fbpx

10″ to Genius: Όλα όσα δεν ήξερες για το Google αυτά τα 17 του χρόνια!

Σοφότεροι σε 10 δευτερόλεπτα με τη χρήσιμη/άχρηστη πληροφορία της ημέρας!

Μιας και τo Google γιόρτασε τα 17 του χρόνια, αξίζει μια αφιέρωση για τις πιο βασικές του πληροφορίες που ίσως δεν γνώριζες. 

Ο Λάρρυ Πέιτζ και ο Σεργέι Μπριν ξεκίνησαν το 1996 αρχικά ως ερευνητικό πρόγραμμα, από το διδακτορικό τους, στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ στην Καλιφόρνια. Οι δύο τους έφτιαξαν ένα καλύτερο σύστημα μέχρι τότε, που ανέλυε τις σχέσεις μεταξύ των ιστοσελίδων.

Αρχικά η νέα τεχνολογία ονομάστηκε PageRank, που καθόριζε τη συνάφεια μιας ιστοσελίδας από το πόσες σελίδες και σημαντικές οδηγούσαν πίσω σε αυτήν. Η λέξη «Google» προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης «Googol», που όριζε το μαθηματικό όρο από τον Milton Sirotta για τον αριθμό 10100 που γράφεται: «1 με 100 μηδενικά να ακολουθούν». Έτσι φαίνεται ο σκοπός της εταιρίας να οργανώσει τις “άπειρες” πληροφορίες από το Internet.

Η ιστοσελίδες που έτρεχε πρώτα το Google ήταν: google.stanford.edu και z.stanford.edu. Επίσημα, η εταιρία δημιουργήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 1998. Στεγαζόταν κυριολεκτικά στο γκαράζ μιας φίλης των δημιουργών στην Καλιφόρνια.

Η γρήγορη ανάπτυξη του Google μέχρι σήμερα, προσφέρει μαζί της: λογισμικό με email (Gmail), σουίτα γραφείου (Google Drive), και κοινωνικής δικτύωσης (Google +). Η εταιρία είναι υπεύθυνη και για το λειτουργικό σύστημα για κινητά Android. Ταυτόχρονα, η εταιρεία του Google συνεργάζεται με μεγάλους κατασκευαστές ηλεκτρονικών για δημιουργία συσκευών Nexus, αγοράζοντας και την Μοτορόλα το 2012.

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending