fbpx

Περιττά κιλά; Ξεφορτωθείτε τα τώρα (προσωπική εμπειρία)!

Περιττά κιλά“. Μια φράση που όλοι απεχθανόμαστε, πόσο μάλλον όταν ίσχυει για την περίπτωση μας (ειδικότερα για εμάς τις γυναίκες).

Αν το σκεφτούμε, όλη μας την ζωή την περνάμε με δίαιτες, διατροφές κτλ. Μια ζωή προσπαθούμε να επιτεύξουμε το ακατώρθοτο. Ένα τέλειο σώμα. Ένα τέλειο σώμα όμως δεν υπάρχει. Η τελειότητα είναι υποκειμενική. Ότι είναι τέλειο για ‘μένα ίσως να μην είναι για την φίλη μου. Όλοι μας έχουμε ένα ”ideal” τύπο σώματος και όλοι μας έχουμε μια απόψη για το τι είναι τέλειο.

Ένα κιλό πάνω-κάτω μπορεί να μας φρικάρει γιατί χαλά την εξωτερική μας εικόνα και γιατί μπορεί να μην προσελκύσει το αντίθετο φύλο. Η εξωτερική εμφάνιση στις ημέρες μας είναι υπερεκτιμημένη; Πόσες ώρες περνάμε μπροστά απ’τον καθρεύτη ώσπου να πετύχουμε την τέλεια κόμμωση, το τέλειο make-up και το τέλειο συνολάκι ρούχων; Όλοι ξέρουμε την απάντηση σε αυτό.

Το ερώτημα είναι: Θέλετε να χάσετε κιλά για να βελτιώσετε την εμφάνιση σας; Θέλετε να νιώσετε καλύτερα με το σώμα και τον εαυτό σας, αλλά και να τονώσετε την αυτοπεποίθηση σας;

Ε λοιπόν σας έχω τη λύση.

 

Το κλειδί για έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είναι η σωστή διατροφή και η συχνή εξάσκηση.

 

Θα μου πείτε όμως ότι αυτό το ξέρατε ήδη. Ναι, αλλά σας ρωτώ κατά πόσο αποτελεσματικός είναι αυτός ο συνδυασμός αν το κάνετε λάθος; Θα σας αφηγηθώ και εγώ με τη σειρά μου την ιστορία μου για τα περιττά κιλά.

 

Γυρνώντας από το Erasmus μου τον Μάιο, χωρίς να το έχω συνηδειτοποιήσει, είχα βάλει αρκετά παραπανίσια κιλά.

erasmus

Εγώ πίστευα πως ήμουν εντάξει και ότι είχα παχύνει ελάχιστα, αλλά τα σχόλια άλλων με έκαναν να καταλάβω ότι όντως είχα βάλει πολλά κιλά. Και ίσως να είχαν δίκαιο. Ένας ολόκληρος χρόνος σε μια χώρα που έχει μετατρέψει το νερό σε μπύρα, παρασύρθηκα και χωρίς να το καταλάβω κατανάλωσα υπερ-αρκετές θερμίδες, που εν τω μεταξύ δεν είχα ίδεα από πού προήλθαν. Μη μπορώντας αλλό με τα αρνητικά σχόλια για το σώμα μου, πείσμωσα και αποφάσισα ότι θα τους κλείσω τα στόματα και θα κάνω τη μεγάλη διαφορά. Αποφάσισα να ξεκινήσω εντατική γυμναστική και σωστή, υγιεινή διατροφή. Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολο, αλλά ήξερα επίσης ότι το ήθελα πιο πολύ απ’ ότιδήποτε και θα προσπαθούσα όσο πιο πολύ μπορούσα αυτή τη φορά.

 

Ξεκίνησα λοιπόν μια έρευνα από το διαδίκτυο για το είδος των ασκήσεων που θα βοήθήσουν να πετύχω τον στόχο μου, δηλαδή να χάσω κιλά.

lose-weight

Επειδή το διαδίκτυο έχει ένα εκατομμύριο άχρηστες πληροφορίες, πρέπει να μάθουμε να διαλέγουμε τι μας είναι χρήσιμο και τι όχι, επίσης καλό είναι να παίρνουμε τις πληροφορίες μας από έμπιστες σελίδες. Έψαξα και πήρα μια γενική ιδέα για το τι ασκήσεις είναι καταλλήλες, για πόση ώρα ή μέρες θα πρέπει να τις κάνω και για το πώς να δημιουργήσω την δική μου ρουτίνα. Έπειτα, έκανα μεγάλη έρευνα για τη διατροφή που θα έπρεπε να ακολουθήσω – τι φαγητά να αποφύγω και τι φαγητά να εντάξω. Πιστεύω όλοι ξέρουμε τι πρέπει να αποφεύγουμε όταν θέλουμε να χάσουμε κιλά.

  • γλυκά
  • σοκολάτες
  • φαστ φουντ
  • αναψυκτικά
  • αλκοόλ (μεγάλη πηγή θερμίδων που δεν το ήξερα!)

Κι όμως. Δεν είναι μόνο αυτά. Έμαθα πως υπάρχουν και πολλά άλλα φαγητά με πολλές θερμίδες που θα πρέπει να τρώμε με μέτρο, και σε ελάχιστες ποσότητες. Για παράδειγμα:

  • ψωμί
  • άσπρα ζυμαρικά
  • γαλακτοκομικά
  • χυμοί
  • φαγητά με πολλούς υδατάνθρακες

Εφοδίασα το ψυγείο μου μόνο με αυγά, λαχανικά, κοτόπουλο, τόνους, δημητριακά και ζυμαρικά ολικής άλεσης, και για σνακς, ξηρούς καρπούς, ανάλατους γιατί περιέχουν πολλές φυτικές ίνες που βοηθούν το στομάχι σου να είναι γεμάτο. Νομίζετε πως μου άρεσε; ΟΧΙ. Αναγκάστικα να κόψω ώς και κανόνικα φαγητά που πριν δεν σκεφτομούν καν για το πόσες θερμίδες περιέχουν. Πριν φάω κάτι, πάντα έλεγχα τις θερμίδες και γυμναζόμουν κάθε μέρα. Τρέξιμο, σχοινάκι, πιλάτες, κοιλιακούς και squats και πολύ νερό. Τα βράδια έτρωγα ελαφριά (σαλάτες, βραστά λαχανικά) και πολλές φορές ένιωθα ότι δεν ήταν αρκετό, αλλά ήταν. Για τον οργανισμό μου ήταν αρκετό, όχι όμως για τον εγκέφαλο μου. Είναι όλα μια πλάνη του μυαλού μας. Έχουμε συνέχεια την αίσθηση της πείνας, όταν στην πραγματικότητα το στομάχι μας δεν γουργουρίζει και πιστεύουμε πως πρέπει να φάμε κάτι.

 

Μέσα σε μια εβδομάδα έχασα 3 κιλά. Μου ήταν αδύνατο να το πιστέψω.

151136184_running_to_lose_weight_460_xlarge

Μέσα σε μια εβδομάδα αυστηρής δίαιτας και γυμναστικής κατάφερα να χάσω 3 κιλά και τώρα μου φαινόταν λίγοτερο ακατόρθωτο αυτό το ταξίδι. Βέβαια παιδιά, η εσωτερική και εξωτερική εμψύχωση παίζει μεγάλο ρόλο.

Έχει τεράστια σημασία το να έχετε ανθρώπους να σας στηρίζουν και να σας εμψυχώνουν όταν είστε έτοιμοι να τα παρατήσετε.

 

Γιατί υπάρχουν και αυτές οι στιγμές. Όταν σπρώχνετε τον εαυτό σας πέρα από τα όρια σας, θέλετε να δείτε αποτελέσματα, θέλετε να δείτε ότι δεν πάει χαμένη η τόση δουλειά και ο τόσος χρόνος που καταβάλλατε για συτό το σκοπό. Κρατήστε μόνο θετικά σχόλια και τα αρνητικά να τα πετάξετε. Επίσης, το πώς βλέπετε τον εαυτό σας παίζει και αυτό μεγάλο ρόλο. Μην απογοητεύεστε αν δεν βλέπετε άμεσα αποτελέσματα, δεν μπορείτε να χάσετε κιλά μέσα σε μια νύχτα. Θέλει μεγάλη υπομονή και επιμονή. Να λέτε στον εαυτό σας ότι προσπαθείτε όσο μπορείτε και ότι θα συνεχίσετε να κάνετε ότι κάνετε ώσπου να οι κόποι σας να αποδώσουν καρπούς.

 

Επίσης, μετά από την πρώτη εβδομάδα, βρήκα διάφορες ασκήσεις, για όλα τα επίπεδα και για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και σωματότυπου.

o_pilates_abs_and_obliques_workout_26_minute_fitness_blender

Είναι ένα channel στο YouTube (FitnessBlender) και είναι ότι καλύτερο ανακάλυψα μέσω του διαδικτύου. Το παρουσιάζει ένα παντρεμένο ζευγάρι και δεν έχουν καμιά σχέση με τους υπόλοιπους trainers. Είναι κοινοί θνητοί, οι οποίοι κάνουν λάθη και παραδέχονται ότι είναι δύσκολο και ότι θέλει αφοσίωση και βοηθούν τον κόσμο να ασκηθεί στο σπίτι χωρίς την χρήση μηχανημάτων ή οποιουδήποτε εξοπλισμού. Ξεκίνησα να ασκούμαι μαζί τους, να κάνω cardio, HIIT, strength training και πολλά άλλα. Διατήρησα τη διατροφή μου, απέφευγα φαγητά που ήξερα ότι δεν χρειάζονταν (εννοείται ότι έκανα και διαλείμματα, έτρωγα και το παγωτάκι μου αλλά όλα με μέτρο.

Υγιεινή διατροφή και άσκηση = δυνατό και ελκυστικό σώμα.

 

Tο αποτέλεσμα; Σε δύο μήνες έχασα 8 κιλά.

happy

Ναι καλά ακούσατε, δεν υπερβάλλω. Με πολύ επιμονή, θέληση, σωστή διατροφή και ανθρώπους να σε υποστηρίζουν είναι κατορθωτό. Όχι μόνο 8 κιλά, αλλά και παραπάνω. Το σώμα μας είναι ικανό να κάνει πολλά πράγματα και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας και όταν είμαστε στα πρόθυρα κατάρρευσης να θυμηθούμε γιατί ξεκινήσαμε αρχικά. Και επίσης, να καταλάβουμε επιτέλους ότι η εξωτερική εμφάνιση δεν είναι το παν και ότι κανένας δεν είναι τέλειος. Να είμαστε περήφανοι για τον εαυτό μας και για όλα όσα έχουμε καταφέρει, γιατί οι θυσίες είναι αυτές που κάνουν την διαφορά και οι πράξεις μας. Δουλειά, σωστή διατροφή και γυμναστική είναι ό,τι χρειάζεστε για να χάσετε βάρος.

 

Μην παρασύρεστε από αναποτελεσματικά χάπια, προγράμματα και οτιδήποτε άλλο βγαίνει στην αγορά. Μόνο εσείς μπορείτε να κάνετε τη διαφορά!

 

Δες επίσης: Θέλεις να γυμναστείς αποτελεσματικά και γρήγορα χωρίς εξοπλισμό; Δοκίμασε αυτές τις ασκήσεις!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending