fbpx

10″ to Genius: Γιατί χαμηλώνουν τα φώτα στα αεροπλάνα κατά την προσγείωση και την απογείωσή τους;

Σοφότεροι σε 10 δευτερόλεπτα με τη χρήσιμη/άχρηστη πληροφορία της ημέρας!
 
 
Ήδη θα ξέρεις όλα τα σχετικά μέτρα για την ασφάλεια στο αεροπλάνο (τόσες φορές που τα λένε..). Σκέφτηκες ποτέ όμως γιατί οι πιλότοι χαμηλώνουν τον φωτισμό της καμπίνας, όταν απογειώνεται και προσγειώνεται το αεροπλάνο.
 
Η απάντηση είναι απλή: Η απογείωση και η προσγείωση είναι οι κρισιμότερες στιγμές στις πτήσεις, αφού κάποιο ατύχημα μπορεί να τύχει, και ο πιλότος να κάνει αναγκαστική προσγείωση και οι επιβάτες να εκκενώσουν το αεροπλάνο άμεσα .
 
Γι’ αυτό, με το χαμήλωμα των φώτων (όταν έξω είναι νύχτα, είναι αναμμένα), τα μάτια των επιβατών και του πληρώματος συνηθίζουν σε λίγο φως. Έτσι, αν συμβεί ατύχημα μάλλον θα πρέπει να εγκαταλείψουν το αεροπλάνο, στο απόλυτο σκοτάδι ή με πολύ λίγο φωτισμό. Άρα αν τα μάτια τους είναι εξοικειωμένα, θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να αντιδράσουν σωστά σε κρίσιμες στιγμές.
 
Κάποιοι πιστεύουν πως στην απογείωση και στην προσγείωση το αεροπλάνο ίσως χρειαστεί όλη την ενέργεια που υπάρχει, άρα τα φώτα χαηλώνουν για να εξοικονομηθεί αυτή η ενέργεια. Όπως και να ‘χει, δεν χρειάζεται να φοβάστε όποτε συμβαίνει αυτό!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending