Οκτώβρης… Ενδιάμεσες, εργασίες, διάβασμα, ενδιάμεσες, ενδιάμεσες, ενδιάμεσες… Ε κανεί πλέον!
Ποια είναι τα 4 χαρακτηριστικά των ενδιάμεσων που σίγουρα όλοι μισούμε;
1) ‘Υλη-σιδηρόδρομος
Πάεις μιαν διάλεξη, κάμνεις 20 slides! Τζιαι εν εννοώ slides με 2-3 πράματα πάνω, εννοώ slides που έχουν 500 ορισμούς και επεξήγηση κάθε bullet και του bullet και πάει λέγοντας. Έρκεται μετά η ενδιάμεση… ‘Ετα ούλλα τζιαμέ!
8-10 κεφάλαια, 200 slides κύριε μου, να τα μάθεις, να πάεις να τα γράψεις! Τόσο φυσιολογικό! Φαντάσου στην τελική τι εν να γίνει! Μα ένα λεπτό, τι ενομίσαν ότι είμαστε;
- Παπαγάλοι τίποτε;
- Άινσταιν;
- Ρομποτικές μηχανές;
Εν να σου πουν οι καθηγητές “Σαν εφρόντιζες να έκανες συστηματικό διάβασμα..“ Μα σοβαρομιλάτε; Εχουμε 5-6 μαθήματα (και βάλε) ο καθένας. Πώς γίνεται ένας φοιτητής να μπορεί να τα έχει όλα καλυμμένα στην ώρα τους;
Το πιο τέλειο είναι την ώρα που διάς την εξέταση, ειδικά όταν είναι multiple choice και γίνεσαι expert στο Λόττο, Κίνο,τζόκερ κτλ.
2) ‘Ολες οι ενδιάμεσες μια πίττα.
Πάντα το ίδιο θέμα. Δευτέρα ενδιάμεση, Τρίτη, Παρασκευή το ίδιο.. Ε καλάν, αφήστε μας να ησυχάσουμε λίο!!Πόσο ψυχοφθόρο να φεύγεις που τη μια εξέταση, για να πάεις σπίτι να διαβάσεις για την άλλη, που την έχεις την επομένη μέρα; Δύο βδομάδες πιντωμένες οι ενδιάμεσες, και εσύ πρέπει να είσαι έτοιμος που πριν, να τα έχεις όλα διαβασμένα,να μεν μινίσκεις τελευταία στιγμή, να κάμνεις επαναλήψεις… Και πράματα που τα άκουσες 1 εκατομμύριο φορές…
3) “Πανεύκολη” εξέταση.
Στην διάλεξη εν ούλλα okay.. στο φροντιστήριο (σε κάποια μαθήματα) πάλε ούλλα okay. Έτο έχεις λίγες απορίες, ρωτάς τον καθηγητή. Anyways, διαβάζεις εσύ, νιώθεις πανέτοιμος, έχεις αυτοπεποίθηση, αφού νομίζεις πως το γραπτό της εξέτασης θα είναι ένα – περίπου όπως το μάθημα στην τάξη και τα μαθήματα που σου βάζουν στο σπίτι. Χα χα, τονίζω το “Νομίζεις!”
Πάεις στην εξέταση, δίνουν σου το γραπτό και μένεις με το στόμα ανοικτό.
“Μα πότε το εκάμαμεν τούτο;”
“Τι εν τούτο;”
“Πώς λύεται; Aφού εν το είπαμε στη τάξη”
“Εν εξαναείδα έτσι άσκηση”
Και προσπαθούν οι φοιτητές να καταλάβουν τι πρέπει να κάμουν, όταν ο βαθμός δυσκολίας στην διάλεξη του μαθήματος είναι κάπου στο 3, ενώ στην εξέταση κάπου στο 8!
4) “‘Αμεση” ενημέρωση για το βαθμό.
Ειρωνεία βέβαια για το “‘Αμεση“! “Εσύ να πρέπει να τα ξέρεις όλα και να είσαι διαβασμένος στην ώρα σου, αλλά τον βαθμό σου (στις περισσότερες φορές) να τον μαθαίνεις μετά που κανένα μήνα (μεν σου πω να μέν τον μαθαίνεις και ποτε!). Και να μένεις με την αγωνία του πόσα έπιασες, ΑΝ επέρασες κτλ. Εν δίκαιο τούτο το πράμα; Όχι, αλλά εν να σου πει ο καθηγητής “έχω τόσα και τόσα γραπτά να διορθώσω, τόσες σελίδες το κάθε ένα!” Ααα εμείς που πρέπει να τα λύσουμε εν καλύττεραα;
Δυστυχώς ή ευτυχώς οι ενδιάμεσες εξετάσεις είναι υποχρεωτικές για όλους μας και δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε.
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή και όσον το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία για τα επιθυμητά αποτελέσματα!
Υπομονή λοιπόν συμφοιτητές και ετοιμαστείτε… Έρχονται οι τελικές! Ε ρε τι έχει να γίνει εκεί..
Δες επίσης: Όλα τα “τρομακτικά” πράγματα που συμβαίνουν σε κάθε εξεταστική περίοδο!