fbpx

UNISPORTS: Ματς – διαφήμιση και νικητή το Frederick (PHOTOS)

Ματσάρα χτες βράδυ διεξήχθει στο κλειστό του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και το Frederick University για το Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Φούτσαλ Γυναικών. Κλισέ θα πει κάποιος… Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε όμως γιατί μπορεί να θεωρηθεί ως τέτοιο.

Οι μέχρι χτες, λοιπόν, 2 αήττητες ομάδες πήραν θέση στο παρκέ για ένα παιχνίδι που εν πολλοίς θα κρίνει και τον μετέπειτα πρωταθλητή με το Frederick να επικρατεί με 1-2. Πρόσωπο του αγώνα η τερματοφύλακας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, Άντρια Τάκη, που με σωρεία επεμβάσεων κράτησε την ομάδα της σε διεκδίκηση κέρδους μέχρι τέλους.

Καλύτερα ξεκίνησαν τον αγώνα οι γηπεδούχοι πιέζοντας ψηλά με την Βικεντία Γεωργίου να χάνει την πρώτη ευκαιρία του αγώνα. Το σουτ της αποκρούστηκε από την Κουτσόφτα.

Σιγά-σιγά το Frederick ανέβηκε παίρνοντας και τον έλεγχο του παιχνιδιού παίζοντας το Ευρωπαϊκό στο δικό του μισό. Σουτ της Παναγιώτου αποκρούστηκε από την Τάκη  με τις 2 φουτσαλίστριες να είναι πρωταγωνίστριες και λίγα λεπτά αργότερα. Η επιθετικός του Frederick με διπλή προσπάθεια δεν κατάφερε να νικήσει την κήπερ του Ευρωπαϊκού. Ακολούθησε καταιγισμός επιθέσεων για τις φιλοξενούμενες με τα μπλε. Εξ επαφής πλασέ της Σολωμού, σουτ της Παναγιώτου και της Σοφοκλέους δεν βρήκαν στόχο.

Το Ευρωπαϊκό αντεπιτέθηκε με το εξ επαφής  πλασέ της Γεωργίου όμως να σταματά στα πόδια της Κουτσόφτα που έδιωξε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, η Σολωμού βγήκε τετ-α-τετ με την Τάκη με την τερματοφύλακα των γηπεδούχων να το βγάζει και αυτό. Πλασέ της Σοφοκλέους, στιγμές αργότερα, σταμάτησε κυριολεκτικά πάνω στη γραμμή τέρματος από την Τάκη ενώ σουτ της Σολωμού αποκρούστηκε από το δοκάρι.

Η πίεση των φιλοξενουμένων απέφερε καρπούς στο 20ο λεπτό όταν ισχυρό σουτ της Σολωμού από αριστερά νίκησε την Τάκη για το 0-1. Οι πορτοκαλί του Ευρωπαϊκού προσπάθησαν να ισοφαρίσουν άμεσα, η Γεωργίου έκανε ένα σουτ με την Κουτσόφτα όμως να απλώνει το πόδι, να κάνει μεγάλη απόκρουση διώχνοντας σε κόρνερ και να κρατά το 0-1 για την ομάδα της. Στην εξέλιξη της φάσης, φωτοβολίδα της Άννα-Μάριας Κυριακού δεν βρήκε στόχο με την Κουτσόφτα και πάλι να αποκρούει. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, οι μπλε βρέθηκαν μια ανάσα από το 0-2 αλλά το σουτ της Σολωμού αποκρούστηκε και πάλι πάνω στη γραμμή από την Τάκη.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους θύμισε αρκετά το ξεκίνημα του ματς με το Ευρωπαϊκό να χάνει και πάλι μεγάλη ευκαιρία όπως και στο πρώτο ημίχρονο. Η Βικεντία Γεωργίου, αφού απέφυγε και την Κουτσόφτα, επιχείρησε το πλασέ όμως η Σοφοκλέους ήταν εκεί για το Frederick με το 1-1 να μην γίνεται ποτέ. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν και πάλι τα ηνία με την Παναγιώτου να αποτυγχάνει 2 φορές να χριστεί σκόρερ αφού πρώτα το σουτ της αποκρούστηκε από την Τάκη ενώ στην επόμενη φάση δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι σε σέντρα που έγινε από αριστερά.

Με την μπάλα όμως να ανεβοκατεβαίνει, το Ευρωπαϊκό έχασε ξανά ευκαιρία για να ισοφαρίσει, ξανά με την Βικεντία Γεωργίου. Η φουτσαλίστρια των γηπεδούχων έκανε την ατομική προσπάθεια, βρέθηκε φάτσα με την Κουτσόφτα με την πορτιέρε των φιλοξενουμένων όμως να λέει «όχι» στο πλασέ. Το Frederick απάντησε με την Σολωμού να πλασάρει και την μπάλα να σταματά στο πρόσωπο της Τάκη.

Στο 30ο λεπτό, όμως, έγινε το 0-2 με κοντινό πλασέ της Σοφοκλέους και αφού πήρε την μπάλα από σέντρα που έγινε από δεξιά.

Η επόμενη φάση έμελλε να φέρει και τις διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων. Πλασέ που έγινε από τα αριστερά φάνηκε να μπαίνει στα δίκτυα για το 0-3 με τον διαιτητή να δείχνει άουτ όμως σε μια ομολογουμένως πολύ δύσκολη φάση.

Στο 40ο λεπτό το Ευρωπαϊκό μείωσε σε 1-2 με την Χαρά Κλεάνθους. Ήταν η σέντρα της Χρυστάλλας Χαραλάμπους από αριστερά με την Κλεάνθους να νικά την Κουτσόφτα και να αναπτερώνει τις ελπίδες της ομάδας της για κέρδος.

Στα εναπομείναντα λεπτά, η κούραση, το άγχος και τα λάθη στις μεταβιβάσεις κυριάρχησαν στο παιχνίδι. Το Fredrick, από τη μία, προσπαθούσε να κάνει το 1-3 και να σκοτώσει το παιχνίδι αλλά ένα σουτ που επιχείρησε η Ζαμπά στη δεξιά γωνία της Τάκη αποκρούστηκε σε κόρνερ. Το Ευρωπαϊκό από την άλλη, κυνηγούσε την ισοφάριση με την Κλεάνθους να μην καταφέρνει να γίνει ήρωας για την ομάδα της, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, με το πλασέ της να περνά ελάχιστα άουτ.

Έτσι, το Frederick απέδρασε με το διπλό από την έδρα του Ευρωπαϊκού παίρνοντας προβάδισμα τίτλου με τις εναπομείναντες 3 αγωνιστικές να προβλέπονται συναρπαστικές.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Λουκά Κ., Τάκη Α., Αντωνίου Α., Κλείτου Χ., Χαραλάμπους Χ., Φιλίππου Π., Κυριάκου Α.Μ., Κλεάνθους Χ., Γεωργίου Β., Στραντζοπούλου Χ.

Πανεπιστήμιο Frederick: Δημητρίου Π., Ζαμπά Β., Σολωμού Χ., Σοφοκλέους Σ., Παναγιώτου Μ., Τάκκα Ε., Λούτου Α., Κουτσόφτα Ε., Σταματοπούλου Α.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα του Studentlife.com.cy στο Facebook

1
Το StudentLife.com.cy πρωτοπορεί με την νέα κατηγορία UNI SPORTS. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε από πρώτο χέρι τα νέα των Πανεπιστημιακών μας ομάδων. Αν πετύχετε τον φωτογραφικό φακό μας στα γήπεδα απλώς χαμογελάστε!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending