fbpx

UNISPORTS: Έδωσαν τα πάντα, το Frederick άνοιξε τις σαμπάνιες (PHOTOS)

Η αναβολή του έδωσε χαρακτήρα «τελικού πρωταθλήματος» και όντως έτσι ήταν. Το Πανεπιστήμιο Frederick βρισκόταν στην κορυφή με 15 βαθμούς με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου να είναι δεύτερο με 12 και να χρειάζεται νίκη και μόνο νίκη για να στεφθεί πρωταθλητής στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Φούτσαλ Γυναικών.

Με τα δεδομένα αυτά υπόψην, οι φιλοξενούμενες με τα πορτοκαλί  ξεκίνησαν δυναμικά τον αγώνα με τις Βικεντία Γεωργίου και Άννα-Μαρία Κυριάκου να συνεργάζονται, η μπάλα να φτάνει στην Χαρά Κλεάνθους  που δεν μπόρεσε για χιλιοστά να σπρώξει τη μπάλα στα δίκτυα. Λίγο αργότερα, η Κλεάνθους επιχείρησε ένα σουτ που απόκρουσε όμως η Κουτσόφτα.

Η απάντηση του Frederick ήρθε με τη Ζαμπά να κάνει ένα σουτ που αποκρούστηκε όμως από την Τάκη. Αυτό ήταν μόνο η προειδοποίηση όμως αφού στο 5ο λεπτό το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους. Ήταν η ατομική προσπάθεια της  Σολωμού από αριστερά με τη φουτσαλίστρια των κυανόλευκων να μπαίνει στην περιοχή, να πλασάρει την τερματοφύλακα για να κάνει έτσι το 1-0. Το τέρμα σόκαρε το Ευρωπαϊκό δίνοντας φτερά από την άλλη στο Frederick που στα επόμενα λεπτά εξαπολούσε επιθέσεις κατά κύματα. Σουτ της Ζαμπά από αριστερά αποκρούστηκε σε κόρνερ από την Άντρια Τάκη, η Σολωμού εξ επαφής πλάσαρε άουτ ενώ εκ νέου μονομαχία της Ζαμπά με την Τάκη βρήκε νικήτρια και πάλι την τερματοφύλακα του Ευρωπαϊκού που απόκρουσε το πλασέ με το δεξί πόδι στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Ήταν θέμα χρόνου με τέτοια πίεση να έρθει το 2-0 και τελικά ήρθε στο 9ο λεπτό με την Σολωμού και πάλι με πλασέ από τα δεξιά. Άμεσα ξαναμπήκαν στο παιχνίδι όμως οι πορτοκαλί του Ευρωπαικού με την Κωνσταντίνα Λουκά να νικά την Κουτσόφτα σε τετ-α-τετ γράφοντας το 2-1 στο 10ο λεπτό. Προσπάθησε , με σύμμαχο και το γεγονός πως το παιχνίδι διεξαγόταν σε χλοοτάπητα, να ξαναπάρει αέρα 2 τερμάτων και αφού η Δημητρίου νικήθηκε από την Τάκη  ήρθε στο 14ο λεπτό και πάλι η Σολωμού να κάνει το 3-1. Η φουτσαλίστρια των γηπεδούχων άδειασε με ωραία ντρίμπλα την Χρυστάλλα Χαραλάμπους και με ισχυρό σουτ έκανε τα προσωπικά της τέρματα αλλά και της ομάδας της τρία.

Οι πορτοκαλί πήγαν και πάλι να απαντήσουν άμεσα αλλά σουτ της Άννα-Μαρία Κυριάκου πέρασε λίγο έξω από τη συμβολή των δοκαριών της Κουτσόφτα ενώ  πλασέ της Κωνσταντίνας Λουκά απομακρύνθηκε σε κόρνερ από αμυνόμενες. Η άνοδος στην απόδοση των φιλοξενουμένων  εξαργυρώθηκε με τέρμα της Άντρης Αντωνίου. Η φουτσαλίστρια του Ευρωπαικού πλάσαρε από αριστερά, η μπάλα χτύπησε πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίκτυα για να γίνει έτσι στο  24ο λεπτό το 3-2.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, δικαιώνοντας πλήρως τον τίτλο του ντέρμπι του πρωταθλήματος με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει και τις φάσεις μπροστά στις 2 εστίες να διαδέχονται η μια την άλλη. Η υπερπροσπάθεια όμως και των 10 κοριτσιών είχε ως αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο οι φάσεις να λιγοστέψουν όχι όμως και το θέαμα και τα τέρματα. Μόλις στο 28ο λεπτό σε αντεπίθεση του Frederick, η Σολωμού με πλασέ από τα δεξιά έγραψε το 4-2 για να γίνει έτσι η μεγάλη πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού με 4 τέρματα ενώ λίγο αργότερα, η Δημητρίου είδε το πλασέ της να σταματά στο δοκάρι της Τάκη.

Η επόμενη φάση ανήκε και πάλι στο Frederick και τη Δημητρίου που δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα σε σέντρα πάρε-βάλε που πήρε από αριστερά. Σουτ της Βικεντίας Γεωργίου πέρασε λίγο άουτ σε μια μεγάλη ευκαιρία για το Ευρωπαϊκό με την Βικτώρια Ζαμπά να απαντά με δοκάρι για το Frederick.

To τέρμα που τόσο επιζητούσε η Δημητρίου ήρθε τελικά στο 39ο λεπτό και ήταν το πιο ωραίο της βραδιάς αφού η κυανόλευκη φουτσαλίστρια έπιασε ένα ξερό, μονοκόμματο σουτ που κατέληξε στο παραθυράκι της ανήμπορης να αντιδράσει Τάκη για το 5-2.

Άμεσα απάντησε ξανά το Ευρωπαϊκό που έδειχνε πως θα παλέψει με νύχια και με δόντια μέχρι τέλους για τον τίτλο. Στο 41ο λεπτό, η Κωνσταντίνα Λουκά έκανε το 5-3 με εξ επαφής πλασέ και με το δεύτερο προσωπικό της τέρμα κράτησε ζωντανή την ομάδα της. Στο 44ο λεπτό όμως, η Παναγιώτου έκανε το 6-3 για το Frederick με σουτ στο δεξί παραθυράκι τη Τάκη «σκοτώνοντας» έτσι το παιχνίδι και την υπόθεση τίτλος αφού δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τις γηπεδούχες να πανηγυρίζουν με συνθήματα και τις καθιερωμένες σαμπάνιες με νικητές και ηττημένους να μοιράζουν συγχαρητήρια ο ένας στον άλλο τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι.

Με αυτό τον τρόπο το Πανεπιστήμιο Frederick στέφθηκε άξια πρωταθλήτρια στο φούτσαλ Γυναικών με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου να μένει δεύτερο παρά την καλή του προσπάθεια πληρώνοντας τις 2 ήττες από το Frederick.

Frederick Cyprus: Σοφοκλέους, Τάκη, Γεωργίου, Σολωμού, Παναγιώτου, Δημητρίου, Ζαμπά, Κουτσόφτα, Αντωνίου, Σταματοπούλου, Σιαμπτάνη.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Κλεάνθους, Φιλίππου, Κυριάκου, Τάκη, Χαραλάμπους, Κλείτου, Λουκά, Γεωργίου, Αντωνίου, Στραντζοπούλου, Ματθαίου, Σολέα.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα του Studentlife.com.cy στο Facebook

1
Το StudentLife.com.cy πρωτοπορεί με την νέα κατηγορία UNI SPORTS. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε από πρώτο χέρι τα νέα των Πανεπιστημιακών μας ομάδων. Αν πετύχετε τον φωτογραφικό φακό μας στα γήπεδα απλώς χαμογελάστε!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending