Αν έχεις αυτά τα 10 χαρακτηριστικά θεωρείσαι έξυπνος άνθρωπος!

Πώς ξέρετε αν κάποιος είναι έξυπνος; Δεν έχουμε όλοι τη δυνατότητα να κάνουμε τεστ IQ.

Ωστόσο υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις που σχετίζονται με τη νοημοσύνη ενός ανθρώπου. Σύμφωνα με το Business Insider, που έψαξε τα αρχεία ετών επιστημονικών ερευνών, συγκέντρωσε τα 10 στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους έξυπνους ανθρώπους.

Ένας έξυπνος άνθρωπος λοιπόν…

 

1
Έχει κάνει μαθήματα μουσικής

Έρευνες έχουν δείξει ότι η μουσική βοηθάει στην ανάπτυξη της ευφυίας των παιδιών, ακόμη και με μαθήματα ενός μήνα. Μελέτη του 2013, συμπεραίνει ότι τα παιδιά με υψηλές επιδόσεις στα τεστ, είχαν κάνει μαθήματα μουσικής. Με άλλα λόγια, στον πραγματικό κόσμο, η μουσική εκπαίδευση μπορεί να ενισχύσει τις γνωστικές διαφορές που υπάρχουν ήδη.

2
Είναι πρωτότοκος

Τα μεγαλύτερα αδέλφια είναι συνήθως πιο έξυπνα, ωστόσο αυτό, όπως διαπίστωσε μελέτη, δεν οφείλεται στη γενετική. Νορβηγοί επιδημιολόγοι χρησιμοποίησαν στρατιωτικά αρχεία για να εξετάσουν τη σειρά γέννησης, την κατάσταση υγείας και το IQ, σχεδόν 250.000 18χρονων και 19χρονων που γεννήθηκαν μεταξύ 1967 και 1976. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο μέσος όρος των πρωτότοκων είχε δείκτη νοημοσύνης 103, σε σύγκριση με τα δεύτερα παιδιά που είχαν 100 και τα τρίτα που είχαν IQ 99.

3
Έχει γάτα

Μελέτη του 2014 σε 600 φοιτητές διαπίστωσε ότι άτομα που αγαπούν περισσότερο τα σκυλιά είναι πιο εξωστρεφή από εκείνα που είναι γατόφιλοι. Αλλά μαντέψτε… Οι φοιτητές που είχαν γάτα, είχαν και υψηλότερη βαθμολογία στο τεστ που μετρά τη γνωστική ικανότητα.

4
Έχει θηλάσει ως βρέφος

Έρευνα του 2007 δείχνει ότι τα μωρά που θηλάζουν γίνονται πιο έξυπνα παιδιά. Ερευνητές μελέτησαν περισσότερα από 3.000 παιδιά στη Βρετανία και τη Νέα Ζηλανδία. Τα παιδιά που είχαν θηλάσει ήταν 7 μονάδες πιο πάνω στα τεστ.

5
Είναι αριστερόχειρας

Πρόσφατες έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι αριστερόχειρες έχουν αποκλίνουσα σκέψη, μια μορφή δημιουργικότητας που επιτρέπει, τουλάχιστον στους άνδρες, να αναπτύσσουν νέες ιδέες. Οι αριστερόχειρες είναι πιο έμπειροι στο να συνδυάζουν δύο κοινά αντικείμενα με νέους τρόπους για να σχηματίσουν ένα τρίτο.

6
Πίνει αλκοόλ

Ο εξελικτικός Ψυχολόγος Satoshi Kanazawa και οι συνεργάτες του, έκαναν έρευνα μεταξύ Βρετανών και Αμερικανών και διαπίστωσαν ότι ενήλικες που είχαν υψηλότερη βαθμολογία στα τεστ IQ όταν ήταν παιδιά ή έφηβοι, έπιναν περισσότερο αλκοόλ, πιο συχνά από ό, τι εκείνοι που είχαν χαμηλό βαθμό.

7
Είναι δημοκρατικός (πολιτικά)

Ο Satoshi Kanazawa έκανε επίσης άλλη μια μελέτη, συγκρίνοντας τις πολιτικές πεποιθήσεις σε σχέση με τη νοημοσύνη. Κατέληξε στο ότι οι δημοκρατικοί είναι πιο έξυπνοι.

8
Έμαθε να διαβάζει νωρίς

Το 2012, οι ερευνητές εξέτασαν σχεδόν 2.000 ζευγάρια πανομοιότυπων διδύμων στη Μεγάλη Βρετανία και διαπίστωσαν ότι τα αδέρφια που είχαν μάθει να διαβάζουν νωρίτερα σημείωναν υψηλότερη βαθμολογία στα τεστ γνωστικής ικανότητας.

9
Ανησυχεί πολύ

Σε μια πρόσφατη μελέτη, οι ερευνητές ζήτησαν από 126 προπτυχιακούς φοιτητές να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια για το πόσο συχνά βιώνουν άγχος. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι φοιτητές που είχαν την τάση να ανησυχούν και να στοχάζονται, σημείωναν πολύ υψηλότερη βαθμολογία στα τεστ λεκτικής νοημοσύνης, ενώ όσοι δεν ανησυχούσαν ιδιαίτερα, είχαν υψηλότερη βαθμολογία στα τεστ της μη λεκτικής νοημοσύνης.

10
Έχει χιούμορ

Σε μία άλλη μελέτη, 400 φοιτητές ψυχολογίας έκαναν τεστ νοημοσύνης για να μετρηθεί η ικανότητα του αφηρημένου συλλογισμού και της λεκτικής νοημοσύνης. Στη συνέχεια τους ζητήθηκε να φτιάξουν λεζάντες για αρκετές γελοιογραφίες του περιοδικού New Yorker, και αυτές οι λεζάντες εξετάστηκαν από ανεξάρτητους βαθμολογητές. Όπως είχε προβλεφθεί, τις πιο αστείες λεζάντες έγραψαν οι πιο έξυπνοι φοιτητές.

Εσύ έχεις κάποιο από τα πιο πάνω χαρακτηριστικά;

Δες επίσης: 15 φορές που φοιτητές απέδειξαν ότι μπορούν να είναι πανέξυπνοι!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
0FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending