fbpx

4 τροφές που προκαλούν υπνηλία και πρέπει να αποφεύγετε στο πανεπιστήμιο!

Το τι μπορεί να φάει κανείς στο διάλειμμα του, συνήθως αποτελεί μεγάλο πρόβλημα και σπάνια είναι κάτι υγιεινό.

Πρόβλημα όμως είναι και υγιεινές προτάσεις (σύμφωνα με το sigmalive.com), γιατί μπορεί να προκαλέσουν υπνηλία.

Η ιδανική λύση είναι να μπορείτε να έχετε μαζί σας σπιτικό φαγητό, που προσφέρει την απαραίτητη διατροφική ποικιλία.

Αν όμως επιλέγετε τα έτοιμα σνακ και το delivery καλό είναι να αποφύγετε αυτές τις συγκεκριμένες κατηγορίες τροφών γιατί θα μειώσουν τη ενέργειά σας και θα εντείνουν το αίσθημά κόπωσης και ίσως προκαλέσουν και νύστα.

Ποιες είναι αυτές οι τροφές;

1
Σκέτες σαλάτες

Μπορεί οι σαλάτες να είναι μια υγιεινή επιλογή, αφού είναι πλούσιες σε βιταμίνες, κοπάζουν το αίσθημα της πείνας και δεν μας επιβαρύνουν με θερμίδες, όμως οι υπερβολικά λιτές σαλάτες δεν παρέχουν την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσετε τη μέρα σας.

Μείωση της ενέργειας έχετε επίσης λόγω της υπεριέγερσης του πετπικού όταν καναλώνει ιδιαίτερα πλούσιες σε φυτικές ίνες τροφές, αλλά και αν σε μια σαλάτα προσθέσετε ντρέσινγκ με βάση τη ζάχαρη αφού το σάκχαρο του αίματος ανεβαίνει απότομα και στη συνέχεια πέφτει επίσης απότομα, δημιουργώντας αίσθημα κόπωσης. Ιδανικό είναι να προσθέσετε και κάποια πρωτεΐνη στη σαλάτα σας (όπως κοτόπουλο) και να προτιμήσετε το λεμόνι ή το ξύδι ως ντρέσινγκ.

2
Κάποια γαλακτοκομικά προϊιόντα

Οι δυσανεξίες στις πρωτεΐνες τους (στον ορό γάλακτος και την καζεΐνη) αναπτύσσονται όσο μεγαλώνουμε και το αίσθημα κούρασης μπορεί να αποτελεί ένα σύμπτωμα. Σύμφωνα με ειδικούς, από το 50-60% αυτών που παραπονιούνται για κούραση, το 20-30% αισθάνεται καλύτερα όταν μειώνει τα γαλακτοκομικά και αν και ο μηχανισμός δεν είναι ξεκάθαρος, φαίνεται πως ο οργανισμός αναπτύσσει μια ανοσολογική αντίδραση στις πρωτεΐνες αυτές, «χτίζοντας» μια στρατιά αντισωμάτων εναντίον τους, οδηγώντας εν τέλει στο αίσθημα της κούρασης. Αποφύγετε τα φρέσκα γαλακτοκομικά όπως το φρέσκο γιαούρτι ή το μαλακό φρέσκο τυρί.

3
Μπανάνες και ξηροί καρποί

               Mixed Nuts NEW1

Όλες οι τροφές που είναι πλούσιες σε μαγνήσιο βοηθούν στη χαλάρωση των μυών που με τη σειρά της εντείνει την υπνηλία. Οι μπανάνες και ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα, τα κάσιους και τα φιστίκια, είναι πλούσια σε μαγνήσιο και οι μυοχαλαρωτικές ιδιότητες τους εντείνονται αν πάσχετε, χωρίς να το ξέρετε, από έλλειψη μαγνησίου.

4
Γλυκά και λιπαρά

Η αίσθηση πως μια πλούσια σε λιπαρά ή ζάχαρη τροφή μας χαρίζει θερμίδες και άρα ενέργεια είναι απολύτως λάθος. Έρευνες δείχνουν ότι όταν καταναλώνουμε τροφές με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρά, παράγουμε λιγότερα γαστρικά υγρά και ένζυμα που βοηθούν στη χώνεψή τους κι αυτό όχι απλώς μας απαλλάσσει από πεπτικά προβλήματα, αλλά κρατά και την ενέργειά μας σταθερή.

Αντίθετα, η κατανάλωση λιπαρών και γλυκών δημιουργεί υπερδιέγερση και ερεθισμό του πεπτικού και αίσθημα «βάρους» και κόπωσης.

Δες επίσης: 5+1 τροφές που μπορούν πράγματι να σε κάνουν πιο χαρούμενο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending