fbpx

Χριστούγεννα στην Κύπρο: Όσα κάμνουμε ΚΑΘΕ χρόνο και εν θα βαρεθούμε ποτέ!

Εν λογικό να πεθυμάς τα Χριστούγεννα άμαν είσαι Κυπραίος. Όσο και να πεις, το γλέντι και η ξεκούραση εν δεδομένα κάθε χρόνο.

Τι άλλο γίνεται όμως που μας κάμνει τόσο ανυπόμονους όποτε κοντέφκει τούτη η περίοδος; Ή μάλλον καλύτερα, τι κάμνουμε ούλλοι κάθε χρόνο, ξανά τζιαι ξανά;

Πάμε δούμε γιατί καρτεράς τα Χριστούγεννα (τζιαι) φέτος:

 

1
Η μάμα σου θέλει να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο τζι’ εσύ φορείς κοντομάνικα ακόμα.

Ένεν καθόλου υπερβολή τούτο. Εν cypriot fact. Κάτι επικρατεί με τις Κυπραίες μανάδες. Πιστέφκουν ότι όποια προλάβει να στολίσει πρώτη το δέντρο για τα Χριστούγεννα, εν να εν πιο popular που τις υπόλοιπες.

  • “Είδες τη γειτόνισσα τη Σούλα; Εστόλισε μάνι-μανι.”
  • “Τη Μαρία του Γιώρκου, δίπλα που το φούρνο θυμάσαι την; Έκαμε τα ούλλα γιορτινά, ακόμα τζιαι το σπιτούι του σσιήλου της.”

2
Δύο λέξεις: Μελομακάρονα + Κουραπιέδες.

Άνοιξε τζι’ εσένα η όρεξη σου; Μόνο με την εικόνα πεθυμάς τα αφού. Γιατί πρέπει να γίνουνται δηλαδή μόνο μια φορά το χρόνο; Ας μην σχολιαστεί και το γεγονός που ΟΠΟΥ πάεις επίσκεψη “εν αντροπή” να μεν δοκιμάσεις που τζείνους που έκαμε η κάθε νοικοκυρά που σε φιλοξενά. Αν τύχει τζι’ εν σου αρέσαν; Να χαμογελάσεις φίλε μου, να το παίξεις ότι εν τέλειοι για να ΜΕΝ θιχτεί. *Σαν της μάμας σου εν έσσιει*. 

3
Οι φίλοι και συγγενείς που έρχονται που το εξωτερικό. MUST να τους δεις!

  • “Αγάπηηη ήρτες πίσω Κύπρο; Πότε εν να κανονίσουμε να σε δω;”
  • “Ελα ρε ανίψη, ήρτες πίσω; Είπε μου ο παπάς μου να κανονίσουμε τίποτε τωρά που ήρτες. Πε τζιαι του δικού σου.”

Είτε εν συγγενείς σου, είτε εν φίλοι σου (που Αγγλία ή Ελλάδα), εν ο καιρός τους που έρκουνται πίσω που τις σπουδές/δουλειές τους για τις γιορτές. Εν κανεί που βουρούν οι καημένοι να τους δουν ούλλους, λαλούν τους τζιαι ούλλοι τα ίδια. Ότι δηλαδή ΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να μεν τους δουν πριν να φύουν. Ε πόσους να προλάβουν τζιαι τζείνοι;! Δώστε τους λλίο chance να χαλαρώσουν…

4
Το ασταμάτητο φαΐ = Τρώω τζιαι σπάζω.

Ούλλοι οι Κυπραίοι είμαστε της νοοτροπίας ότι όποτε εν γιορτές πρέπει να γίνουμε διπλάσιοι. Σαν πως τζιαι εν θα ξαναφάμε στη ζωή μας. Τρώμε, πίνουμε, γλεντούμε τα Χριστούγεννα… Τζιαι μετά αρκέφκουμε ούλλοι:

  • “Παναγία μου ρε πελλέ, ίνταλως έγιναμε έτσι; Που αύριο γυμναστήριο!”
  • “Ρε μάμααα, μεν μου μαϊρέφκεις πελλάρες που αύριο. Ξεκινώ δίαιτα.”

Τζιαι μετά κοντέφκει το Πάσχα, τζιαι πάλε τα ίδια που την αρχή… *endless food – YOLO*

5
Ευκαιρία να ψουμνίσεις όσα εν έπιασες μέσα σε 1 χρόνο.

Ιδιαίτερα αφιερωμένο στις κοπέλες, που βρίσκουν αφορμή τις εκπτώσεις των Χριστουγέννων για αχρείαστα απαραίτητα ψώνια. Ναι μεν φκαίνουν οι εκπτώσεις, αλλά μεν πάεις να φάεις μια περιουσία στο τέλος τζιαι να μεν έσσιεις ούτε τόπο να τα βάλεις.

Ε μα ήταν προσφορά, ήταν να το χάσω;

Προσφορά εν τζιαι το 1+1 των αναψυκτικών (ας πούμε). Γιατί εν εγέμωσες τζιαι με τζείνα το ψυγείο σου; (Μεταξύ μας, καταλαβαίνω σας, αλλά...)

6
Επεθύμησες να φορείς 1000 kg ρούχα κάθε φορά που φκαίνεις που σπίτι.

Είτε είσαι καλοκαιρινός, είτε χειμερινός τύπος, σίουρα επεθύμησες να φορείς τζείνα τα ωραία σακάκια και τρυκά που αγόρασες πέρσι. Άλλη η χάρη τους που τις απλές T-shirt φανελούες. Ειδικά αν είσαι κοπέλα, ξέρεις να υποστηρίζεις καλά την τάση των layersαφορμή βοήθα για άλλες αγορές

7
Το πιο σημαντικό: Ξεκουράζεσαι που διαβάσματα, υποχρεώσεις και δουλειές.

Το καλύτερο άφησα το για το τέλος. Μετά τις διακοπές του καλοκαιριού, τα Χριστούγεννα εν οι επόμενες μας. Γι’ αυτό κανονίζουμε ούλλοι ότι έξοδο, εκδρομή, διαμονή θυμηθούμε. Ε μα sorry, χρειαζούμαστε το. Απλά εν θέλουμε να τελειώσουν. Τζιαι μετά πιάνει μας η mini-κατάθλιψη... 🙁

Τζιαι μόλις φύουν τα Χριστούγεννα, ξεκινάς να μετράς αντίστροφα ως τα επόμενα του χρόνου…

Τι από τα πιο πάνω κάμνεις εσύ κάθε χρόνο έτσι καιρό;

 

Δες επίσης: 10 πράγματα που έχεις κάνει ήδη αν είσαι fan των Χριστουγέννων!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending