fbpx

Ένας άνθρωπος, δύο πρόσωπα… Σας έχει τύχει;

Μην σου πω και τρία και τέσσερα…

Δυστυχώς τα πρόσωπα δεν είναι μόνο αυτά που βλέπουμε, αλλά και αυτά που συναντάμε στη πορεία.

Στις ανθρώπινες σχέσεις, είτε αυτές είναι φιλικές, είτε είναι ερωτικές, είτε είναι συγγενικές, συναντάμε διάφορα πρόσωπα τα οποία εν ολίγοις ποτέ δεν είχαμε υπολογίσει.

1

 

 

Στα εύκολα; Όλα καλά και όλα ωραία. Στα δύσκολα όμως; Εμ έλα μου ντε; Και εκεί που έχεις στηριχτεί σε ανθρώπους  ξαφνικά να τα όλα κάτω. Εξαφανίζονται, δείχνουν ένα πρόσωπο αλλιώτικο και κυρίως; Καθόλου γνώριμο. Μετάλλαξη πλήρης.

2

 

Το πρόβλημα όμως δεν είναι στη μετάλλαξη, δεν είναι το γεγονός ότι κάποια στιγμή οι άνθρωποι έδειξαν τα πραγματικά τους πρόσωπα, το πρόβλημα είναι ότι απογοητεύεσαι συνέχεια… Ναι, απογοητεύεσαι και ξέρεις γιατί;

Επειδή πιστεύεις πως όλοι οι άλλοι θα έκαναν ότι θα έκανες εσύ για αυτούς.  Δεν είναι λάθος το να δίνεις… Είναι λάθος να περιμένεις να ανταμειφθείς το ίδιο. Να δίνεις όσα μπορείς, μα να είσαι ικανοποιημένος με όσα σου έρθουν πίσω. Μην ασχολείσαι ιδιαίτερα μαζί τους, φθείρεσαι.

i_give_you_my_heart

Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι όπως παλιά, η εμπιστοσύνη χάθηκε. Στη κοινωνία που ζούμε ο καθένας κοιτάζει το προσωπικό του συμφέρον. Πρόκειται άλλωστε για τη κοινωνία του φαίνεσθε και όχι του είναι! Ζήλια, κουτσομπολιό, εγωισμός καλύπτουν την πραγματική αγάπη.

66

 

Θα αρκεστώ όμως σε μερικούς στίχους από τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη…

 

Ε κακομοίρη άνθρωπε, μπορείς να μετακινήσεις βουνά, να κάμεις θάματα, κι εσύ να βουλιάζεις στην κοπριά, στην τεμπελιά και στην απιστία! Θεό έχεις μέσα σου, Θεό κουβαλάς και δεν το ξέρεις – το μαθαίνεις μονάχα την ώρα που πεθαίνεις, μα ‘ναι πολύ αργά.

 

Δες επίσης: Η αλήθεια είναι μία, οι γνώμες… πολλές!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending