fbpx

UNISPORTS: Τεσσάρα με φρέσκο αίμα (PHOTOS)

Σημαντική νίκη ενόψει συνέχειας πέτυχε χτες βράδυ το Πανεπιστήμιο Κύπρου αφού επικράτησε του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (0-4) στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Ανδρών.

Πατώντας καλύτερα μπήκε στο παιχνίδι το Πανεπιστήμιο Κύπρου με εμφανέστατη την πρόθεση να πάρει από νωρίς τον έλεγχο του ματς με ένα σουτ του Δημήτρη Χριστοφή νωρίς-νωρίς να αποκρούεται από τον Κωνσταντίνο Μαλέκκο. Λεπτά αργότερα, ο Παναγιώτης Αντωνίου δοκίμασε να νικήσει τον κήπερ των γηπεδούχων όμως το ψηλοκρεμαστό πλασέ τους πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Σταδιακά, οι φιλοξενούμενοι ανέβαζαν ρυθμό μπολιασμένοι με το νέο αίμα που έβαλε στην ομάδα ο προπονητής της ομάδας, Αντρέας Καλλινίκου (6-7 ποδοσφαιριστές που πρώτη φορά ήταν στην αποστολή) περιορίζοντας το Ευρωπαϊκό στο δικό του μισό. Και αφού ένα σουτ από πλάγια αριστερά του Σοφοκλή Παλαικυθρίτη πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μαλέκκου ήρθε στο 25ο λεπτό ο Αντρέας Σπύρου με διπλή προσπάθεια να ανοίξει το σκορ. Ήταν η σέντρα του Αλέξη Χατζηγεωργίου από αριστερά, ο Σπύρου ξεπετάχτηκε στη καρδιά της μικρής περιοχής, έκανε το πλασέ, ο Μαλέκκος απόκρουσε ασταθώς με τον ποδοσφαιριστή του Πανεπιστημίου Κύπρου να παίρνει το ριμπάουντ και με νέο πλασέ να κάνει το 0-1.

Πλέον, οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με τους δικούς τους κανόνες αφού πήραν το προβάδισμα που επιζητούσαν. Το Ευρωπαϊκό δοκίμασε να απαντήσει αλλά ένα σουτ του Κωνσταντίνου Λούβαρη σταμάτησε σε πόδια αμυντικών πριν απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Νικόλα Αναστασίου.

Οι μαυρόασπροι, απ’ την άλλη, συνέχισαν να είναι πιο απειλητικοί και στο 37ο λεπτό έφτασαν μια ανάσα από το 0-2. Αλλεπάλληλα σουτ όμως αποκρούστηκαν από τον τερματοφύλακα και τους αμυντικούς. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να ελέγξουν το παιχνίδι και να φτάσουν στην ισοφάριση, πέρα όμως από ένα πολύ καλό σουτ του Αντρέα Φωτίου που ανάγκασε τον Αναστασίου να πέσει στην αριστερή του γωνία και να αποκρούσει δεν δημιούργησαν άλλες ευκαιρίες.  Καλή ευκαιρία έχασε στο 45ο λεπτό ο Δημήτρης Χριστοφή για το 0-2 αλλά μια λόμπα που επιχείρησε πέρασε πάνω από το δοκάρια.

Ότι δεν κατάφερε ο συμποδοσφαιριστής του, το πέτυχε ο Κυριάκος Κρασάς με την έναρξη της επανάληψης (46ο λεπτό) αφού με πανέμορφο πλασέ, πέρασε την μπάλα πάνω από το Κωνσταντίνο Μαλέκκο που δεν μπορούσε να κάνει τίποτε για να αποτρέψει το 0-2.

Συνέχισε να κυλά σε παρόμοιο τέμπο το ματς, με τους φιλοξενούμενους από τη μία, να προσπαθούν να σκοράρουν πλέον και 3ο τέρμα για να «σκοτώσουν» το παιχνίδι και τους γηπεδούχους, απ’ την άλλη, να προσπαθούν αλλά να μην καταφέρνουν να βάλουν δύσκολα στην άμυνα των μαυρόασπρων.  Ένα σουτ του Αλέξη Χατζηγεωργίου από αριστερά αποκρούστηκε από το Μαλέκκο ενώ λίγο αργότερα, ο Δημήτρης Χριστοφή δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την πολύ ωραία προσπάθεια και σέντρα του Χρυσοβαλάντη Παναγιώτου από δεξιά. Το 0-3 ήρθε τελικά στο 57ο λεπτό με τον Παναγιώτη Αντωνίου να βγαίνει μόνος απέναντι από τον Μαλέκκο, να τον νικά στο τετ-α-τετ και με εύστοχο πλασέ να διευρύνει κι άλλο το προβάδισμα της ομάδας του.

Μετά το 0-3, ο ρυθμός του αγώνα άρχισε σταδιακά να πέφτει με τους πορτοκαλί να προσπαθούν να μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι αλλά το πλασέ από αριστερά του Αναστάσιου Έριξ δεν έφερε κάτι ουσιαστικό. Και ενώ όλα έδειχναν πως το 0-3 θα σφράγιζε τις προσπάθειες των 2 ομάδων, ήρθε στην εκπνοή ο Κωνσταντίνος Διονυσίου να γράψει το 0-4 με κοντινό πλασέ γράφοντας έτσι τον επίλογο στην άνετη, όπως εξελίχθηκε, επικράτηση του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Κάπως έτσι, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πλέον τους 10 βαθμούς και συνεχίζουν το κυνήγι του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ενώ διεύρυναν στο +7 την διαφορά από τους χτεσινούς τους αντιπάλους που παραμένουν πρoτελευταίοι με 3 βαθμούς.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου:  Μαλέκκος Κ., Πουγιούκας Α., Καλατζίδης Ν., Γαβριηλίδης Χ., Γεωργίου Χ., Νικολάου Σ., Κυριάκου Κ., Uchenna H., Φωτίου Α., Βασιλείου Χ., Ερίξ Α., Μουρουξης Σ., Κοπτίδης Ν., Λούβαρης Κ., Μιχαηλίδης Χ.,Αχιλλέως Δ., Βασιλόπουλος Ι., Νίκου Μ.

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Αναστασίου Ν., Χατζηγεωργίου Α., Παναγιώτου Χρ., Μιλής Π., Σπύρου Α., Χατζηγεωργίου Α., Αντωνίου Π., Χριστοφή Δ., Παλαικυθρίτης Σ.,  Κρασάς Κ., Νικολάου Χ., Ξενοφώντος Φ., Παυλίδης Κ., Διονυσίου Κ., Κανεττή Ν., Σιάρπας Π., Γιαλωνίτης Δ.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα του Studentlife.com.cy στο Facebook

1
Το StudentLife.com.cy πρωτοπορεί με την νέα κατηγορία UNI SPORTS. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε από πρώτο χέρι τα νέα των Πανεπιστημιακών μας ομάδων. Αν πετύχετε τον φωτογραφικό φακό μας στα γήπεδα απλώς χαμογελάστε!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending