fbpx

Μουσικοχορευτική Παράσταση “Άγγιγμα Ψυχής”

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών διοργανώνει μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο “Άγγιγμα Ψυχής” μια δημιουργία – σκηνοθεσία της Χριστιάνας Παπαδοπούλου σε κείμενα της Μαρίας Παπανδρέου. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Θεατράκι του Προεδρικού Μεγάρου και τελεί υπό την αιγίδα της κυρίας Άντρης Αναστασιάδου, συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 12 Οκτωβρίου 2015, στις 20:00.

Η παράσταση επιχειρεί ένα άγγιγμα στα άδυτα της ψυχής του ανθρώπου όπου περνά από την λεβεντιά στην προβολή, από τη μοναξιά στην συντροφιά, από τον έρωτα στην τρέλα… Καράβια μοιάζουν οι ψυχές στο χρόνο που γυρίζουν, ταξιδευτής μια τραγική φιγούρα που μας ταξιδεύει μέσα από τη δική του ζωή. Μια διαχρονική διάσταση του θέματος αφού τα θεατρικά δρώμενα αναφέρονται στην αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα σ΄ένα άνθρωπο σύμβολο, τον Οδυσσέα, όπου εκφράζει τις πολλαπλές εναλλαγές της δαιδαλώδους ζωής του μέσα από την παραδοσιακή μουσική και χορό από διάφορες περιοχές του ιστορικού Ελληνικού χώρου και εναλλάσσεται με σύγχρονο τραγούδι.

Η διανομή είναι πολυπρόσωπη με περισσότερους από 60 καλλιτέχνες.

Τους παραδοσιακούς χορούς παρουσιάζουν χορευτές του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Αγίων Ομολογητών με χορούς και φορεσιές από Κύπρο, Μακεδονία, Ανατολική Ρωμυλία, Μυτιλήνη, Κάλυμνο, Τζια, Κάτω Ιταλία.

Στην παράσταση παίζουν 6 μουσικοί από Κύπρο και Ελλάδα. Τα θεατρικά δρώμενα ερμηνεύουν ο Θοδωρής Κωστιδάκης στο ρόλο του Οδυσσέα και η Έλενα Μούρεττου 

Κείμενα: Μαρία Παπανδρέου

Δημιουργία και επιμέλεια Παράστασης: Χριστιάνα Παπαδοπούλου

 

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015, 20:00 στο Θέατρο Προεδρικού

Είσοδος: 12 ευρώ/6 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων στο “Πολιτιστικό Εργαστήρι” 22256782

unnamed

unnamed (3)

unnamed (2)

unnamed (1)

 

Η παράσταση είναι επανάληψη της παράστασης της 14ης Ιουνίου 2015 που πραγματοποιηθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Παλλάς. 

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών δραστηριοποιείται με πολιτιστικά θέματα στην πόλη της Λευκωσίας και στεγάζεται στο Αρχοντικό Ιεροδιακόνου στην παραδοσιακή γειτονιά των Αγίων Ομολογητών. Αποτελείται από ανθρώπους που δρουν στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού και σκοπό έχει, με εκδηλώσεις και παρουσιάσεις που διοργανώνει , να προσφέρει ευκαιρίες δημιουργίας στους πολίτες της Λευκωσίας και στα μέλη του, κυρίως μέσω του λόγου, της μουσικής και του χoρού. Είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και εξασφαλίζει πόρους από τις συνδρομές των μελών του και από προσφορές προσώπων ή οργανισμών που εμπιστεύονται τη δράση του. Από το 1999 που ιδρύθηκε έως σήμερα έχει αναπτύξει πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα κι έχει καταφέρει να εδραιωθεί στη συνείδηση των πολιτών της Λευκωσίας ως ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της πόλης.

Τα καθαρά έσοδα από την παράσταση θα δοθούν σε ευπαθείς ομάδες, κυρίως οικογένειες, παρέχοντας στα παιδιά τους δωρεάν απογευματινές δραστηριότητες για υγιή απασχόληση σε θέματα θεάτρου, χορού και μουσικής.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending