fbpx

Σχετικά με τα 2 μικρά τιγράκια που γεννήθηκαν στο Pafos Zoo…

Δυο μικρά τιγράκια γεννήθηκαν σε ζωολογικό κήπο της Κύπρου. Τεραστία ευτυχία και ικανοποίηση. Ακολουθούν προσωπικά σχόλια για άρθρο από το sigmalive.

Γεννήθηκαν στην Κύπρο, που προσφέρει το “κατάλληλο κλίμα” επιβίωσης της άγριας ζωής.

Γεννήθηκαν για να ζήσουν εγκλωβισμένα σε ένα υπέροχο κλουβί εμπλουτισμένο με συνθήκες διαβίωσης ενός ζώου χωρίς να έχουν την περίσσια ευκαιρία να εξερευνήσουν το ανεξάντλητο μεγαλείο της φύσης ελεύθερα .

Γεννήθηκαν υπό συνθήκες στοχοποιημένης αναπαραγωγής του είδους, αφού οι γονείς τους εσώκλειστοι είχαν την ευκαιρία, μέσα από την “πληθώρα” ενός αιλουροειδούς που βρισκόταν στην άλλη άκρη του κλουβιού, να επιλέξουν το ταίρι τους.

Η μεγαλύτερη τους αδερφή, η οποία δικαιολογημένα απορρίφθηκε από τους γονείς της ήδη μια φορά, θα απομακρυνθεί και πάλι από την οικογένεια της στέλνοντας την σε φιλικό ζωολογικό κήπο της Ιαπωνίας. Γιατί, πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να διατηρήσουμε τις φιλοζωικές μας σχέσεις με την χώρα αυτή επιδεικνύοντας έτσι και την ικανότητα μας να αναπαράγουμε το είδος;

1564dac100e7cc

Τα τιγράκια θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με ανθρώπους από όλο τον κόσμο που θα επισκεφθούν το νησί μας , με το δικό τους λυπημένο ύφος αφού τους έχουμε στερήσει το ενστικτωδώς άγριο χαρακτήρα τους , γιατί , τι μοντέλο σε ένα κλουβί-βιτρίνα είσαι αν δεν έχεις ύφος; Το καλεί άλλωστε και η επικαιρότητα!

Εννοείται πως δεν θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τα απορριπτέα ζωώδη ένστικτα τους, τα οποία θα υποδηλωθούν αφού δεν θα κυνηγήσουν ποτέ την τροφή τους παίρνοντας την έτοιμη από την ήδη υπέρμετρη, μαζικοποιημένη αναπαραγωγή ζώων σε μεγάλα κτηνοτροφία υπό τις καταλληλότερες συνθήκες και γι’ αυτά. Τα συγχαρητήρια μας, στα μοντέλα-επισκέπτες, στην νομιμοποίηση της δημιουργίας ζωολογικών κήπων και βεβαίως στους ιδιοκτήτες τους..

Μεγάλο επίτευγμα.

Xρυσοβαλάντης Χατζημάρκου

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending