fbpx

Νευροανάδραση: Το κοινό σημείο της AC Milan FC, της Chelsea FC και άλλων επαγγελματιών αθλητών!

Ένα εκπαιδευτικό άρθρο του Neuroblis.com έρχεται να δώσει λύσεις σε πολλές ποδοσφαιρικές μας ομάδες που έχουν πρόβλημα στα πέναλτι!

“Αυτό που διακρίνει τους καλύτερους στον ολυμπιακό και τον επαγγελματικό αθλητισμό  είναι η ευκολία συγκέντρωσης, η σταθερότητα υπό πίεση, το κίνητρο για επιτυχία, και η επιτυχές ρύθμιση των  συναισθημάτων κατά τη διάρκεια σημαντικών στιγμών όπως η εκτέλεση ή απόκρουση του τελευταίου πέναλτι στον τελικό κυπέλου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου (http://bit.ly/1IJgDTc). Όλοι έχουμε δει το βλέμμα του Roberto Baggio στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλου το 1994 όταν δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στην Βραζιλία. Γι αυτούς τους λόγους η ιταλική εθνική ομάδα καθώς επίσης και άλλες ομάδες του ιταλικού ποδοσφαίρου, και όχι μόνο, όπως η AC Milan FC και η Chelsea FC, έχουν χρησιμοποιήσει την Νευροανάδραση με μεγάλη επιτυχία.

Ο εγκέφαλος είναι σαν οποιοδήποτε άλλο όργανο στο σώμα. Εάν το ασκήσουμε, θα αποδώσει καλύτερα. Ένας αποτελεσματικός εγκέφαλος μπορεί να επιτύχει περισσότερα, με μεγαλύτερη ακρίβεια, σε λιγότερο χρόνο.  Η Νευροανάδραση υψηλών επιδόσεων παρέχει τα εργαλεία για να εκπαιδεύσουμε και να ασκήσουμε τα νευρολογικά δίκτυα έτσι ώστε να επιτύχουμε βελτίωση της απόδοσης σε αθλητικές επιδιώξεις (http://bit.ly/1KrKqal). Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε την σωστή λειτουργία αυτών των νευρολογικών δικτύων με μια ορχήστρα. Κανένα μέλος αυτής την «ορχήστρας» δεν παίζει σε πάρα πολύ δυνατή  ή σε υπερβολικά χαμηλή ένταση, και όλα τα μέλη της ακολουθούν ένα αρμονικό ρυθμό. Η αποκατάσταση αυτής της φυσικής συμφωνίας είναι αυτό που μπορούμε να επιτύχουμε με την Νευροάναδραση.

Το εξατομικευμένο πρόγραμμα Νευροανάδρασης υψηλών επιδόσεων κάνει την χρήση των εγκεφαλικών πόρων πιο αποτελεσματική. Μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σημαίνει πως λιγότερη νευρολογική ενέργεια χάνεται κατά α) την ανάλυση δύσκολων προβλημάτων, β) την αναγκαία διατήρηση της ψυχραιμίας και γ) τον απαιτούμενο  συναισθηματικό έλεγχο. Η διαδικασία της Νευροανάδρασης βοηθά στη συγκέντρωση της προσοχής, την αύξηση της ικανότητας αποφυγής περισπασμών κατά τη διάρκεια σημαντικών καταστάσεων, και την αύξηση της ταχύτητας επεξεργασίας. Ένα αποδοτικό νευρολογικό δίκτυο μας επιτρέπει να έχουμε ομαλότερη λειτουργία. Ομαλότερη λειτουργία σε αυτή την περίπτωση ισούται με μεγαλύτερη ισορροπία υπό πίεση,  βελτιωμένη  ταχύτητα ανάκαμψης μετά από ένα λάθος, και λιγότερη «υπερ-ανάλυση» σε κρίσιμες στιγμές.

Οι επαγγελματίες αθλητές χρησιμοποιούν τη Νευροανάδραση για να ενισχύσουν την δυνατότητα τους να λειτουργούν εντός της «ζώνης»  βέλτιστης απόδοσης τους. Η «ζώνη» περιλαμβάνει μια διανοητική κατάσταση η οποία αποτελείται από αυξημένα κίνητρα για επίτευξή του στόχου, βελτιωμένη προσοχή και εστίαση, ικανότητα συνειδητοποίησης και επικέντρωσης στα σημαντικά ενώ το άτομο βρίσκεται σε μια κατάσταση ενεργής χαλάρωσης. Σκεφτείτε τη «Ζώνη» ως ένα ισορροπημένο σημείο στο μέσο δύο άκρων. Στο ένα άκρο βρίσκεται η πολύ χαμηλή ενεργοποίηση και τα χαμηλά κίνητρα  τα οποία οδηγούν  σε ελάχιστη απόδοση. Ενώ  στο άλλο βρίσκεται η  ακραία διέγερση, όπως κατά τη διάρκεια του στρες /άγχους, η οποία μειώνει την απόδοση.

Φυσικά η ικανότητά του αθλητή για λειτουργία εντός της «ζώνης»  βέλτιστης απόδοσης του επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες όπως η σωματική/φυσική κατάσταση, η κατάλληλη ανάπαυση, και η διατροφή. Πολλοί επαγγελματίες υψηλών επιδόσεων ταλαιπωρούνται με θέματα που σχετίζονται με το προ-αγωνιστικό ή/και το μακροπρόθεσμο στρες και ως εκ τούτου έχουν προβλήματα με τον ύπνο τους. Στις περιπτώσεις αυτές, το υπερβολικό στρες/άγχος κατά την διάρκεια της νύχτας παρεμβαίνει στην ομαλή απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης που είναι απαραίτητη για την κινητοποίηση πρωτεϊνών στον ιστό και την ομαλή λειτουργία της κυτταρικής διαδικασίας επισκευής (http://bit.ly/1Q8ilDG,http://1.usa.gov/1KHHBRg, http://1.usa.gov/1hTQMmz).  Αυτό είναι ήσσονος σημασίας για την απόδοση των αθλητών, καθώς επηρεάζει την ανάπαυση και την αναζωογόνηση του σώματος και των μυών, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα για τραυματισμό και το χρόνο που απαιτείται για αποκατάστασή μετά από τραυματισμό. Έτσι, θέματα που σχετίζονται με το προ-αγωνιστικό ή/και το μακροπρόθεσμο στρες μειώνουν την κατάλληλη ανάπαυση και δυσχεραίνουν την σωματική κατάσταση του αθλητή αυξάνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τις πιθανότητες τραυματισμού (http://bit.ly/1N2Jqs0). Σε αυτό το επίπεδο, οι επαγγελματίες αθλητές χρησιμοποιούν την Νευροανάδραση για να προωθήσουν την ανάκαμψη και τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, τα οποία αποτελούν  ουσιώδη στοιχεία για τη μακροπρόθεσμη επίδοση του εγκεφάλου, την αντοχή και την ανθεκτικότητα.

Αυτοί είναι οι λόγοι που η Νευροανάδραση γίνεται γρήγορα ένα πρότυπο εκπαίδευσης στον Ολυμπιακό και τον επαγγελματικό αθλητισμό (http://bit.ly/1N2ymLB). Ορισμένοι από τους οργανισμούς που χρησιμοποιούν την Νευροανάδραση για να βοηθήσουν τους αθλητές τους να επιτύχουν λειτουργία εντός της «ζώνης»  βέλτιστης απόδοσης τους είναι:

Στη NeuroBlis χρησιμοποιούμε τεχνολογία η οποία είναι σε θέση να μας παρέχει ακριβείς χάρτες της λειτουργίας του εγκεφάλου για να εντοπίσουμε τους τομείς που προκαλούν ανησυχία. Έτσι είμαστε σε θέση να προσαρμόσουμε το πρωτόκολλο Νευροανάδρασης στις δικές σας ανάγκες”.

Πηγή: neuroblis.com

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending