fbpx

Πώς μπορούν να σε κάμουν ρεζίλι οι φίλοι σου στο Φέισμπουκ;

Ελάτε τωρά, πείτε μου ότι εν το έχετε ζήσει ποτέ ξανά…

Αναμφίβολα, όλοι έχουμε εκείνους τους γλυκούς και αξιαγάπητους φίλους που μπορούν με τα μαγικά τους χεράκια να μας κάνουν ρεζίλι δημόσια στον κόσμο του Facebook.

Facebook-Down-Thumb

Δεν καταλάβατε ακόμα τι εννοώ;

Προχωρήστε παρακάτω και δείτε ποια ή ποιες από τις  “ρεζίλικες” καταστάσεις έχετε ήδη ζήσει!

 

1. “Χακάρουν” σου το Facebook:

13535682-Group-of-friends-text-messaging-on-their-phones-Stock-Photo-phones-cell-mobile

Εντάξει αυτή ίσως η πιο αθώααπατεωνιά” που μπορούν να κάμουν οι κολλητοί σου. Είναι τότε που παίρνουν το κινητό σου όταν εσύ “χάσκεις” και αρχίζουν βίρρα τα πόστς:

  • “Είμαι ηλίθια/ηλίθιος,χαζούλης/χαζούλα””
  • “Πάω να κατουρήσω”,
  • “Γεια σας ρε κοπέλιαααα”,
  • “Είμαι φτανός/φτανή”,
  • “Είμαι μια τσάππα”
  • “Έν με αγαπά κανένας εμέναν, επειδή βρωμούν τα πόθκια μου”
  • “H φίλη/φίλος μου  η/ο (όνομα του χάκερ) είναι κουκλάρα/κούκλος”,
  • “Αγαπώ την/τον(όνομα του χάκερ)”

 

2. Κάμνουν like σε παλιές φωτογραφίες που ΔΕΝ θωρκέσαι:

Social media concept

Όλοι ξέρουμε ότι όταν κάνεις like σε μια παλιά φωτογραφία κάποιου φίλου, αυτή  επαναφέρεται στο NewsFeed. Και τότε όλοι σου οι φίλοι –και κυρίως εκείνοι που σε γνώρισαν όπως είσαι τώρα-, (π.χ. οι συμφοιτητές σου) βλέπουν τις  φωτογραφίες που τον καιρό του αξιου-ξιου και βάζουν και αυτοί likes και comments και χαχανίζουν. Τότε εσύ τρώεις το περιπαίξιμο του άλλου κόσμου.

Το πρόβλημα: δεν είναι ότι είναι παλιές φωτογραφίες (ή ότι έγραφες σε αυτές :”Ευχαριστώ για τα likes” και άλλα τόσα παλαβά που κάναμε όταν είμασταν μωρά), αλλά ότι εσύ είσαι δεν είσαι και πολύ… ωραίος/α σ’αυτές, τζιαι γίνεσαι ρεζίλι, αφού οι φίλοι σου είναι σαν να βλέπουν το πριν και το μετά (συνήθως το πριν είναι τραγικότατον)! Προσωπικά, τούτον επαρατήρησα το πολλά με συμφοιτήριες  μου. Ένιξερω τι βάσανα κάμνει η μια της άλλης, αλλά κάθε λλίο θωρώ να ανταλλάσουν likes και περιπαικτικά comments σε φωτογραφίες του 2012, 2011 και πάμε πίσω-πίσω.. Εν πειράζει όμως, μπορεί πριν 3-4 χρόνια να μεν εθωρκούμασταν, τωρά όμως εσάσαμεν (ένεν;). Εν καλόν να θυμούμαστε και λίγο τα παλιά χρόνια...

 

3. Ανεβάζουν φωτογραφίες που φαίνεσαι απαίσιος/α!

4guzYVG

Α δαμέ πρέπει να γράφει το όνομα μου. Κοιτάξτε ρε παιθκιά, εν να πάμε έξω με τις φίλες μου τζιαι πρέπει να φκάλλουμεν 500 φωτογραφίες (πριν να πάμε-τζιαμέ-μετά που φεύκουμε). Που τζείνες τις 500 φωτογραφίες, οι αγαπημένες σου φίλες ποιες θα διαλέξουν να βάλουν; Μα φυσικά, εκείνες που όι απλά εν θωρκέσαι, αλλά μόνο τζιαι μόνο που θωρείς την φάτσα σου αντελοσσιάζεσαι! Βάλλουν φωτογραφίες που φαίνεσαι κάπως “βόρτος”, ή εν κλειστά τα μάθκια σου, ή είσαι τζοιμισμένος/ή, ή που γελάς σαν τον χασκιασμένο! Τζιαι εσύ βουράς να φεύκεις τα tags. Τζιαι αρέσκει μου τζιόλας πολλές φορές που μου δείχνουν μια φωτογραφία πριν την βάλουν, τζιαι  ρωτούν με “να την βάλω τούτην;” τζιαι λαλώ τους εγώ “μεν την βάλετε ή αν θα την βάλετε κόψετε με εμένα“. Την άλλη μέρα θωρείς την facebook, instagram. Ποιου μιλάς ρε παιδί μου; Του τοίχου;

giphy-facebook_soo

Ή ακόμα χειρότερα φκάλλουν σε photo άμαν τζοιμάσαι, βάλλουν σου τζιαι καμιάν οδοντόκρεμαν άμαν λάχει, τυλίουν σου τζιαι την σσιάρπα της ομάδας που μισάς, τζαι δημοσιεύουν τις με το κατάλληλο description. Ααα τζιαι να μην ξεχνάμε, άμαν έρτουν τα γενέθλια σου, τζιαμέ κατίσσιιι σου! Θα δεις στο wall σου τις πιο “όμορφες” φωτογραφίες σου. Φίλοι να σου πετύχουν!

 

4. Αλλάζουν το όνομα σου στο προφίλ σου στο Facebook:

facbook-change-name-before-60-days-limit

Τέλος, ίσως το χειρότερο ρεζίλεμα που μπορείς να πάθεις απο κολλητούς σου! Μπορεί να τους έκαμες κάτι τζιαι γυρεύκουν να σου κάμουν αντίποινα ή μπορεί να είναι αποτέλεσμα κάποιου στοιχήματος. Ή απλά εθέλαν να κάμουν χάζι τζιαι χαϊχούιν. Ναι, μπορεί αρχικά να φαίνεται αστείο να αλλάζει το όνομα σου από το κανονικό σε ένα παρατσούκλι ή κάτι χιουμοριστικό και ντροπιαστικό, αλλά δεν είναι καθόλου αστείο όταν μάθεις πως θα έχεις εκείνο το όνομα για τους υπόλοιπους δύο μήνες περίπου, αφού έτσι είναι οι κανονισμοί του Facebook.

Έσσιει τζιαι κάποιους, πολλά πελλούς που απλά σε ονομάζουν έναν άλλον όνομα (κανονικό) στο Facebook τζιαι αναρωτιούνται οι άλλοι ούλλοι αν σε εξαναβαφτίσαν ή επίες τζιαι άλλαξες το όνομα σου στο δικαστήριο!

facebook

Ίσως έχεις ζήσει τις πλείστες από τις πιο πάνω καταστάσεις, και να ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει να γίνεσαι ρεζίλι στο facebook απο τους κολλητούς σου. Μπορεί όμως να μην το έχεις πάθει ακόμα και να πλησιάζει η στιγμή!

Όμως, συνοψίζοντας, πρέπει να τονίσουμε πως όταν έχεις την εμπειρία αυτού του ρεζιλέματος, σημαίνει πως έχεις πραγματικούς φίλους! Όπως λέει και ένα γνωμικό:

“Απ’ αγαπάς περίπαιζε, τζιαι απ ‘ου μισάς σσιερέτα!

 

Συνεπώς είναι επειδή μας αγαπούν οι φίλοι μας και μας ρεζιλεύουν στο facebook (και όχι μόνο εκεί), όπως και εμείς το ίδιο 🙂

 

Δες επίσης: 5 πράγματα που σε κάνουν σίγουρα Facebook Stalker! (Part 2)

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending