fbpx

Βιβλίο Κύπριου Ακδημαϊκού στην κορυφή!

Βρετανικά έντυπα σχολιάζουν με ενθουσιώδη σχόλια την έκδoση του βιβλίου του Σωφρόνη Σωφρονίου (Sofron A. Sofron) Great Quotations in English που εκδόθηκε από το διεθνή εκδοτικό κολοσσό Amazon.

Ο δημοσιολόγος David Morrison του British Nation αναφέρει σχετικά:

“Το βιβλίο αναφορών και αποσπασμάτων ενός Κύπριου ακαδημαϊκού έφθασε την κορυφή. Ο βετεράνος ακαδημαϊκός Σωφρόνης Σωφρονίου από την Κύπρο έχει σταχυολογήσει και σχολιάσει την πιο σημαντική συλλογή αγγλικών αναφορών και αποφθεγμάτων που εκδόθηκε ποτέ.

Ο Σωφρονίου έχει διδάξει σε πανεπιστήμια και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού και είναι σήμερα ομότιμος πρόεδρος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Είναι βέβαιος ότι το βιβλίο του Great Quotations in English θα εκτιμηθεί τόσο από εκπαιδευτική όσο και από ψυχαγωγική άποψη.

Ο ίδιος λέγει στον πρόλογό του: « Οι αναφορές έχουν επιλεγεί με περίσκεψη για την παιδαγωγική και τη διασκεδαστική τους αξία καθώς και ως μέσα για μια σφαιρική ανώτερη παιδεία τόσο στις επιστήμες όσο και στις τέχνες. Περιλαμβάνονται αποσπάσματα από διάφορα πεδία που καλύπτουν την ιστορία, την πολιτική, τη λογοτεχνία, τα οικονομικά, τις φυσικές, βιολογικές και ανθρωπιστικές επιστήμες και άλλα.

Αυτό το βιβλιο επιτρέπει στον αναγνώστη να ακούσει τις φωνές μερικών από τους πιο ευφυείς, πνευματώδεις, διασκεδαστικούς, γλαφυρούς, ευγενείς και ακόμα αγενείς ανθρώπους του παρελθόντος και του παρόντος.”

Το βιβλίο του Σωφρονίου έχει καταταγεί ανάμεσα στις πρώτες δέκα θέσεις στον Εκπαιδευτικό Κατάλογο (Education Chart) του Amazon αφ’ ότου εξεδόθη τον Ιούλιο.

 

Περιλαμβάνει σε χρονολογική σειρά λαμπρά και μεστά αποσπάσματα, αρχίζοντας από το Αγγλοσαξονικό Χρονικό και το Σαίξπηρ έως το Μαρκ Τουέϊν, το Ρίτσιαρτ Φάϊνμαν και την Πριγκήπισσα Νταϊάνα. Το βιβλίο είναι απαραίτητο ιδιαίτερα για μαθητές και καθηγητές.

Ο Σωφρονίου που έχει ανώτερα πτυχία από το Πανεπιστήμιο του Λνδίνου King’s College, University College και London School of Economics πιστευει ότι η έκδοσή του θα είναι ένα χρήσιμο απόκτημα για κάθε άξια λόγου ββιλιοθηκη. Το βιβλίο βρίθει από αστραφτερές και αξιομνημόνευτες σκέψεις και φράσεις από τη Βρετανία, την Αμερική και την Κοινοπολιτεία καθώς και από άλλες αγγλόγλωσσες χώρες, λαούς και άτομα.

Αποτελεί έναν ευχάριστο τρόπο να εμπλουτίσει κανείς τις γενικές του γνώσεις και να αναβαθμίσει τις πνευματικές, τις λεκτικές και τις συνομιλητικές του ικανότητες. Η Jane Austen έλεγε ότι προτιμούσε τη συντροφιά έξυπνων, καλά πληροφορημένων ανθρώπων που είχαν την ικανότητα για αρκετή συνομιλία. Αυτό το βιβλίο θα αυξήσει την ικανότητά σας για αρκετή και ενδιαφέρουσα συνομιλία. Θα αυξήσει επίσης την ικανότητά σας να μιλάτε δημόσια και εντυπωσιακά και να γράφετε καλύτερες εκθέσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό και για το άλλο βιβλίο του Σωφρονη Σωφρονίου Superior Quotations to Educate and Amuse, επισκεφθείτε το Amazon, Sofron A. Sofron, όπου θα βρείτε επίσης τα ιδια βιβλία σε τύπο Kindle.

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending