fbpx

Κρατική Φοιτητική Μέριμνα: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων!

Αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου 2016, η υποβολή αιτήσεων για τη διεκδίκηση της Κρατικής Φοιτητικής Μέριμνας, για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστας Καδής.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, όλα τα επιδόματα/χορηγίες θα παραχωρούνται από έναν και μόνο φορέα, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, μέσω την υποβολής μίας κοινής αίτησης. Ο νέος αυτός τρόπος, είπε, θα διευκολύνει τους πολίτες, θα μειώσει την γραφειοκρατία και το διοικητικό κόστος, ενώ θα εξασφαλίζει καλύτερο έλεγχο της δημοσιονομικής πολιτικής του κράτους για την παραχώρηση φοιτητικής πρόνοιας. Ανακοίνωσε, επίσης, την ενοποίηση των επιδομάτων που παραχωρεί το κράτος καθώς και την προώθηση ενιαίας πολιτικής, η οποία διασφαλίζει την ίση μεταχείριση των οικογενειών των Κύπριων φοιτητών που σπουδάζουν στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Παράλληλα, με τη νέα μορφή της Κρατικής Φοιτητικής Μέριμνας, γίνεται πιο στοχευμένη και ορθολογική η κατανομή των κρατικών πόρων στη βάση τόσο οικονομικών όσο και κοινωνικών κριτηρίων, σημείωσε ο Κώστας Καδής.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε λεπτομερώς στην ομιλία του στις δύο μορφές της Κρατικής Φοιτητικής Μέριμνας, δηλαδή τη Φοιτητική Χορηγία και τα Φοιτητικά Επιδόματα, καθώς και στα αντίστοιχα κονδύλια του προϋπολογισμού.

 

Έντυπα και περισσότερες πληροφορίες:

 

 
 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending