fbpx

Όσα μας είπε η Μύρια Ονησίλου για την περσινή της βράβευση στα StudentLife Awards!

Μετά την περσινή επιτυχία, το StudentLife ανακοινώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την κοινωνική πρωτοβουλία Hellenic Bank StudentLife Awards 2015ένα καινοτόμο πρόγραμμα επιβράβευσης των πιο δραστήριων φοιτητών. Με τη σημαντική συνεισφορά της Ελληνικής Τράπεζας, τα βραβεία συνεχίζονται και φέτος αναβαθμισμένα, για να γίνουν θεσμός στη φοιτητική κοινότητα της Κύπρου.

 

Μπορείς να δηλώσεις τώρα συμμετοχή στα StudentLife Awards.

slawardsHM

 

Η Μύρια Ονησίλου, απόφοιτη του τμήματος Επιστημών της Αγωγής – Δημοτική Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Κύπρου, κατάφερε να κερδίσει τη 2η θέση στα περσινά StudentLife Awards λόγω των διαφόρων δραστηριοτήτων της εντός και εκτός πανεπιστημίου. Μας είπε λίγα λόγια για τις εμπειρίες της, τη βράβευση της καθώς και διάφορες ενθαρρυντικές συμβουλές της προς τους φοιτητές.

Ακολουθούν όσα μας είπε η Μύρια:

 

Μπορείς να μας περιγράψεις σύντομα τις δραστηριότητες για τις οποίες βραβεύθηκες;

myria 2

Βραβεύθηκα για τις δράσεις μου, κυρίως εθελοντικές, εντός και εκτός του Πανεπιστημίου. Εντός του Πανεπιστημίου αφορούσαν τους φοιτητικούς ομίλους. Ήμουν στο συμβούλιο δύο ομίλων (Τέχνης και Εθελοντών), στον ένα εκ των οποίων ήμουν η πρόεδρος. Παράλληλα ήμουν ενεργό μέλος σε πολλούς άλλους ομίλους με τους οποίους συνεργάστηκα για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, ανταλλαγή υπηρεσιών και βοήθεια όπου χρειάζονταν. Οι φοιτητικοί όμιλοι αναπτύσσουν πολύπλευρα τους φοιτητές, τόσο σε επίπεδο ταλέντων/ ικανοτήτων όσο και σε επίπεδο κοινωνικοποίησης.

Εκτός Πανεπιστημίου, ήμουν μέλος σε διάφορες οργανώσεις για περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα. Αυτές οι δραστηριοποιήσεις μου, με βοήθησαν να αναπτυχθώ ως άτομο, να γνωρίσω κόσμο, να αναπτύξω ταλέντα και ικανότητες και να μάθω τον εαυτό μου καλύτερα. Επιπλέον, έμαθα να παίρνω πρωτοβουλίες και αποφάσεις.

 

Πώς σε βοήθησαν οι δραστηριότητες που έκανες εκτός και εντός Πανεπιστημίου;

Στην πορεία ανακάλυψα πολλά, τόσο για ‘μένα, τις δυνατότητες και τα όριά μου όσο και για την κοινωνία γενικότερα, τον τρόπο λειτουργίας και προσέγγισης ατόμων που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες από κάποια άλλα. Γνώρισα, επίσης, ανθρώπους που το «λέει η καρδιά τους» να βοηθούν και μου έμαθαν πολλά.

Απλά και εύκολα θα πρότεινα σε όλους να πλησιάσουν τον θεσμό, να τον γνωρίσουν και αγαπώντας τον ίσως βρουν ένα διαφορετικό σκοπό στη ζωή τους. Εξάλλου εθελοντικά σημαίνει να θέλω και να πράττω.

 

myria 3

 

Μπορείς να μας αναφέρεις τι κάνεις τώρα; Με τι ασχολείσαι μετά τη βράβευση και τις σπουδές σου;

Με το τέλος των σπουδών μου, συνεχίζω να ασχολούμαι στον τομέα μου ως δασκάλα, όπου μπορώ. Οι δράσεις μου στο Πανεπιστήμιο με βοήθησαν να επιλέξω τι θέλω και να επενδύσω σε αυτό. Επομένως, συνεχίζω να αναπτύσσω κάποιες επιλογές μου σε επαγγελματικό τομέα όπως ψυχαγωγία, επιμόρφωση/ διδασκαλία, δημιουργία, κατασκευές, εθελοντισμός, φιλανθρωπικό έργο.

 

Θα ενθάρρυνες κι άλλους φοιτητές να συμμετέχουν στα βραβεία και γιατί;

Θα ενθάρρυνα τον καθένα να δραστηριοποιηθεί όσο μπορεί εκεί που τον καλούν τα ενδιαφέροντά του. Έτσι θα μπορεί να ανακαλύψει πτυχές του εαυτού του και να καλλιεργηθεί. Πανεπιστήμιο δεν σημαίνει μόνο διάβασμα. Παρόλη την πίεση, μπορεί ο καθένας να ξεκλέψει λίγο χρόνο για δράση. Επόμενο βήμα, γιατί όχι, να είναι η συμμετοχή στις βραβεύσεις του Studentlife ως μια ευκαιρία αναγνώρισης των δράσεων, αλλά και ανταμοιβής γι’ αυτές. Αν και, για να είμαι ειλικρινής, τις περισσότερες φορές τα κίνητρα είναι εσωτερικά, η αναγνώριση αποτελεί δικαίωση και ίσως μια πιστοποίηση για μελλοντική χρήση.

 

Ευχαριστούμε Μύρια και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον 🙂

 

Δήλωσε συμμετοχή στα  Hellenic Bank StudentLife Awards 2015, διεκδικώντας βραβεία συνολικής αξίας €1000!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending