fbpx

Όταν δύο αστυνομικοί δεν εκτέλεσαν σωστά τα καθήκοντα τους για να κάνουν τη σωστή πράξη!

Κάθε Χριστούγεννα θυμάμαι η γιαγιά μου μας αγόραζε ό,τι θέλαμε. Από παιδάκι το θυμάμαι καλά πως ότι και να ήθελα, όποιο παιχνίδι, όσο ακριβό και να ήταν, αυτή μου το αγόραζε.

Και ποτέ της δεν σταμάτησε, όχι μόνο τα Χριστούγεννα. Πάντα μου έκανε όλες τις χάρες, πάντα με έκανε χαρούμενη (και με κάνει ακόμη).

Άλλωστε δεν είναι έτσι όλες οι γιαγιάδες; Είναι εκείνες που ποτέ δεν χαλούν χατίρι στα εγγόνια τους, και είναι έτοιμες να κάνουν τα πάντα για αυτά.

152401116 (1)

 

Μια γιαγιούλα όμως, 75 χρονών από την Μπρέσια της  Ιταλίας, φέτος τα Χριστούγεννα δυστυχώς δεν είχε χρήματα να αγοράσει δώρο στα εγγόνια της που τόσο αγαπούσε. Δεν έφταιγε όμως αυτή, η φτώχεια έφταιγε… Δεν είχε χρήματα για τα βασικά, πόσον μάλλον για χριστουγεννιάτικα δώρα.

Και τι θα έκανε τώρα; Πώς θα εξηγούσε στα μικρά της εγγονάκια για να καταλάβουν; Δεν θα τους έπαιρνε τίποτα; Μα έτσι πώς θα συνέχιζαν να την αγαπούν αυτά; Θα πίστευαν μήπως πως αυτή δεν τους αγαπούσε; Ήταν τα ερωτήματα που γύριζαν στο μυαλό της και την έκαναν δυστυχισμένη. Σκεφτόταν τα ματάκια τους που θα την έβλεπαν λυπημένα και αυτό τη ράγιζε..

αρχείο λήψης (1)

Απεγνωσμένη χωρίς να το σχεδιάσει, χωρίς να το καλοσκεφτεί κλέβει καραμέλες από ένα σουπερμάρκετ για να τις χαρίσει στα εγγονάκια της! Ο ταμίας όμως το καταλαβαίνει και μαζί με τον ιδιοκτήτη καλούν την αστυνομία.

 

“Παίρνω 400 ευρώ σύνταξη, τελείωσαν τα χρήματα του μηνός, δεν είχα να αγοράσω ούτε ένα γλύκισμα για τα εγγόνια μου” ήταν η απάντηση της, όταν ερωτήθηκε από τους αστυνομικούς γιατί το έκανε αυτό.

Οι αστυνομικοί την πίστεψαν και συγκινήθηκαν από την ιστορία της αποφασίζοντας να πληρώσουν εκείνοι τις κλεμμένες καραμέλες.

sweet-candies-epixirimatias

 

«Ήταν αρκετό ένα βλέμμα με το συνάδελφο για να καταλάβουμε ότι κάναμε το σωστό»,

 

«Όταν πληρώσαμε, αποτρέποντας τη μήνυση, η κυρία μας αγκάλιασε και έβαλε τα κλάματα.»

 

δήλωσε ο ένας απο τους δύο αστυνόμους.

 

Θα μπορούσαν κάλλιστα να επωφεληθούν με τη σύλληψη της γιαγιούλας, αλλά οι δύο αστυνομικοί επέλεξαν να φανούν πραγματικοί άντρες. Μπορεί να επέλεξαν “να μην εκτελέσουν σωστά τα καθήκοντα τους“, αλλά έκαναν μια σωστή πράξη! Και κάπου εδώ χαμογελούμε αφού ναι, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι! Υπάρχει ακόμα ελπίδα.

 

Nιώσε και εσύ το πνεύμα των γιορτών. Φέρσου κι εσύ ανθρώπινα και κάνε και μια και 2 και 3 καλές πράξεις! 🙂

 

Δες επίσης: Αυτό είναι το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending