fbpx

UCY: Πολύ ψηλό το επίπεδο των αποφοίτων του Πανεπ. Κύπρου

Εργαζόμενοι με πολύ ψηλό επίπεδο είναι οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Κύπρου, σύμφωνα με την εταιρεία PwC. Από στατιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κύπρου και τους Κοσμήτορες των Σχολών, αποδεικνύεται ότι οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Κύπρου κέρδισαν την εμπιστοσύνη της εταιρείας.

Στην PwC εργοδοτούνται 152 απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Κύπρου, το 40% των οποίων κατέχουν διευθυντική θέση. Πέραν των μισών εργοδοτούμενων, αξιολογήθηκαν ως άτομα με πολύ υψηλή επίδοση στην εργασία τους για το 2015. Επίσης, 24% των υφιστάμενων εκπαιδευόμενων στην PwC είναι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Capture

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των 32 Παγκόσμιων διακρίσεων και βραβείων που απονεμήθηκαν από το ICAEW σε εκπαιδευόμενους λογιστές της PwC από το 1999 μέχρι σήμερα, το 25% έχει απονεμηθεί σε απόφοιτους του Πανεπιστημίου Κύπρου. Επίσης, από το σύνολο των 43 Παγκύπριων διακρίσεων και βραβείων που απονεμήθηκαν από το ACCA σε εκπαιδευόμενους λογιστές της PwC από το 2004 μέχρι σήμερα, το 16% έχει απονεμηθεί σε απόφοιτους του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει η PwC στους απόφοιτους του Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ σημείωσε ότι καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες από το Ίδρυμα ώστε το επίπεδο και η ποιότητα της διδασκαλίας και των γνώσεων που παρέχονται στους αποφοίτους να αποτελούν εχέγγυα για άμεση πρόσβαση στην αγορά εργασίας και μία αξιόλογη σταδιοδρομία είτε στην Κύπρο, είτε στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της δράσης της για ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, η PwC χρηματοδότησε το Μάϊο του 2015, τη δημιουργία του Ινστιτούτου Έρευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending