fbpx

Genius: Οι πραγματικοί λόγοι που ο Άγιος Βασίλης φοράει κόκκινη στολή!

Σοφότεροι σε 10 δευτερόλεπτα με τη χρήσιμη/άχρηστη πληροφορία της ημέρας!

Όλοι έχουμε δει άπειρες εικόνες του Άγιου Βασίλη σαν ένας στρουμπουλός παππούλης, με κόκκινη στολή και σκούφο. Γιατί όμως αυτή η εμφάνιση του συγκεκριμένου Αγίου;

Δημιουργία: Ο Αμερικανός σκιτσογράφος Τόμας Νάστ, δημοσίευσε το 1862 τα σκίτσα της πρώτςη διαφορετικής εμφάνιση του Άη Βασίλη, στο περιοδικό Harper’s Weekly. Συνέχισε να τον ζωγραφίζει για πάνω από 30 χρόνια, κάνοντας βελτιώσεις στην εμφάνισή του. Ο ίδιος επίσης εμπνεύστηκε και το κόκκινο χρώμα των ρούχων του.

Γιατί κόκκινο χρώμα; Ακούσαμε αρκετές φορές να αναφέρεται η Coca Cola ως υπεύθυνη για το κόκκινο χρώμα, άσχετα αν αυτό δόθηκε πιο νωρίς. Αυτό που ισχύει όμως, είναι η συγκεκριμένη μορφή του Άγιου Βασίλη ως αρκετά ψηλός, χοντρούλης με κόκκινα μάγουλα, που είναι δική της έμπνευση. Αυτή η εταιρεία προσπαθούσε να προωθήσει τα αναψυκτικά της το χειμώνα, επειδή μειώνονταν οι πωλήσεις.

Η μορφή: Ο σχεδιαστής Χάντον Σάνμπλομ, ανέλαβε τη νέα διαφήμιση του 1931, με τρομερή επιτυχία του τότε poster. Όλοι ταυτίσαμε τον Άγιο Βασίλη με εκείνη τη μορφή στην αφίσα.

Από τότε, αποστολή του Άγιου Βασίλη είναι να μοιράζει τα χριστουγεννιάτικα δώρα σε όποιον ήταν φρόνιμος, μαζί με τους ταράνδους του.

Εσύ πόσο φρόνιμος ήσουν φέτος; 🙂

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending