fbpx

Εκπομπή κυπριακής τηλεόρασης: Όταν τα παιδιά τελικά.. “πουλούν”!

Ήταν απόγευμα Πέμπτης όταν, μετά από την ρουτίνα των μαθημάτων, αποφάσισα να ξεκουραστώ λίγο βλέποντας τηλεόραση. Έτσι και έκανα. Αρχικά ήταν οι απογευματινές ειδήσεις και περίμενα μήπως ξεκινήσει κάτι καλό να περάσει η ώρα και να ψυχαγωγηθώ. Τελικά, δεν πήγαν όλα όπως τα περίμενα. Αντί για ψυχαγωγία και χαλάρωση, είχα εκνευριστεί ακόμα περισσότερο και αποφάσισα να γράψω και να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου. 

 

Μάλλον θα διερωτάστε τι ήταν αυτό που με έκανε να νιώσω έτσι.

Αυτό που συνειδητοποίησα ήταν ότι πράγματι γίνεται ένα “εμπόριο παιδιών” καθ’όλα νόμιμα και με την πλήρη συναίνεση των γονιών. Ναι, μιλώ γι’ αυτό το παιχνίδι που ξεκίνησε να παίζει και στην κυπριακή τηλεόραση με πρωταγωνιστές παιδιά μικρής ηλικίας. Παιδία να τραγουδούν και να χορεύουν επιδεικνύοντας τα ταλέντα τους. Η πάσα αλήθεια που οφείλω να πω είναι ότι τα παιδιά έχουν ταλέντο και μπράβο τους.

Παρόλα αυτά όλο αυτό το show γίνεται, απλά και ξεκάθαρα, “εμπόριο“. Κανένα κανάλι δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα για να μοιράζει δώρα και ούτε βέβαια κόπτεται για τα ταλέντα τους. Απλά τα παιδιά “πουλούν”. Η γλυκύτητα τους και το ταλέντο τους πουλά πάρα πολύ στον κόσμο. Με άλλα λόγια, αυξάνει τα νούμερα.

20150622_dancingjunior

Ποια τα αποτελέσματα; Πολλά και διάφορα.

Πρώτον, καλλιεργείται αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των παιδιών χωρίς λόγο. Ακόμα και χωρίς αποχωρήσεις να γίνεται το παιχνίδι, ακόμα και να διατυμπανίζει ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός, όλα μα όλα τα παιδάκια προσπαθούν να πάρουν αυτή τη βαθμολογία, τα γλυκά και ωραία σχόλια των κριτών και το τελικό βραβείο. Όσο και να προσπαθήσει κάποιος δεν θα μου αλλάξει την γνώμη μου γι’ αυτό το είδος show. Ο λόγος είναι γιατί πραγματικά διερωτώμαι: τι θα γίνει όταν ένα δεκάχρονο δει χαμηλό βαθμό, ενώ προσπάθησε πολύ; Ποιο το κοινωνικό αντίκτυπο στους νικητές; Ή στην περίπτωση που δεν ακούσουν μια μέρα την έκφραση “είσαι αστέρι ή “έχεις μέσα σου το ταλέντο“; Ενώ όλα αυτά τα λένε σε μερικά παιδιά;;

 

Κάποιος μπορεί να πει “δεν υπάρχει και στο σχολείο αυτός ο ανταγωνισμός και η προσπάθεια να πάρει το παιδάκι ένα μπράβο από την δασκάλα του;” 

s-COLLEGE-CLASS-large

Πιστεύω πως οι παιδαγωγοί έχουν την γνώση να ρυθμίζουν τέτοιους είδους ζητήματα για να μειώνουν τον ανταγωνισμό αλλά και να γίνεται,  είναι εντελώς διαφορετικό να γίνεται μπροστά σε όλη την Κύπρο. Εδώ υπάρχει δημοσιότητα.

Κατά την προσωπική μου άποψη αυτό το πράγμα που γίνεται είναι μια κοροϊδία και εκμετάλλευση των παιδιών, που βέβαια δεν είναι υπαίτια αλλά άλλοι έχουν την ευθύνη. Τα παιδιά δεν είναι σε ηλικία να προβλέψουν τις συνέπειες.  Οι γονείς που μπορούν να το κάνουν φαίνεται ότι το παίρνουν σαν ένα από παιχνίδι και γι’ αυτό συναινούν και τα στηρίζουν σε όλη αυτή την προσπάθεια.

 

Με τα πιο πάνω προσπάθησα να εκφράσω την δυσαρέσκεια μου και την αντίθεση μου σε τέτοιου είδους show και λυπούμε. Θα ήταν καλό η αρμόδιοι να βλέπουν τις κοινωνικές επιπτώσεις τέτοιων show αντί να κόβουν σκηνές gay που φιλιούνται επικαλούμενοι τις νομοθεσίες.

 

Δες επίσης: Παιδιά και Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending