fbpx

UNISPORTS: Νίκησε και συνεχίζει να ελπίζει (PHOTOS)

Τις πιθανότητες του για τίτλο διατήρησε ακέραιες χτες βράδυ το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αφού στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Φούτσαλ Γυναικών επικράτησε εντός έδρας του Πανεπιστημίου Κύπρου με 2-0.

Η γκέλα που περίμεναν οι γηπεδούχοι από το Frederick δεν ήρθε με τις πορτοκαλί να μπαίνουν στο παρκέ με αποκλειστικό στόχο τη νίκη και τη συντήρηση της διαφοράς από τους πρωτοπόρους στο -3.

Το πρώτο καλό σουτ ήρθε νωρίς-νωρίς με την Χρυστάλλα Χαραλάμπους να αναγκάζει την Ειρήνη Χρυσοστόμου  σε δύσκολη απόκρουση. Ο προπονητής των γηπεδούχων, Φρίξος Παναγή, επέλεξε να δώσει πλάτος στο γήπεδο, δίνοντας οδηγίες στις φουτσαλίστριες του να παίζουν όσο πιο κοντά στις πλάγιες γραμμές μπορούν με στόχο να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Δύο προσπάθειες της Βικεντίας Γεωργίου (σουτ εξ επαφής με το αριστερό η πρώτη και τετ-α-τετ η δεύτερη) δεν μπόρεσαν να νικήσουν την εξαιρετική χτες Χρυσοστόμου. Ακολούθως, οι φιλοξενούμενοι  έχασαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία με το σουτ της Μαρία Ριχάπ να αποκρούεται από την Άντρια Τάκη. Την ίδια τύχη είχε και ένα σουτ της Άννα-Μαρίας Κυριάκου που έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ η Χρυσοστόμου όπως και ένα σουτ της Χαραλάμπους με την τερματοφύλακα του Πανεπιστημίου Κύπρου να πέφτει στην αριστερή της γωνιά και να αποκρούει.

Στην κόντρα αντεπίθεση , οι μπλε προσπάθησαν να σοκάρουν τις γηπεδούχες, που αύξαναν ολοένα και περισσότερο την πίεση τους, με τις Ριχάπ και Ειρήνη Χριστοδούλου να μην καταφέρνουν να νικήσουν την Τάκη και τις αμυντικούς.

Δυο σουτ από τη Χαραλάμπους και τη Χαρά Κλεάνθους έγλειψαν τα δοκάρια της Χρυσοστόμου για να έρθει στο 21ο λεπτό η Άννα-Μαρία Κυριάκου να γράψει το 1-0 λύνοντας έτσι το γόρδιο δεσμό για την ομάδα της. Ήταν η εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, η μπάλα στρώθηκε στην φουτσαλίστρια του Ευρωπαϊκού που με δυνατό, ευθύβολο σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της ανήμπορης να αντιδράσει σε αυτή τη δάση, Ειρήνης Χρυσοστόμου. Πριν την λήξη του ημιχρόνου, η Γεωργίου προσπάθησε σε 2 περιπτώσεις να διευρύνει το προβάδισμα για την ομάδα της αλλά αρχικά το πλασέ της από αριστερά κατέληξε άουτ ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ένα σουτ από θέση λίγο δεξιά κατέληξε χιλιοστά έξω.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τέλειωσε το πρώτο. Με το Ευρωπαϊκό, δηλαδή, να δημιουργεί ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμα του και το Πανεπιστήμιο Κύπρου να αντιστέκεται.

Δυο σουτ της Χαραλάμπους και ένα της  Κυριάκου αποκρούστηκαν από την Χρυσοστόμου ενώ ένα σουτ της Στεφανίας Ιωσηφάκη για τις φιλοξενούμενες κατέληξε λίγο πάνω από τα δοκάρια της Τάκη. Με καμία διάθεση να κατεβάσει το πόδι από το γκάζι το Ευρωπαϊκό, η Κωνσταντίνα Λουκά προσπάθησε σε 2 περιπτώσεις να κάνει το 2-0, η Χρυσοστόμου όμως και πάλι ήταν εκεί. Ενδιάμεσα, ένα σουτ της Αναστασίας Ρουσιά, αποκρούστηκε από την Τάκη.

Στην συνέχεια, ανέλαβε δράση ξανά η Άννα-Μαρία Κυριάκου και αφού πρώτα ένα εξ επαφής πλασέ της σταμάτησε με διπλή προσπάθεια η τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων, όπως και ένα σουτ της από πλάγια δεξιά που κατέληξε στο δοκάρι, στην τρίτη προσπάθεια και με σουτ εκτός περιοχής νίκησε την Χρυσοστόμου γράφοντας έτσι το 2-0 στο 42ο λεπτό.

Στα εναπομείναντα λεπτά, η Χαραλάμπους είδε προσπάθειες της να μπλοκάρονται από τη Χρυσοστόμου και από το δεξί κάθετο δοκάρι. Το 2-0 δεν άλλαξε με το Ευρωπαϊκό να επανέρχεται στις νίκες, να φτάνει στις 3 νίκες και τους 9 βαθμούς (εκκρεμεί το αναβληθέν παιχνίδι με το Frederick) ενώ το Πανεπιστήμιο Κύπρου να παραμένει τελευταίο χωρίς νίκη.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Στραντζοπούλου Χ., Λουκά Κ., Τάκη Α., Αντωνίου Α., Κλείτου Χ., Χαραλάμπους Χ., Φιλίππου Π., Κυριάκου Α-Μ., Κλεάνθους Χ., Γεωργίου Β., Σολέα Μ.

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Ραχήπ Μ., Γιάννη Μ., Ιωσηφάκη Στ., Χρυσοστόμου Ε., Χριστοδούλου Ε., Ρουσιά Α.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα του Studentlife.com.cy στο Facebook

1
Το StudentLife.com.cy πρωτοπορεί με την νέα κατηγορία UNI SPORTS. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε από πρώτο χέρι τα νέα των Πανεπιστημιακών μας ομάδων. Αν πετύχετε τον φωτογραφικό φακό μας στα γήπεδα απλώς χαμογελάστε!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending