fbpx

Καλλιτεχνική ανακύκλωση: Τι είναι και πώς μπορεί να το κάνει ο καθένας;

Καλλιτεχνική Ανακύκλωση σημαίνει να δημιουργείς τέχνη από αντικείμενα, τα οποία φαίνονται ότι δεν μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν. Όλα μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν, φτάνει να υπάρχει θέληση και καλή διάθεση.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε κάτι, δεν είναι ανάγκη να αγοράσετε υλικά από κάποιο κατάστημα, αλλά να “κλέψετε” λίγη από τη φαντασία που έχετε στο μυαλό σας.

 

Τα υλικά μας:

 

  • Ο,τιδήποτε πιστεύουμε ότι δεν μας χρειάζεται: Αν είμαστε έτοιμοι να το πετάξουμε, χμ….τι; Τίποτα δεν πετάμε. Ελπίζω κάποια μέρα να το λέμε όλοι οι άνθρωποι μαζί, γιατί μπορούμε να σώσουμε όχι μόνο τη Γη, αλλά και τους εαυτούς μας από τη φυλακή που εμείς κτίσαμε σιγά-σιγά. Λοιπόν, ας προστατέψουμε ότι απέμεινε και να αξιοποιήσουμε αυτά που ήδη έχουμε και ήταν έτοιμα να πάνε σε ένα πολυχρηστικό κάδο. Aς πάνε καλύτερα σε ένα πράσινο κάδο ή στη… φαντασία μας!

magazine-rack-made-from-recycle-plastic-bottles  reuse-recycle-cork-make-home-decorations-2

 

  • Καλή διάθεση: Βρίσκεται μέσα μας, απλά πρέπει να αποφασίσουμε να βάλουμε το “κλειδάκι” και να τη βγάλουμε προς τα έξω – Μην ξεχνάτε: όλοι μπορούμε να έχουμε καλή διάθεση φτάνει να το πιστέψουμε και να αρχίσουμε να χαμογελάμε.

smile happy

 

  • Φαντασία: Είναι απαραίτητο όσες ιδέες κι αν σας δώσω, δεν θα έχει άξια. Το θέμα είναι να δημιουργήσετε από μόνοι σας κάτι (η χαρά της δημιουργίας). Αν προσπαθήσετε λίγο, μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακά πράγματα.

 

  • Έμπνευση: Και το τελευταίο μας υλικό, μιας και είναι καλλιτεχνική ανακύκλωση, το χρειαζόμαστε ως Καλλιτέχνες. Αυτό που εμπνέει τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Είναι μοναδικό για τον καθένα και μπορεί να είναι: η θάλασσα, ο ήλιος, ένα χελιδόνι ,το σκυλάκι σας, τα πάντα – ό,τι διεγείρει τη φαντασία σας.

man_daydreaming_inspire_others

 

Ακολουθούν κάποιες ιδέες, αλλά να θυμάστε τη χαρά της δημιουργίας.

Εμπνευστείτε και δημιουργήστε.

 

Μην αντιγράψετε, αλλά πάρτε κάποιες ιδέες. Άπλα γιατί μπορείτε κι εσείς!

antikeimena-texnis-apo-plastika-mpoukalia

απλές-ιδέες-διακόσμησης

54ea968e40032

ea99e7f6a024ffde338e9a9484dc47db

 

Πήρες καμιά ιδέα για να τη φτιάξεις μόνος/η σου;

 

Δες επίσης: Πώς να κάνεις ευχάριστα ανακύκλωση: 4 δοκιμασμένοι τρόποι!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending