fbpx

Μια ξεχωριστή συνάντηση με το δημοσιογράφο Μαρίνο Νομικό!

Την περασμένη Παρασκευή (20/11/2015) είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε το γνωστό δημοσιογράφο-αρθρογράφο Μαρίνο Νομικό. Γνωστός για τα σατιρικά του σχόλια περί επικαιρότητας στα άρθρα του και για τα μοναδικά του tweets σε κάθε γνωστό διαγωνισμό της Κύπρου. Η συνάντηση του με τους φοιτητές-αρθρογράφους μας, έγινε στο Capital Impact στην Έγκωμη.

Η συνάντηση με τους SpotLighters μας είχε τη μορφή χαλαρής συζήτησης με το κ. Νομικό, στην οποία γίνονταν ερωτήσεις, σχολιασμοί και διάφορες αναφορές στη δημοσιογραφία και γενικότερα στην έμπνευση για ένα επιτυχημένο άρθρο.

 

Αυτή ήταν και η τελευταία συνάντηση με τους SpotLighters μας και δεν θα μπορούσε να είχε καλύτερο κλείσιμο.

 

Ο Μαρίνος Νομικός ξεκίνησε τη συζήτηση αστειευόμενος προς τους αρθρογράφους μας λέγοντας πως: θα ήταν καλύτερα να έχουν σαν χόμπι τη δημοσιογραφία, παρά σαν κύριο επάγγελμα.

20151120_172609

Στη συζήτηση που ακολούθησε, εξήγησε πως πλέον η κατάσταση είναι δύσκολη, όπως και σε όλα τα επαγγέλματα – ιδιαίτερα στη δημοσιογραφία στην Κύπρο. Τόνισε επίσης πως όσοι ενδιαφέρονται, είναι καλό να συνεχίσουν να γράφουν άρθρα και να μην το σταματήσουν.

 

Ακολούθησε συζήτηση για την αρθρογραφία σε online websites και με χρήση των social media.

2015-11-20 17.04.54-1

Ο κ. Νομικός εξήγησε πώς βλέπει ο ίδιος όλα όσα γίνονται καθημερινά από διάφορες ιστοσελίδες και τις δημοσιεύσεις τους. Δεν παρέλειψε να σχολιάσει κάποια λιγότερο-έγκυρα sites σε σύγκριση με τα πιο έγκυρα και σοβαρού περιεχομένου. Αφού έγινε και σύγκριση ανάμεσα στα διάφορα είδη των δημοσιογράφων, παρότρυνε τους SpotLighters του StudentLife να μην πέσουν στις διάφορες “παγίδες” της αρθρογραφίας.  Τα social media κατά τον ίδιο είναι μια “εναλλακτική μέθοδος έκφρασης“.

Η άποψη του για το χαρακτηριστκό του τρόπο έκφρασης:

 

Με τη σάτιρα χτυπάς ανελέητα την εξουσία, την ισχύ και την αδικία. Η σάτιρα δεν έχει όρια, κανείς δεν πρέπει να μένει στο απυρόβλητο, όμως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να περνάει μηνύματα μίσους, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας ή ομοφοβίας.

 

 

Γιατί ξεκίνησε να ασχολείται με την αρθρογραφία;

5a0dafd2-dea2-4793-b4a6-7a6d59e9c72d

Ήθελε να έχει “απήχηση” παρά να ασχοληθεί με τη συμβατική δημοσιογραφία. Ακολούθως, συμβούλευσε τους αρθρογράφους μας για τη σημασία των “δυνατών τίτλων” σε ένα άρθρο.

 

Η συνάντηση έκλεισε με κάποιες προσωπικές εμπειρίες και απόψεις του δημοσιογράφου – τόσο για το δικό του γράψιμο και τρόπο σκέψης, όσο και προς τα άρθρα που διάβασε από τους δικούς μας SpotLighters.

 

Σημαντικές ατάκες-συμβουλές που ανέφερε ο Μαρίνος Νομικός στους SpotLighters μας ήταν:

 

“Η μάζα πρέπει να ακολουθεί εσάς κι όχι εσείς τη μάζα.”

 

“Να μην υποτίμησετε ποτέ τις ικανότητες σας. Να έχετε πάντα το θάρρος της γνώμης σας, απλά να ξέρετε ότι πιθανόν θα υπάρχει κάποιο τίμημα”

 

“Όλοι μας ξεκινάμε σε αυτόν το χώρο με σκοπό να αλλάξουμε τον κόσμο. Θέλει προσοχή γιατί στο τέλος καταλήγουμε να αλλάζει ο κόσμος εμάς.”

 

nomikos spotlighters

 

Ευχαριστούμε το δημοσιογράφο Μαρίνο Νομικό για όλα όσα συζήτησε και μοιράστηκε μαζί μας 🙂

 

Δες επίσης: Οι νέοι μας SpotLighters: Η πρώτη συνάντηση και όσα έγιναν εκεί!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending