fbpx

5+1 εύκολοι τρόποι για να λύσετε τον κύβο του Ρούμπικ (επιτέλους)!

Όλοι μας ανεξαιρέτως πιστεύω πως έχουμε πιάσει στα χέρια το «παιχνίδι» του Ρούμπικ (Rubik’s cube για όσους τους αρέσκει να επιδεικνύουν την αγγλική τους προφορά). Ο κύβος αυτός, με πάνω απο 350 εκατ. πωλήσεις, αποτελεί το πλέον διαδεδομένο παιχνίδι παγκόσμια.

Πόσοι όμως απο εμάς ασχοληθήκαμε μανιακά, αποστηθίσαμε αλγορίθμους και καταφέραμε να το λύσουμε; Πόσοι προσπαθήσαμε, εξαντλήθηκε η υπομονή μας και τα παρατήσαμε; Πόσοι απλά το θεωρήσαμε ανιαρό και αχρείαστο για τις εμπλουτισμένες γνώσεις μας και ούτε καν ασχοληθήκαμε;

 

Όντως, υπάρχουν τρόποι για τον καθένα μας ξεχωριστά, να λύσει αυτό τον κύβο:

 

1. Ο γνωστός τρόπος της αποστήθισης αλγορίθμων

Παρά τους δυσνόητους (για αρκετούς) αλγορίθμους, το ρεκόρ των 5,66 δευτερολέπτων το οποίο κατέχει ο Αυστραλιανός Feliks Zemdegs στον κύβο 3x3x3 (γιατί έχουμε αρκετά είδη) μας δίνει ελπίδες πως ΑΝ κάποτε τους κατανοήσουμε ΙΣΩΣ καταφέρουμε να λύσουμε τον κύβο.

Capture

 

2. Ο τρόπος με κλειστά τα μάτια

Ο ίδιος άνθρωπος Feliks Zemdegs, κατέχει και το ρεκόρ των 28.8  δευτερολέπτων, λύνοντας τον ίδιο κύβο 3x3x3, με κλειστά μάτια όμως αυτή τη φορά. Κάπου εδώ οι ελπίδες μας κλωνίζονται..

 

3. Ο τρόπος του ειδικού

Αν δείτε ωστόσο ότι προχωράτε καλά, δεν πιστεύω να σας είναι κόπος να ξεπεράσετε τον Oskar van Deventer, ο οποίος με χρόνο 7 ώρες και 32 λεπτά κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στον πιο δύσκολο κύβο 17x17x17.

 

4. Με πινέλο και μπογιά

Eν τζiαι να σπάσει το πλάσμα. Όσοι απλά βαρεθήκατε να ασχολείστε, πιάστε τις μπογιές που έσsιει ο παπάς σας στην αποθήκη, βάψετε τον κύβο τζαι στολίστε τον στο δωμάτιο σας.

 

5. Στήστε τον απο την αρχή όπως εσείς ξέρετε καλύτερα

«Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι». Εάν θέλετε λοιπόν να φαίνεται πιο πειστικό στους φίλους σας ότι μπορείτε να λύσετε τον κύβο, απλά «ξυλώστε τον βίδα-βίδα» και συναρμολογήστε τον από την αρχή.

 

6. Ξεσπάστε ελεύθερα

Αν πολύ απλά απελπιστήκατε, η επιλογή είναι μόνο μία! ΣΠΑ-ΣΤΕ τον και εξαφανίστε τον από το σπίτι!

 

“If you are curious, you’ll find the puzzles around you. If you are determined, you will solve them.”

– Erno Rubik

Δες επίσης: 15 φορές που φοιτητές απέδειξαν ότι μπορούν να είναι πανέξυπνοι!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending