fbpx

UCY: ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠ. ΚΥΠΡΟΥ

Εντυπωσιασμένος δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ με την εξέλιξη του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο κ. Χόγιερ, στο πλαίσιο δηλώσεών του για την κυπριακή οικονομία εν όψει της επίσκεψής του στην Κύπρου, ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο τον έχει εντυπωσιάσει προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε περήφανοι που βοηθάμε στην ανάπτυξή του. Ήδη κατατάσσεται ψηλά στη λίστα των ευρωπαϊκών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων».

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Δεκεμβρίου 2014 υπογράφηκε μία συμφωνία σταθμός για την ανάπτυξη της Πανεπιστημιούπολης, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ETΕπ), του Πανεπιστημίου Κύπρου και της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τη χρηματοδότηση του έργου που αφορά τη Β’ Φάση της Πανεπιστημιούπολης, με ποσό χρηματοδότησης ύψους μέχρι τα €162 εκατ.

Την εμπιστοσύνη του προς το Ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα είχε εκφράσει και τότε ο κ. Χόγιερ σημειώνοντας ότι μέσω της επένδυσης αυτής το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στον κατασκευαστικό τομέα, θα προσφέρει τη δυνατότητα στους νέους της Κύπρου να παραμείνουν στην Κύπρο για τις σπουδές τους και το όλο εγχείρημα θα έχει μακροπρόθεσμα αλλά μόνιμα οφέλη για την ευρύτερη κυπριακή οικονομία.

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending