fbpx

Δεν είναι ανάγκη να αγαπάς τα ζώα…

Έχεις κι εσύ τα δικαιώματα σου. Πραγματικά,  έχεις το αναφαίρετο δικαίωμα της ελευθερίας  να αγαπάς ότι εσύ επιθυμείς.

Τα συνεχόμενα όμως κρούσματα  κατά των ζώων γύρω μας σίγουρα δεν επιτρέπεται να σε αφήνουν ανεπηρέαστο. Όπως  είναι κοινώς γνωστό, ο πολιτισμός μιας χώρας φαίνεται και στην συμπεριφορά προς τα ζώα της και δεν νομίζω να δέχεσαι να χαρακτηριστείς ως απολίτιστος.

 

Είναι αποδεκτό όμως να είσαι λιγότερο φιλόζωος.

179505-880-1451151041-funny-animal-selfies-allan-dixon-23

Ειλικρινά αν δεν το έχεις σαν άνθρωπος,  αν δεν νιώθεις ευχαρίστηση με το να αποκτήσεις  ή τουλάχιστον να φιλοξενήσεις ένα ζώο, δεν είναι κατακριτέο. Εννοείται πως κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του  διαφορετικά ενδιαφέροντα και προτιμήσεις – είναι αποδεκτό. Η δική σου προσωπική ζωή όμως,  δεν πρέπει να εκτυλίσσεται εις βάρος  άλλων και κυρίως των αδυνάμων.

Δεν υπάρχει δικαιολογία για την εκμετάλλευση των  ζώων.

 

Οι αριθμοί μιλούν όμως πάντα καλύτερα.

1125

Είσαι όντως σημαντικότερος και ο πιο ισχυρός σε αυτό το πλανήτη; Αν αναλογιστεί κανείς χρονολογικά πότε έγινε για πρώτη φορά εμφάνιση ζωντανού οργανισμού σε αυτό τον πλανήτη, θα δει πως τα ζώα πρωτοεμφανίστηκαν αρκετό καιρό πριν από τον άνθρωπο.  Επιπρόσθετα, όσον αφορά πληθυσμιακά ποσοστά, η διαφορά εκεί είναι αρκετά μεγαλύτερη. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά,  δεν είναι αρκετό για να δικαιολογήσεις πως, κατά τη δική σου άποψη, ένας πιο αναπτυγμένος εγκέφαλος, σε καθιστά τον πιο σημαντικό οργανισμό στη Γη. Έτσι δεν είναι; Είναι χρέος σου τότε  να νοιάζεσαι για τους οικοδεσπότες σου και να σέβεσαι λίγο περισσότερο τα δικαιώματα τους.

 

Δεν χρειάζονται πολλά από ‘σένα!

image-232ccc77626941d80072a4a5db3dba94089cf3f929d898eec90e998c05c95565-V

Ας υποθέσουμε ότι έστω και για μια φορά έχεις έρθει σε επαφή με ένα ζώο. Ακόμα και αν δεν το κατάλαβες, εισέπραξες αρκετά μόνο με ένα βλέμμα, σε μερικά δευτερόλεπτα. Παράλληλα, αυτά που έδωσες σε εκείνο, ήταν ακόμα πιο πολλά. Ένα ζώο δεν χρειάζεται πολλά: μόνο το χρόνο και το ενδιαφέρον σου είναι αρκετά, για να το κάνουν να σε εμπιστευτεί και να σε αγαπήσει όσο δεν σε αγάπησε ποτέ κανείς.

 

Για μια πιο εμπεριστατωμένη αποτύπωση της καταστασης και της θέσης που εχουν τα ζώα στη χώρα μας, δεν μπορούν να μην αναφερθούν και οι ζωολογικοί μας κήποι. Φιλοξενούν σπάνια είδη ζώων των οποίων οι συνθήκες καταγωγής τις πλείστες φορές δεν ανταποκρίνονται στα δεδομένα της Κύπρου. Ιδιαίτερη εντύπωση μπορεί να προκαλέσει μια είδηση για τα επιτεύγματα αυτών όπως θα αναφερθεί πιο κάτω.

Δυο μικρά τιγράκια γεννήθηκαν σε ζωολογικό κήπο της Κύπρου. Τεραστία ευτυχία και ικανοποίηση. Ακολουθούν προσωπικά σχόλια για άρθρο από το sigmalive.

Γεννήθηκαν στην Κύπρο, που προσφέρει το “κατάλληλο κλίμα” επιβίωσης της άγριας ζωής.

Γεννήθηκαν για να ζήσουν εγκλωβισμένα σε ένα υπέροχο κλουβί εμπλουτισμένο με συνθήκες διαβίωσης ενός ζώου χωρίς να έχουν την περίσσια ευκαιρία να εξερευνήσουν το ανεξάντλητο μεγαλείο της φύσης ελεύθερα .

Γεννήθηκαν υπό συνθήκες στοχοποιημένης αναπαραγωγής του είδους, αφού οι γονείς τους εσώκλειστοι είχαν την ευκαιρία, μέσα από την “πληθώρα” ενός αιλουροειδούς που βρισκόταν στην άλλη άκρη του κλουβιού, να επιλέξουν το ταίρι τους.

Η μεγαλύτερη τους αδερφή, η οποία δικαιολογημένα απορρίφθηκε από τους γονείς της ήδη μια φορά, θα απομακρυνθεί και πάλι από την οικογένεια της στέλνοντας την σε φιλικό ζωολογικό κήπο της Ιαπωνίας. Γιατί, πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να διατηρήσουμε τις φιλοζωικές μας σχέσεις με την χώρα αυτή επιδεικνύοντας έτσι και την ικανότητα μας να αναπαράγουμε το είδος;

1564dac100e7cc

Τα τιγράκια θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με ανθρώπους από όλο τον κόσμο που θα επισκεφθούν το νησί μας , με το δικό τους λυπημένο ύφος αφού τους έχουμε στερήσει το ενστικτωδώς άγριο χαρακτήρα τους , γιατί , τι μοντέλο σε ένα κλουβί-βιτρίνα είσαι αν δεν έχεις ύφος; Το καλεί άλλωστε και η επικαιρότητα!

Εννοείται πως δεν θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τα απορριπτέα ζωώδη ένστικτα τους, τα οποία θα υποδηλωθούν αφού δεν θα κυνηγήσουν ποτέ την τροφή τους παίρνοντας την έτοιμη από την ήδη υπέρμετρη, μαζικοποιημένη αναπαραγωγή ζώων σε μεγάλα κτηνοτροφία υπό τις καταλληλότερες συνθήκες και γι’ αυτά. Τα συγχαρητήρια μας, στα μοντέλα-επισκέπτες, στην νομιμοποίηση της δημιουργίας ζωολογικών κήπων και βεβαίως στους ιδιοκτήτες τους..

Μεγάλο επίτευγμα.

 

Εσύ επιλέγεις:

image_1415534410_84576432-478x310

Μπορείς να ονομάζεσαι φιλόζωος με το δικό σου τρόπο, διεκδικώντας τα δικαιώματα τους και λαμβάνοντας υπόψη την συνύπαρξη σου με αυτά χωρίς να τους προκαλείς κακό. Έχω καταλήξει τελικά πως δεν χρειάζεται να αγαπάς τα ζώα για να είσαι φιλόζωος.

Αρκεί να μην είσαι κακόψυχος!

 

Δες επίσης: 3 λόγοι που το κατοικίδιο σου είναι ο καλύτερος σου φίλος!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
18,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending