος ορίζει τριμελή επιτροπή μετεγγραφών, που απαρτίζεται από μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού, η οποία εξετάζει τις αιτήσεις μετεγγραφών και κάνει εισηγήσεις για την αποδοχή ή μη των αιτήσεων. Το Τμήμα αποφασίζει βάσει των κριτηρίων για εισδοχή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με διεθνείς ή άλλες ισοδύναμες εξετάσεις, τα οποία έχουν οριστεί στο παρελθόν από το κάθε Τμήμα και επικυρωθεί από τη Σύγκλητο. Η τελική απόφαση για την προσφορά θέσης στον υποψήφιο λαμβάνεται από το Συμβούλιο του Τμήματος.

Τονίζεται ότι η προσφορά θέσης από πανεπιστήμιο του εξωτερικού και μόνο, δεν αποτελεί το μοναδικό κριτήριο εξασφάλισης θέσης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

 

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Η περίοδος υποβολής της αίτησης για έναρξη φοίτησης το Χειμερινό Εξάμηνο 2015-16 (Σεπτέμβριος 2015), αρχίζει από την Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015 μέχρι και την Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015.

Το έντυπο αίτησης θα βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας την Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015, το μεσημέρι. Τονίζεται ότι δεν θα γίνεται δεκτή η εκπρόθεσμη υποβολή αιτήσεων ή/και οποιωνδήποτε δικαιολογητικών/βεβαιώσεων, η οποία αφορά σε παράλειψη του υποψηφίου. Σε καμιά περίπτωση δεν θα γίνονται δεκτά δικαιολογητικά/βεβαιώσεις μετά την ανακοίνωση των εγκεκριμένων υποψηφίων από τα Ακαδημαϊκά Τμήματα.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα στοιχεία των επιτυχόντων υποψηφίων θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της δεύτερης εβδομάδας Σεπτεμβρίου 2015 το αργότερο, στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ucy.ac.cy/fmweb.

 

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Διευκρινίζεται πως δεν υπάρχουν δίδακτρα για φοιτητές που προέρχονται από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα δίδακτρα για φοιτητές που δεν είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας ή κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχονται στα €6.834 ανά ακαδημαϊκό έτος. Για οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ucy.ac.cy/fmweb ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς με το Γραφείο Εξυπηρέτησης στο 22 89 4021 και με το Γραφείο Προπτυχιακών Σπουδών στο 2289 4039 (κ. Νατάσσα Χαραλάμπους) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας fm@ucy.ac.cy.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending