fbpx

“Μου σκότωσε ότι αγαπούσα πιο πολύ..”

Από μωρό που ήμουν, θυμάμαι πάντα αγαπούσα τα ζώα. Μεγάλωσα με σκυλάκια και γατάκια και έμαθα να τα αγαπώ και να τα φροντίζω.

Θυμάμαι ένα Αυγουστιάτικο απόγευμα, 15 χρονών πρέπει να ήμουν, και όπως κάθε συνηθισμένο απόγευμα του καλοκαιριού, κάναμε βόλτα με τη μαμά μου στο πάρκο δίπλα από το σπίτι μου.

 

Καθώς περπατούσαμε εκείνο το απόγευμα, ακούσαμε κάτι σαν κλάματα και αμέσως ψάξαμε να δούμε από πού έρχονταν.

αρχείο λήψης (4)

Λίγο πιο κάτω υπήρχε ένα μικρό κιβώτιο και αμέσως καταλάβαμε ότι τα κλάματα έρχονταν από εκεί. Γρήγορα το ανοίξαμε και τι να δούμε; Μια γατούλα ίση με την παλάμη ανθρώπινου χεριού, μας κοιτούσε με δυο τεράστια, παραπονεμένα ματάκια ..

Ήταν μικρούλα και αδύναμη και φαινόταν να είχε έλλειψη αγάπης και να είχε υποστεί κακοποίηση. Ποιος απάνθρωπος είναι αυτός που κλέβει ένα παιδί από τη μάνα του και το αφήνει σε ένα κιβώτιο έτσι απλά;

benny-the-pussy-cat-terri-waters

Αν και είχαμε ήδη αρκετά γατάκια στο σπίτι μου, δεν θα μπορούσαμε να την αφήσουμε μόνη σε αυτή την κατάσταση.
Με την μαμά μου αμέσως τη λατρέψαμε και καθημερινά την φροντίζαμε δίνοντας της φαγητό, γάλα και νερό. Τις πρώτες μέρες δεν έτρωγε τίποτα και έκλαιγε συνεχώς, ήθελε φαίνεται την μαμά της, ήταν φοβισμένη και όταν πηγαίναμε να την χαϊδέψουμε, αυτή έτρεχε μακριά.

cat

Σιγά-σιγά όμως, καθώς περνούσε ο καιρός, με τη βοήθεια και του κτηνιάτρου, η γατούλα αυτή δυνάμωσε, άρχισε να τρώει δειλά-δειλά και να μας συνηθίζει. Πράγματι είχε μεγαλώσει, και εγώ και η μαμά μου ήμασταν τόσο συγκινημένες που σώσαμε αυτό το μικρό και ταλαιπωρημένο γατάκι από βέβαιο θάνατο.

 

Περνούσαν οι μήνες και η γατούλα γινόταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητας μας. Και αλήθεια την αγαπούσα όσο τίποτ’ άλλο! Ήταν μέλος της οικογένειας πλέον ..

 

Πέρασαν 2 χρόνια από τη μέρα που τη βρήκαμε και η γατούλα μας είχε μείνει έγκυος. Περιμέναμε πως και πως τη μέρα, που το πλάσμα αυτό θα έφερνε στο κόσμο άλλες μικρές ψυχούλες…

pregnant_cat_care_healthy_pregnant_cat

Μα τα πράγματα δεν κύλησαν όπως τα περιμέναμε… Ένα πρωί, η γατούλα μας δεν ήρθε στην ώρα που ερχόταν πάντα, δεν ήταν εκεί να την ταΐσουμε και να την καλημερίσουμε. Αρχίσαμε να τη ψάχνουμε και να της φωνάζουμε, αλλά άδικος ο κόπος μας. Λίγες ώρες μετά, η γατούλα βρέθηκε μπροστά από την πόρτα μας ξαπλωμένη.

 

Φαινόταν να κοιμάται, όμως δυστυχώς δεν ήταν ένας απλός υπνάκος... Η γατούλα μας ήταν νεκρή. Από το στόμα της έβγαιναν αφροί και ήταν προφανές ότι είχε δηλητηριαστεί. Αμέσως την πήγαμε στον κτηνίατρο, όμως ήταν ήδη αργά.

av

Κάποιος δηλητηρίασε την γάτα με λανέιτ. Θα γεννούσε 4 γατάκια, λυπάμαι…”

είπε ο κτηνίατρος..

 

Tέσσερα γατάκια.Α ναρωτιέμαι αν εκείνος που έβαλε το δηλητήριο θα έκανε το ίδιο αν ήξερε πως η γατούλα ήταν έγκυος… Αναρωτιέμαι αν εκείνος μπορούσε να βάλει και σε άνθρωπο δηλητήριο…

Αναρωτιέμαι εκείνος που μου σκότωσε ότι αγαπούσα πιο πολύ, τι θα έκανε αν του σκότωναν και εκείνου κάτι που λάτρευε. Ναι, μου σκότωσε ότι αγαπούσα πιο πολύ.. Και δεν διορθώνεται το λάθος – δυστυχώς 5 ψυχές πίσω δεν έρχονται!

Ποιος να ήταν εκείνος που είχε βάλει δηλητήριο στη γατούλα; Ποιος ήθελε να σκοτώσει το άκακο αυτό πλάσμα; Tι να του είχε φταίξει και γιατί το είχε κάνει;

 

Δεν το χωρεί ο νους μου, πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να σκοτώσει με τέτοιον τρόπο μιαν αθώα ψυχούλα! Και δεν ήταν μόνο μια ψυχούλα, ήταν πέντε! Πέντε ζωές χάθηκαν.. Και μπορεί για κάποιους να μην λογαριάζονται το ίδιο με τις ανθρώπινες ζωές, όμως εγώ αγαπούσα εκείνες τις ζωές – ίσα και περισσότερο από τις ανθρώπινες.

Έτσι κι αλλιώς, τους ανθρώπους και τις πράξεις τους, εγώ τους αηδίασα. Μόνο κακό θέλουν να κάνουν. Δεν αγαπούν, όχι μόνο τα ζώα αλλά ούτε κανένα… Τους φοβάμαι!

 

Δυστυχώς τέτοια περιστατικά είναι συνηθισμένα στις μέρες μας.

Μα γιατί να θέλουν κάποιοι να σκοτώνουν ζώα; Είναι άνθρωποι αυτοί; Δεν έχουν ίχνος ανθρωπιάς μέσα τους; Και ακόμη ένα καίριο ερώτημα, γιατί να πωλείται εκείνο το καταραμένο δηλητήριο που έχει σκοτώσει τόσα ζώα; Οι αρχές δεν μπορούν να κάνουν κάτι; Τι γίνεται με την αστυνομία ζώων;

PetProtection

Τα ζώα είναι και αυτά μέρος του κόσμου μας. Δεν μας έχουν φταίξει σε τίποτα. Πόσο ανήθικοι και άψυχοι μπορεί να είμαστε για να τους κάνουμε κακό;

Ας σταματήσουμε επιτέλους την κακοποίηση ζώων και ας φερθούμε λίγο ανθρώπινα! 

 

Δες επίσης: Υιοθέτησε κι εσύ ένα ζωάκι! Μάθε πώς!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending