fbpx

UNISPORTS: Με 5αρα παρέμεινε στην κορυφή (PHOTOS)

Γκολ και θέαμα πρόσφεραν χτες βράδυ Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε αγώνα που έγινε στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Ανδρών με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν την αλάνθαστη πορεία τους αφού επικράτησαν με 1-5. Παραμένουν έτσι μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας με 9 βαθμούς.

Πορτοκαλί λοιπόν εναντίον κόκκινων με τους δεύτερους να ξεκινούν πιο δυνατά και αφού πρώτα ένα σουτ του Αντρέα Καλού πέρασε λίγο άουτ, ο Γιώργος Κωνσταντινίδης μόλις στο 5ο λεπτό άνοιξε το σκορ (0-1) με ωραία ατομική προσπάθεια και πλασέ από τα δεξιά.

Το Ευρωπαϊκό αντέδρασε αλλά ένα σουτ του Γιάννη Βασιλόπουλου αποκρούστηκε εντυπωσιακά από το τερματοφύλακα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με φοβερή εκτίναξη στο αριστερό του παραθυράκι. Στην εξέλιξη της φάσης, με την εκτέλεση του κόρνερ ο Νικόλας Κοπτίδης βρέθηκε μόνος, αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι και με πλασέ ισοφάρισε (1-1) για τους γηπεδούχους.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι πορτοκαλί πήγαν να κάνουν την ολική ανατροπή αλλά το σουτ του Νίκου Κολακίδη πέρασε εκατοστά άουτ. Το τρίτο τέρμα ήρθε τελικά στο 21o λεπτό αλλά ήταν για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Ήταν η εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, 30 περίπου μέτρα έξω από την περιοχή του Μαλέκκου όταν πετάχτηκε μέσα από ένα όμιλο παικτών ο Αντρέας Καλός και με πλασέ πέτυχε το 1-2.

Άνοιξε το παιχνίδι από το συγκεκριμένο σημείο και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου με αποτέλεσμα να υπάρχει καταιγισμός φάσεων μπροστά από τις 2 εστίες. Τετ-α-τετ του Κωνσταντινίδη με τον Μαλέκκο είχε σαν νικητή τον δεύτερο ενώ ένα φάουλ του Κοπτίδη λίγο έξω από την περιοχή το έβγαλε με εκπληκτική εκτίναξη στο δεξί του παραθυράκι ο τερματοφύλακας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Το πεντάλεπτο 35’-40’ έμελλε να ήταν και καθοριστικό στην εξέλιξη του παιχνιδιού αφού οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν άλλα 2 τέρματα δείχνοντας έτσι ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Αρχικά στο 35ο λεπτό, Ανάργυρος Λαζάρου και Καλός αντάλλαξαν ωραία την μπάλα με τον τελευταίο να νικά με αριστερό πλασέ τον Μαλέκκο για το 1-3 ενώ στο 40ο λεπτό, παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά είχε ως αποδέκτη τον Κωνσταντινίδη για το 1-4.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας μπήκε πιο δυνατά για να σκοτώσει τις όποιες ελπίδες του Ευρωπαϊκού με ένα πέμπτο τέρμα. Στην πορεία, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν με το παιχνίδι όμως να κυλά χωρίς σημαντικές φάσεις μπροστά από τις 2 εστίες.

Όλα αυτά μέχρι που ο Παναγιώτης Μικέλλης νικήθηκε σε πλασέ που επιχείρησε από τον Κωνταντίνο Μαλέκκο. Ακολούθως, 2 σουτ του Σοφοκλή Πολυβίου δεν είχαν τύχη για το Ευρωπαϊκό με τον Κωνσταντινίδη να σημειώνει το 1-5 (τρίτο του προσωπικό) με σουτ από δεξιά εντός περιοχής στο 77ο λεπτό.

Το πέμπτο τέρμα έδωσε και διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο του παιχνιδιού με τις ομάδες να χάνουν όμως ευκαιρίες εκατέρωθεν. Το 1-5 όμως δεν άλλαξε με τη λήξη να βρίσκει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας να πανηγυρίζει το 3×3.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Uchenna H., Κυριάκου Κ., Αντωνίου Χ, Κοπτίδης Ν, Πολυβίου Σ., Κολακίδης Ν., Βασιλοπουλος Ι., Μαλεκκος Κ., Πουγιουκης Α., Βασιλειου Χ., Νικολαου Σ.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Στεφανατος Γ., Λαζάρου Αν., Γιαλλουρής Α., Κωνσταντινίδης Γ.  Παντζιαρής Κ.,  Καλός Α., Μικέλλης Π. , Παπαγεωργίου,. Σεραφείμ Γ ., Φραντζής., Θεοδώρου Σ.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα του Studentlife.com.cy στο Facebook

1
Το StudentLife.com.cy πρωτοπορεί με την νέα κατηγορία UNI SPORTS. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε από πρώτο χέρι τα νέα των Πανεπιστημιακών μας ομάδων. Αν πετύχετε τον φωτογραφικό φακό μας στα γήπεδα απλώς χαμογελάστε!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending