fbpx

Καθρεφτίζοντας την επικαιρότητα: Πώς μπορούμε να αλλάξουμε εμείς τον κόσμο;

«Πολικές αρκούδες λιμοκτονούν εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών…», «Νέες αιματηρές επιθέσεις…», «μειώνονται τα κέρδη της βιομηχανίας…»… Ναι, αυτή είναι η επικαιρότητα του 2015! Πόλεμος, οικονομική κρίση, βία, ανεργία και άλλα, είναι αυτά που κατακλύζουν τον κόσμο του σήμερα.

Φθάσαμε στο σημείο παρακολουθώντας τις ειδήσεις να σκεφτόμαστε και να φορτωνόμαστε με σκέψεις και προβληματισμούς για προβλήματα, που στην πραγματικότητα δεν μας αφορούν και δεν μας επηρεάζουν, λες και δεν φτάνουν τα δικά μας προβλήματα.

 

Είναι πλέον γεγονός πως οι χαρούμενες και πιο αισιόδοξες ειδήσεις, αποτελούν είδος προς εξαφάνιση.

spotlight

Αλήθεια, πού πήγαν οι «έξω-καρδιά» άνθρωποι; Αυτός ο κόσμος που έβλεπε τα πράγματα από μια άλλη ματιά, πιο αισιόδοξη και πιο ελπιδοφόρα; Γιατί, κακά τα ψέματα, την επικαιρότητα και τα γεγονότα τα γράφουμε εμείς οι άνθρωποι μέσα απ’ τις δικές μας πράξεις.

 

Σκεφτήκατε όμως ποτέ, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος, αν εμείς οι ίδιοι γινόμασταν διαφορετικοί;

change_the_world__by_this_is_the_life2905-d3dd0vm

Όλοι θέλουμε να αλλάξει ο κόσμος, χωρίς όμως να θέλουμε να αλλάξουμε το δικό μας εαυτό. Και απ’ ότι φαίνεται, όλοι πιστεύουμε στα θαύματα και ζούμε σε ένα δικό μας παραμύθι ψευδαισθήσεων. Ξυπνάτε!

Εγώ, εσύ, αυτός, είμαστε ο κόσμος και συνεπώς μόνο εμείς μπορούμε να τον αλλάξουμε.

 

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από κάτι απλό: κάνοντας πράξη τα λόγια του γνωστού τραγουδιού του Michael Jackson, «The man in the mirror»

Capture

«I am starting with the man in the mirror,

I am asking him to change his ways…

if you wanna make the world a better place,

take a look at yourself and then make a change…».

 

Βλέποντας τον εαυτό μας στον καθρέφτη, πολλές φορές, πέραν από την εξωτερική μας εμφάνιση, βλέπουμε και κάτι πιο πολύτιμο και κάποιες φορές όχι και τόσο όμορφο. Τον εσωτερικό μας κόσμο.

thinking man

Έναν κόσμο περίπλοκο, γεμάτο σκέψεις και συναισθήματα που αναδεικνύουν το χαρακτήρα μας, πολλές φορές καλό και άλλες όχι και τόσο. Αυτό τον κόσμο μπορούμε να τον αλλάξουμε, να τον κάνουμε πιο απλό, πιο όμορφο, μακριά από κάθε αρνητική σκέψη και να πλάσουμε το δικό μας εαυτό, εμπνευσμένο μέσα από την ανθρωπότητα των ονείρων μας.

Και κάπως έτσι ίσως αλλάξει η επικαιρότητα του 2015… Κι εμείς θα ελπίζουμε σε ειδήσεις ομορφότερες και πιο αισιόδοξες. Τότε μόνο, ίσως δούμε επιτέλους ένα φως στο τούνελ. Και ναι τότε θα μπορούμε να πιστεύουμε σε θαύματα και παραμύθια.

Εσύ; Κοιτάχτηκες στον καθρέφτη;

 

Δες επίσης: Η αλλαγή στη ζωή μας: Να αλλάξει κανείς τον εαυτό του ή όχι;

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending