fbpx

Σταματώντας την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών: Ένα νέο πρότυπο για την Κύπρο

Η παιδική κακοποίηση, ορίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (1999) ως οποιαδήποτε μορφή βίας που ασκείται στα παιδιά, περιλαμβανομένου της παραμέλησης, της σωματικής, σεξουαλικής ή ψυχολογικής βίας από τον κηδεμόνα τους ή από κάποιον που ασκεί δύναμη σε αυτά, και τα παιδιά τον εμπιστεύονται. Το φαινόμενο της κακοποίησης και της βίας ενάντια στα παιδιά παραβιάζει τα δικαιώματα τους και παρεμποδίζει την υγιή τους ανάπτυξη.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης, αναγνωρίζοντας τη σημασία ύπαρξης μιας ειδικής Σύμβασης που να προστατεύει πλήρως τα παιδιά από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και σεξουαλική κακοποίηση, υιοθέτησε τη Σύμβαση Λανζαρότε το 2007. Η Σύμβαση Λανζαρότε επικεντρώνεται στο σεβασμό των δικαιωμάτων των παιδιών και στη διασφάλιση της ευημερίας τους, αναγνωρίζοντας τις απόψεις, ανάγκες και ανησυχίες τους και ενεργεί με γνώμονα το συμφέρον τους.

Ο Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός «Hope For Children» (UNCRC Policy Center) είναι ο επίσημος εκπρόσωπος για την Κύπρο της εκστρατείας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης. Με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από το φαινόμενο αυτό, ο Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός “Hope For Children” UNCRC Policy Center σας προσκαλεί σε Ανοικτό Σεμινάριο που διοργανώνεται την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου η ώρα 18:30 στο “Σπίτι του Εθελοντή” στην Λάρνακα.

Την εναρκτήρια ομιλία στο Σεμινάριο θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος Λάρνακας κος Ανδρέας Λουρουτζιάτης.

Ομιλητής του Σεμιναρίου θα είναι ο Δρ. Αντώνης Στυλιανού, Ανώτερο Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο event του Facebook: ΕΔΩ

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending