fbpx

Πώς να επιστρέψεις εύκολα στην καθημερινότητα σου μετά τις διακοπές;

Πολλοί από εσάς, επιστρέφοντας από τις διακοπές ενδέχεται να αισθανθείτε μελαγχολία, νωθρότητα, νοσταλγία, δυσφορία αλλά και έντονο άγχος και αγωνία για τις ευθύνες και υποχρεώσεις που καλείστε να αντιμετωπίσετε και πάλι.

 

Ποιοι είναι οι λόγοι και τι μπορούμε να κάνουμε;

 

Ίσως αντιμετωπίζετε κι εσείς τα συμπτώματα του Συνδρόμου Άγχους. 

o-WOMAN-STRESS-facebook

Μην πανικοβληθείτε, αλλά καταλαμβάνει αρκετούς από εμάς μετά τις διακοπές -οι ειδικοί αναφέρονται σε αυτό ως Post Vacation Stress Syndrome. Το σύνδρομο αυτό μπορεί να εκφραστεί και μέσω σωματικών συμπτωμάτων όπως πονοκέφαλοι, απώλεια όρεξης ή υπερφαγία αλλά και ανεξήγητη κόπωση.

 

Εάν διαπιστώσετε πως βιώνετε κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα..

o-SAD-STUDENT-facebook

Αρπάξτε την ευκαιρία για έναν ουσιαστικό διάλογο με τον εαυτό σας, προκειμένου να αντιληφθείτε γιατί αισθάνεστε έτσι! Μήπως δεν φροντίζετε για την ισορροπία μεταξύ φοιτητικής και οικογενειακής σας ζωής; Μήπως δραματοποιείτε τις καταστάσεις; Μήπως η τελειομανία σας δεν σας επιτρέπει να κάνετε λάθη και η επιστροφή στις δοκιμασίες της καθημερινότητας μοιάζει εφιάλτης; Η ακόμη, μήπως το καλοκαίρι αυτό είχατε μεγάλες προσδοκίες που δεν εκπληρώθηκαν (όπως για παράδειγμα να γνωρίσετε έναν μεγάλο έρωτα ή να πάρετε μια πολύ καλή δουλειά;).

 

Αφού αφεθείτε σε αυτό τον εσωτερικό διάλογο, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές για ισορροπημένη επαναφορά στην καθημερινότητα μετά τις διακοπές:

 

Ο τρόπος που σκεφτόμαστε είναι σημαντικός!

girl-thinking

Στα άτομα που βιώνουν αυτή την μελαγχολία συναντούμε συνήθως έναν τρόπο σκέψης «άσπρο- μαύρο» – είτε βρίσκομαι στον απόλυτο παράδεισο των διακοπών ή στην απόλυτη κόλαση της καθημερινότητας.

Είναι στο χέρι μας να ενσωματώσουμε κάποια απολαυστικά κομμάτια των καλοκαιρινών διακοπών στην διάρκεια του χειμώνα: 

  • σύντομες εξορμήσεις
  • συναντήσεις με τους αγαπημένους φίλους
  • μια μέρα κενό για την αυτο- φροντίδα μας (ότι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα από εμάς).

Group of friends enjoying road trip in convertible

Να θυμάστε πως είναι επιλογή σας να ρυθμίσετε έτσι το χρόνο σας ώστε να αφήνετε περιθώρια στον εαυτό σας για σύντομα διαλείμματα– και μην φέρνετε πάντα το οικονομικό σαν δικαιολογία: μια μονοήμερη κοντινή απόδραση είναι αρκετά οικονομική και αρκεί για να σας αναζωογονήσει!

 

Δες: Μικρά tips για μια χαρούμενη καθημερινότητα!

 

Φροντίστε να μην επιστρέψετε τελευταία στιγμή από τις διακοπές 

year-holiday.jpg

Δώστε στον εαυτό σας μια- δύο μέρες περιθώριο να ενταχθείτε ομαλά στην καθημερινότητα του σπιτιού- της βάσης σας- κι έπειτα της εργασίας σας. Μην έχετε μεγάλες απαιτήσεις και προσδοκίες. Κάθε αλλαγή παίρνει λίγο χρόνο, επιστρέψτε στην καθημερινότητα με τις αναμνήσεις των διακοπών και αφήστε τες σιγά-σιγά στην άκρη (όχι απότομα και αναγκαστικά).

 

Φροντίστε να καταλάβετε τι είναι αυτό που φοβάστε τόσο πολύ να επιστρέψετε.

uni

Μια εργασία/σπουδή που δε σας ικανοποιεί, μια εργασιακή σχέση που σας θυμώνει, μια προσωπική σχέση που σας ματαιώνει/ που δε σας καλύπτει; Μόλις το ανακαλύψετε έχετε κάνει το πρώτο βήμα για να το επιλύσετε, πλησιάζοντας στην ανακούφιση και στην ψυχική σας ισορροπία!

 

Να θυμάστε πάντα: Αυτό που επηρεάζει καθοριστικά τη διάθεσή μας δεν είναι τόσο η ίδια η κατάσταση, όσο ο τρόπος με τον οποίο σκεφτόμαστε γι’ αυτήν, τα «χρώματα» που της δίνουμε και οι διαστάσεις που παίρνει στο μυαλό μας.

Πηγή: faysbook.gr

Δες επίσης: Η καθημερινότητα των Κυπρίων φοιτητών vs. φοιτητριών!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending