fbpx

Αυτές είναι οι πραγματικές “παραμυθένιες” τοποθεσίες από τις ταινίες της Disney!

Όλοι έχουμε δει (αν όχι ΟΛΕΣ) τις περισσότερες ταινίες της Disney και έχουμε μαγευτεί από τα υπέροχα παραμυθένια τοπία. Είναι δουλεμένα με φαντασία, αλλά βασισμένα σε πραγματικές τοποθεσίες. Αν δείτε τις ακόλουθες φωτογραφίες με προσοχή, τότε ίσως θα ξεκινήσετε να πιστεύετε στη “μαγεία“!

Ο βαθμός σύγκρισης που έκαναν οι γραφίστες της Disney μπορεί να χαρακτηρίζεται από ποικιλία, αλλά η σύνδεση είναι πολύ φανερή για όλες τις πιο κάτω εικόνες και των τοποθεσιών.

Αρκετές από τις ιστορίες των παραμυθιών της Disney βασίστηκαν επίσης και σε παραδοσιακά παραμύθια που ήδη λέγονταν. Άρα, τα κάστρα και οι ιστορίες τους ήταν κι αυτά πηγή έμπνευσης.

Απολαύστε τα!

 

Η Ωραία και το Τέρας – Alsace, Γαλλία

disney-locations-real-life-inspirations-161

disney-locations-real-life-inspirations-171

Αυτό το μικρό χωριουδάκι στην Ωραία και το Τέρας, εμπνεύστηκε από την πιο πάνω γραφική περιοχή στη βορειοδυτική Γαλλία, που ιστορικά ήταν κάποτε γερμανική κατάκτιση. Γι’ αυτό φαίνεται ότι είναι μείγμα 2 κουλτούρων, που μπορούν να διαφανούν και στα ονόματα των διάφορων σημείων και της πανέμορφης αρχιτεκτονικής της.

 

Tangled – Mont Saint-Michel, Normandy, Γαλλία

disney-locations-real-life-inspirations-301

disney-locations-real-life-inspirations-101

Το βασίλειο της Corona στο Tangled εμπνεύστηκε πάλι από τοποθεσία στη Γαλλία. Αυτό το σπάνιο νησί είναι αποκομμένο από την κύρια γη, εξαιτίας της παλίρροιας. Αυτό το έκανε εύκολα αμυντική περιοχή, ιδανική και για οχυρωμένο μοναστήρι. Σήμερα, αυτή η εμφάνιση του το κάνει πολύ δημοφιλές σημείο για τους τουρίστες.

 

Up – Angel Falls, Βενεζουέλα

disney-locations-real-life-inspirations-71

disney-locations-real-life-inspirations-34

Οι “Παραδεισένιοι Καταρράκτες” στο Up είναι εμπνευσμένοι από τους πιο πάνω καταρράκτες (επίσης γνωστοί και ως Kerepakupai Vena στη γλώσσα Pemon των ιθαγενών) στη Βενεζουέλα. Με συνεχόμενη πτώση νερού στα 979 m, αποτελούν τους υψηλότερους καταρράκτες του κόσμου. Πέφτουν από το βουνό Auyantepui, το οποίο είναι ένα από τα πολλά “Tepui” βουνά στη Βενεζουέλα, με ίσιατραπεζοειδήκορυφή.

 

Aladdin – Taj Mahal, Agra, Ινδία

disney-locations-real-life-inspirations-141

disney-locations-real-life-inspirations-110

Το Παλάτι του Σουλτάνου στον Αλαντίν, εμπνευσμένο από το Ταζ Μαχάλ, θεωρείται από πολλούς ως ένα παλάτι, και είναι πραγματικά ένα θαυμάσιος τάφος που ο Αυτοκράτορας Shah Jahan άρχισε να χτίζει το 1632 για την αγαπημένη σύζυγό του, Mumtaz Mahal. Ο εντυπωσιακός τάφος είναι φτιαγμένος από λευκό μάρμαρο και περιβάλλεται από καταπράσινους κήπους.

 

Η Ωραία Κοιμωμένη – Κάστρο Neuschwanstein, Βαυαρία, Γερμανία

disney-locations-real-life-inspirations-35

disney-locations-real-life-inspirations-341

Το Βασιλικό Κάστρο στην Ωραία Κοιμωμένη ήταν εμπνευσμένο από το κάστρο Neuschwanstein, που χτίστηκε από τον Ludwig ΙΙ της Βαυαρίας το 1892 ως προσωπική υποχώρηση και αφιέρωμα στον Ρίχαρντ Βάγκνερ, τον αγαπημένο συνθέτη του. Ο Ludwig II, γνωστός και ως Βασιλιάς-Κύκνος, ήταν ένας ενθουσιώδης προστάτης της τέχνης, αφήνοντας όμορφα οικοδομήματα σε όλη τη Βαυαρία.

 

Ο Αυτοκράτορας έχει Κέφια – Machu Picchu, Cusco, Περού

disney-locations-real-life-inspirations-321

disney-locations-real-life-inspirations-201

Το χωριό Pacha στη σχετική ταινία εμπνεύστηκε από την πιο πάνω μυστηριώδη περιοχή των Ίνκας, με ύψος 2,430 m πάνω στα βουνά του Περού. Θεωρείται ότι ήταν η κατοικία του αυτοκράτορα των Ίνκας Pachacuti. Μετά την ισπανική κατάκτηση της, η περιοχή παρέμεινε ξεχασμένη για τον έξω κόσμο, μέχρι που ανακαλύφθηκε το 1911.

 

Mulan – Απαγορευμένη Πόλη, Πεκίνο, Κίνα

disney-locations-real-life-inspirations-271

disney-locations-real-life-inspirations-131

Το σπίτι του αυτοκράτορα στη Μουλάν ήταν εμπνευσμένο από την Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνο, στην Κίνα. Αν και είναι πλέον ανοιχτή για τους τουρίστες, ήταν κάποτε το σπίτι των αυτοκρατόρων, των δυναστειών Ming και Qing. Το μεγάλο παλάτι θεωρήθηκε “απαγορευμένο” επειδή ήταν η κατοικία του αυτοκράτορα, και κανείς δεν μπορούσε να εισέλθει ή να εξέλθει, χωρίς την άδειά του.

 

Η Παναγία των Παρισίων – Notre Dame Cathedral, Παρίσι, Γαλλία

disney-locations-real-life-inspirations-261

disney-locations-real-life-inspirations-281

Ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων, δεν ήταν άλλος από τον ίδιο στο Παρίσι. Αυτός ο εικονικός και επιβλητικός ναός είναι ένα από τα πιο γνωστά παραδείγματα της Γοτθικής αρχιτεκτονικής στον κόσμο. Χρειάστηκαν περίπου 200 χρόνια για να ολοκληρωθεί και ήταν ένα από τα πρώτα κτίρια που χρησιμοποιεί “φτερωτές αντηρίδες-στηρίγματα” στην Ευρώπη – οι αρχιτέκτονες έπρεπε να προσθέσουν αυτά τα στηρίγματα  όταν παρατήρησαν ότι οι ψηλότεροι τοίχοι λύγιζαν κάτω από το βάρος του κτιρίου.

 

Η Μικρή Γοργόνα – Chateau De Chillon, Λίμνη Geneva, Ελβετία

disney-locations-real-life-inspirations-251

disney-locations-real-life-inspirations-211

Το κάστρο του πρίγκηπα Έρικ στην Μικρή Γοργόνα εμπνεύστηκε από το πιο πάνω στην Ελβετία. Το κάστρο χρονολογείται από τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία, όταν χρησιμοποιήθηκε για τη φύλαξη ενός δρόμου προς τις Άλπεις. Δεν είναι μόνο ότι το ίδιο κάστρο (μέχρι σήμερα) όμορφο, αλλά και η θέση του στις όχθες της λίμνης της Γενεύης, δημιουργεί το τέλειο παραμυθένιο σκηνικό.

 

Ραλφ, η επόμενη πίστα – Grand Central Terminal, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

disney-locations-real-life-inspirations-221

disney-locations-real-life-inspirations-231

Το Game Central Station στην ταινία του Ραλφ (Wreck-It Ralph) εμπνεύστηκε από τον πιο πάνω σταθμό που γκρεμίστηκε και ξαναχτίστηκε με το τρέχον στυλ της χρονιάς του 1913. Ο χαρακτηριστικός αυτός σταθμός είναι σε ενεργή χρήση μέχρι σήμερα, παρά τις διάφορες απειλές για βόμβα.

 

Η Ωραία και το Τέρας – Chateau De Chambord, Loir-Et-Cher, Γαλλία

disney-locations-real-life-inspirations-151

disney-locations-real-life-inspirations-38

Το κάστρο  του Τέρατος είναι εμπνευσμένο από το πιο πάνω στη Γαλλία. Χτίστηκε το 1547 από το βασιλιά Francis I ως “τόπος κυνηγιού“. Πολλοί έχουν πει ότι ιδιόμορφη στέγη του κτιρίου, με ένα πραγματικό “δάσος” από καμινάδες και καμπαναριά, που μοιάζει περισσότερο στον ορίζοντα της πόλης ή κωμόπολης, παρά στη στέγη του παλατιού.

Frozen – St. Olaf’s Church, Balestrand, Νορβηγία

disney-locations-real-life-inspirations-331

disney-locations-real-life-inspirations-61

Το παρεκκλήσι του Frozen εμπνεύστηκε από την εκκλησία του Αγίου Olaf στο Balestrand, στη Νορβηγία. Είναι επίσης γνωστή ως η “Αγγλική εκκλησία“, γιατί η κατασκευή της ξεκίνησε από τη Margaret Green, μια Αγγλίδα που έζησε στα κοντινά βουνά με τον Knut Kvikne, τον άντρα που ερωτεύτηκε. Έμεινε εκεί μαζί του, και ήταν επίσης πολύ ευσεβείς άνθρωποι. Έτσι άρχισε να οικοδομεί την εκκλησία μαζί του για να είναι σε θέση να ασκήσουν την “αγγλικανική (Anglican) πίστη” της. Δυστυχώς, πέθανε πριν ολοκληρωθεί η εκκλησία.

 

Η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος – Louisiana bayous, ΗΠΑ

disney-locations-real-life-inspirations-81

disney-locations-real-life-inspirations-51

Η Bayou της Νέας Ορλεάνης εμπνεύστηκε από τις πραγματικές συνθήκες ζωής στις ελώδεις λίμνες, στα έλη και αργοκίνητα ποτάμια, που χαρακτηρίζουν την κατάσταση της Λουιζιάνας. Η bayous είναι βάλτος που είναι σπίτι για αλιγάτορες, γατόψαρα και χελώνες, που έχουν εμπνεύσει ανατριχιαστικές ιστορίες για υπερφυσικά αρπακτικά θηρία σε βάλτους.

 

Brave – Eilean Donan Castle, Σκωτία, Η.Β.

disney-locations-real-life-inspirations-111

disney-locations-real-life-inspirations-191

Το Βασιλικό Κάστρο ήταν εμπνευσμένο από το πιο πάνω κάστρο στη Σκωτία. Αν και το συγκεκριμένο κάστρο βρίσκεται στο Eilean Donan (που σημαίνει «νησί των Donnan» στα κελτικά), είναι μια ανακατασκευή που ολοκληρώθηκε το 1932. Το νησί έχει μια αρχαία ιστορία: Λέγεται ότι ήταν η περιοχή ενός μοναστηριού του 6ου ή 7ου αιώνα, και που αργότερα έγινε το σπίτι σε ένα κάστρο που προστάτευε την οικογένεια Mackenzie Clan.

 

Cars – U-Drop Inn, Shamrock, Τέξας

disney-locations-real-life-inspirations-291

disney-locations-real-life-inspirations-41

Το “House of Body Art” στα Cars  εμπνεύστηκε από αυτό το περίεργο πανδοχείο, έμπνευση από ένα.. καρφί που είχε κολλήσει στο έδαφος. Το πανδοχείο αργότερα είχε κλείσει και άρχισε να γίνεται ερείπιο. Τώρα, όμως, είναι ένα εθνικό art-deco αρχιτεκτονικό μνημείο και ο χώρος ενός σταθμού Tesla για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων (ή supercharger)!

 

Η Χαμένη Ατλαντίδα – Angkor Wat, Angkor, Καμπότζη

disney-locations-real-life-inspirations-91

disney-locations-real-life-inspirations-311

Η πόλη της Ατλαντίδας εμπνεύστηκε από το αντίστοιχο τοπίο στην Καμπότζη. Αν και η Ατλαντίδα βασίστηκε σε ένα θρυλικό βυθισμένο ελληνικό νησί, που ίσως (ή και όχι) να υπήρχε, η “οπτική” έμπνευση της είναι σίγουρα πραγματική όπως βλέπετε. Ο Angkor Wat ξεκίνησε ως ένα ινδουιστικός ναός και αργότερα έγινε εκ νέου ένα συγκρότημα Βουδιστικού ναού στο 12ο αιώνα. Όπως και να ‘χει, αυτό είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό μνημείο στον κόσμο!

 

Frozen – Hotel De Glace, Quebec City, Καναδάς

disney-locations-real-life-inspirations-36

disney-locations-real-life-inspirations-181

Το παλάτι από πάγο της Έλσας εμπνεύστηκε από το πιο πάνω ξενοδοχείο στον Καναδά. Το ξενοδοχείο είναι ένα εποχιακή οικοδόμημα που εμφανίζεται στις παρυφές του Κεμπέκ στον Καναδά κάθε χειμώνα. Η αρχιτεκτονική του διαφέρει ουσιαστικά από χρόνο σε χρόνο, αλλά η εξαιρετική φύση κατασκευής του –κατασκευασμένο από τούβλα πάγου– είναι η τέλεια έμπνευση για ένα παλάτι στο Frozen!

 

Η Χιονάτη – Κάστρο Segovia, Ισπανία

disney-locations-real-life-inspirations-39

disney-locations-real-life-inspirations-242

Το κάστρο της Βασίλισσας στη Χιονάτη εμπνεύστηκε από το Αλκαζάρ της Σεγκόβια, ένα κάστρο που βρέθηκε στην κεντρική Ισπανία. Χρησιμοποιήθηκε, για εκατοντάδες χρόνια από διάφορους Ισπανούς μονάρχες, μέχρι που υπέστη σοβαρές ζημιές από πυρκαγιά το 1862. Βρίσκεται σε έναν λόφο, στην ένωση δύο ποταμών, έχοντας έτσι ένα σχήμα παρόμοιο με την πλώρη ενός πλοίου.

 

Εσένα ποιο σε εντυπωσίασε περισσότερο;

 

Δες επίσης: Έτσι θα έμοιαζαν οι “κακοί” της Disney στην πραγματικότητα!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending