fbpx

Όσα σκέφτονται μόνο οι Κυπραίοι όταν ταξιδεύκουν στην Αγγλία!

Ως γνωστόν, οι παραπάνω Κυπραίοι έχουν την Αγγλία ως No.1 επιλογή για ταξίδι (ειδικά μες τα Χριστούγεννα). Είτε εν λόγω της γιορτινής διακόσμησης (που εν θα δεις ποττέ στην Κύπρο), είτε εν λόγω του “λίγου” shopping που θα κάμουν.

Πολλοί εκμεταλλεύκουνται τους φοιτητές (φίλους, συγγενείς, γιους, κόρες) που έχουν στην Αγγλία: “Να μεν πάμε να δούμε το μωρό τζιαι τον τόπο που μεινίσκει;”

Ποιες σκέψεις γίνονται λοιπόν, πριν, κατά τη διάρκεια
και μετά από το ταξίδι στην Αγγλία;

 

1
Η καλύτερη αφορμή για ταξίδι: Ο φοιτητής που εν πάνω τζιαι ξέρει ούλλα τα κατατόπια.

Είτε εν γονείς που θέλουν διακαώς να παν επιτέλους στο μωρό τους, είτε εν φίλοι που επελλάναν να γυρίσουν λλίο στην Αγγλία, η σκέψη για επίσκεψη εν δεδομένη. Ο/η τυχερός/ή φοιτητής/τρια πρέπει να έβρει airbed, να κάμει χώρο στο 4×4 δωμάτιο στην εστία τζιαι να τους χωρέσει ΟΥΛΛΟΥΣ. Επειδή εν αντροπή να τους στείλει σε ξενοδοχείο. Καλύττερα μες τα πόδκια του!

“Να μας γυρίσει τζιαι λλίο τζιαμέ που ένει. Άδικα τον εστείλαμε στα Λονδίνα;”

“Τζιαι μετά εν να έρτουμε μαζί πίσω Κύπρο, να τον/την βοηθήσουμε τζιόλας με τα πράματα του/της!”

2
“Εν Κυπραίος/α τζείνος/η!”

Άλλη εσωτερική σκέψη που κάμνουμε, όπως τα λαγωνικά. Μπορούμε με μια ματιά να καταλάβουμε τους Κυπραίους που το μίλι. Μπορεί να εν το ντύσιμο μας, μπορεί να εν οι τάσεις της μόδας που μας κάμνουν ούλλους τους ίδιους… Ίσως τα πρόσωπα μας, που εν συνδυασμός typical Κυπραίου παπά τζιαι Κυπραίας μάμας. Αλλά το πιο σημαντικό που ούλλα, που μόλις το προσέξουμε, ξεχωρίζουμε 100% τον Κυπραίο…

3
Μιλούμε δυνατά τζιαι ΕΝ μας κόφτει! 

Τούτο ένεν μόνο σκέψη που κάμνουμε για να καταλάβουμε τους Κυπραίους. Κάμνουμε το ασυναίσθητα τζι’ εμείς. Σε σημείο που είσαι μέσα σε 1 τρένο τζιαι μόνο οι Κυπραίοι εν να ενθουσιαστούν, φωνάζοντας συνέχεια πας την κουβέντα τους:

“Γουάουυ δε το τζείνο τζιαμέ!”

“Μα τι λαλείς ρε;;; Εν πελλάρες τούτα τα πράματα!”

“Κόρη εν μπορώ, πρέπει να σου πω τι έγινε. Που λαλείς, θυμάσαι που είχαμε πάει σε τζείνο τον τόπο; Ε, τζιαμέ ήταν ο τάδε τζιαι εμιλούσε με την τάδε, τζιαι τζιαι….”

4
Πιάνουμε κουβέντα σε αγνώστους, μόνο τζιαι μόνο επειδή εν Κυπραίοι.

Είσαι στο αεροδρόμιο πριν την Αγγλία ή σε ένα κατάστημα στην Αγγλία. Θωρείς τον άλλον απέναντι σου. Σκέφτεσαι ότι φατσάρει Κυπραίος. Κοντέφκεις του τζιαι λαλείς του:

Τζι’ εσύ τζιαμέ πάεις;ήΤζι’ εσύ τούτο ψάχνεις;“.

Τον άνθρωπο μπορεί να μεν τον εξαναείδες ΠΟΤΕ στη ζωή σου! Μεινίσκει, θωρεί σε κανένα λεπτό τζιαι απαντά σου με την ίδια άνεση:

Ααα ίντα μιτσής που εν ο κόσμοοοος! Ναι ρε φίλε“. Τζιαι ξεκινάτε την κουβέντα.

5
Η προνοητική σκέψη του απεριόριστου ψουμνίσματος. 

Επειδή είμαστε λαός που προσπαθεί να προλάβει το ανεπιθύμητο (στη συγκεκριμένη περίπτωση, την έξτρα χρέωση των παραπάνω κιλών στο check-in), φροντίζουμε που πριν. Εν να πάρεις τα απαραίτητα ρούχα, εν να τα διπλώσεις με προσοχή, τζιαι εν να πάρεις μιαν άδεια hand-bag μαζί σου. Το αποτέλεσμα; Να τη γεμώσεις με όσα παραπάνω πράματα μπορείς, που τα ασταμάτητα ψώνια σου στην Αγγλία – (Μεν ξεχάσεις όμως ότι υπάρχουν συγκεκριμένες διαστάσεις, εκτός που τα kg που δικαιούσαι.)

6
Η σκέψη “Εν να φάω τζιαι να σπάσω”!

Η χαρά του λαού μας. Ποιο εν το καλύτερο τέλος που μπορείς να δώσεις σαν Κυπραίος στην Αγγλία; Να τηρήσεις την παράδοση του endless food που κάμνεις που μωρό στην Κύπρο. Ας εν καλά τα “All you can eat buffet” εστιατόρια, που όσα τζι’ αν πληρώσεις, ξέρεις ότι εν να τρώεις ώσπου έσσιεις αντοχές.

Τα τελευταία χρόνια άρκεψα τζιαι πιστεύκω ότι ο Κυπραίος εν τρώει για να ζει, αλλά ζει για να τρώει.

Τούτοι είμαστε όμως, τζιαι τούτα σκεφτούμαστε ταξιδεύκοντας στην Αγγλία.
Εσύ ποια έκαμες;

Δες επίσης: 5 λόγοι για να πας Αγγλία τη Χριστουγεννιάτικη περίοδο (Cypriot version)!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending