fbpx

UNISPORTS: Ολοκλήρωσε με εκπληκτική εμφάνιση! (PHOTOS)

Παίζοντας κατά διαστήματα μαγικό μπάσκετ, το Πανεπιστήμιο Κύπρου έκλεισε χτες βράδυ τις υποχρεώσεις του επικρατώντας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) εκτός έδρας με 34-85 στα πλαίσια της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας Γυναικών.

Δυνατά μπήκαν στην αναμέτρηση και οι 2 ομάδες αφού το 0-4 του Πανεπιστημίου Κύπρου ψαλιδίστηκε γρήγορα σε 5-6  ενώ 4’.20” πριν την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, όταν και δόθηκε το πρώτο ταίμ-άουτ το σκορ ήταν στο 5-10. Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για το Πανεπιστήμιο Κύπρου με τη λήξη να βρίσκει τις 2 ομάδες στο 5-25.

Στο ίδιο τέμπο κινήθηκε και το δεύτερο δεκάλεπτο με τα κορίτσια του Μάριου Αναξαγόρου να μην κατεβάζουν το πόδι από το γκάζι, να βρίσκουν η μια την άλλη με κλειστά μάτια και να διευρύνουν την διαφορά παρά την φιλότιμη προσπάθεια του ΤΕΠΑΚ. Κάπως έτσι, η κόρνα για το ημίχρονο βρήκε τις 2 ομάδες στο 9-48.

Και αν νόμιζε κανείς πως οι 2 ομάδες θα χαλάρωναν ή θα παρέδιναν τα όπλα μάλλον ήταν γελασμένος αφού οι γηπεδούχοι στο τρίτο δεκάλεπτο, άρχισαν να βρίσκουν λύσεις επιθετικά ενώ κατάφεραν να περιορίσουν όσο μπορούσαν τα κύματα επιθέσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου και με ένα επιμέρους σκορ 18-21 ψαλίδισαν την διαφορά στο 27-69.

Η εξαιρετική προσπάθεια του τρίτου δεκαλέπτου είχε φέρει και κούραση για το ΤΕΠΑΚ. Και αυτή η κούραση δεν τους επέτρεψε να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω αφού με όπλο την εμπειρία τους και τις πολύ καλές τους επιλογές κάτω από τη μπασκέτα, οι καλαθοσφαιρίστριες του κ. Αναξαγόρου διατήρησαν το προβάδισμα τους, το διεύρυναν και έφτασαν στην νίκη με 34-85.

Κορυφαία για το Πανεπιστήμιο Κύπρου η Τζιαμαλή που σημείωσε 22 πόντους, συνεπικουρούμενη από την Παπαγιάννη με 17, την Αθανασίου με 12 και την Γαλατσιάτου με 11. Από 6 πόντους σημείωσαν οι Μύθιλλλου, Μανιμανάκη και Αναξαγόρου ενώ 4 πόντους μέτρησε η Παντζιαρά.

Για το ΤΕΠΑΚ, απ’ την άλλη, κορυφαία η Καρυκίδου με 12 πόντους, 9 σημείωσε η Πολυκάρπου, 7 η Γεωργίου και τέλος 6 πόντους σημείωσε η Προδρόμου.

Επιλογικά, με αυτή τη νίκη, το Πανεπιστήμιο Κύπρου έφτασε τους 10 βαθμούς, τερματίζοντας δεύτερο ενώ το ΤΕΠΑΚ με πάμπολλα προβλήματα να αντιμετωπίσει καθόλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος έδωσε ότι μπορούσε χωρίς να αποφύγει την τελευταία θέση.

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Γεωργίου Σ., Καρυκίδου Ε., Μπείτη Κ., Προδρόμου Μ., Βαλανίδου Μ., Πολυκάρπου Ν.

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Γαλιατσάτου Α., Μανιμανάκη Χ., Παπαγιάννη Α., Νεοκλέους Α., Μύθιλλου Ε., Τζιαμαλή Μ., Αθανασίου Ν., Ανδρεόυ Π., Παντζιαρά Ε., Ιωάννου Ε., Γεωργίου Ε., Αναξαγόρου Α.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα του Studentlife.com.cy στο Facebook

1
Το StudentLife.com.cy πρωτοπορεί με την νέα κατηγορία UNI SPORTS. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε από πρώτο χέρι τα νέα των Πανεπιστημιακών μας ομάδων. Αν πετύχετε τον φωτογραφικό φακό μας στα γήπεδα απλώς χαμογελάστε!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending