fbpx

UNISPORTS: Ματσάρα με το καλημέρα! (PHOTOS)

Δεν έπεφτε μόνο βροχή χθες στη Λευκωσία αλλά και τέρματα! Στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Φούτσαλ Γυναικών το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας επικράτησε του Πανεπιστημίου Κύπρου (7-6) σε ένα παιχνίδι-διαφήμιση με πάμπολλες συγκινήσεις.

Ισορροπημένα ξεκίνησε το παιχνίδι με τις 2 ομάδες να προσπαθούν να προσαρμοστούν στο βρεγμένο τερέν. Η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε νωρίς-νωρίς και ήταν για το Πανεπιστήμιο Κύπρου αλλά το πλασέ από δεξιά της Ρουσιά απέκρουσε η Προκόπη.

Η φάση αυτή λειτούργησε ως ξυπνητήρι για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας που άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό με σουτ της Μαγνήτη από πλάγια δεξιά. Η φιλοξενούμενη ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου προσπάθησε να απαντήσει άμεσα  με την τερματοφύλακα όμως του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Μαρία Προκόπη, να τα βγάζει και αυτά διατηρώντας το προβάδισμα για την ομάδα της. Στο 14ο λεπτό, η Κιρκίνη με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 2-0 για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας που έχοντας την ψυχολογία με το μέρος του κυριάρχησε στο παιχνίδι χάνοντας και μεγάλη ευκαιρία για το 3-0 όταν η Πελοπίδα νικήθηκε σε τετ-α-τετ από την Χρυσοστόμου. Το 3-0 τελικά έγινε στο 24ο λεπτό με την Οδυσσέως, αποτέλεσμα που έμελλε να σφραγίσει τις προσπάθειες των 2 ομάδων στο πρώτο μέρος.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (27ο λεπτό) η Τουμπή αύξησε το δείκτη του σκορ στο 4-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου όμως δεν ήταν διατεθειμένο να παραδώσει τα όπλα και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει με την Ρουσιά. Το 5-0 έγινε και πάλι από τη Τουμπή στο 37ο λεπτό με ξερό δεξί σουτ στο Γ της εστίας της Χρυσοστόμου και κάπου εδώ φάνηκε να μπαίνει τέλος στη σεμνή τελετή.

Οι κοπέλες του Πανεπιστημίου Κύπρου όμως είχαν αντίθετη γνώμη και μείωσαν σε 5-1 με κοντινό πλασέ της Ιωσηφάκη στο 35’. Αυτό σήμανε και την αντεπίθεση των φιλοξενουμένων αφού εκμεταλλευόμενες την κούραση αλλά και τον εφησυχασμό του Πανεπιστημίου Λευκωσίας  γύρισαν το παιχνίδι σε 6-5 μέσα σε δέκα λεπτά (35’-45’) με μεγάλη πρωταγωνίστρια τη Χαρούλα Παναγιώτου που σκόραρε 3 τέρματα (τα άλλα δύο η Ρουσιά).

Η γηπεδούχος ομάδα, βλέποντας τη σίγουρη νίκη να χάνεται μέσα από τα χέρια τους ισοφάρισε άμεσα (46’) με την Τουμπή με το παιχνίδι να γίνεται γκραν-γκινιόλ στα τελευταία λεπτά και την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις 2 εστίες. Τελικά το 7-6 έγινε για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με μακρινό σουτ της Τουμπή (4ο τέρμα στο ματς) σχεδόν με την εκπνοή χαρίζοντας έτσι στην ομάδα της μια πολύ μεγάλη νίκη.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Νικολάου, Κιρκίνη, Λιν, Προκόπη, Μαλλιαρού, Πελοπίδα, Οδυσσέως, Τουμπή, Μαγνήτη.

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Ρουσιά, Παναγιώτου, Χρυσοστόμου, Πιέρου, Ιωσηφακη, Παντελή, Γιάννη, Σκόντερ.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα του Studentlife.com.cy στο Facebook

1
Το StudentLife.com.cy πρωτοπορεί με την νέα κατηγορία UNI SPORTS. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε από πρώτο χέρι τα νέα των Πανεπιστημιακών μας ομάδων. Αν πετύχετε τον φωτογραφικό φακό μας στα γήπεδα απλώς χαμογελάστε!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending