fbpx

Ήξερες αυτούς τους 4 εύκολους τρόπους για να δεις τη ζωή με άλλο μάτι;

Φίλε/η μου,

Είσαι από τους τύπους που κλαίνε τη μοίρα τους και καταριούνται τη ζωή τους, για το καθετί αρνητικό που συμβαίνει σε αυτή;

Μήπως επειδή έχεις μάθημα πρωί-πρωί και εσύ ακόμη βαριέσαι να σηκωθείς από το κρεβάτι ή άρχισε ξαφνικά να βρέχει και χάλασαν τα περιβόητά σου σχέδια, δεν νιώθεις καλά και κατσουφιάζεις;

Copyrighted_Image_Reuse_Prohibited_792197

Πόσες φορές άραγε σιγο-μουρμούρισες ή βροντοφώναξες ότι, η ζωή είναι σκ@@@, χάλια, άδικη, ή ότι τα έχει με άλλον (και φυσικά όχι με ‘σένα); Έλα, πες μου σοβαρά τώρα. Δεν τα είπες ποτέ αυτά;

 

billy_t-shit_1

Μήπως είσαι από αυτούς που προσπαθούν να μη σκέφτονται αρνητικά για τη ζωή, αλλά δυστυχώς οι φίλοι, ο κοινωνικός περίγυρος και οι καθημερινές καταστάσεις σου τα υπενθυμίζουν καθημερινά;

Ή είσαι από αυτούς που οι φίλοι τους πολλές φορές τους αποκαλούν ως ονειροπόλους και μη ρεαλιστές, γιατί προσπαθούν να βλέπουν συνεχώς τη θετική πλευρά της ζωής;

 

Εγώ ένα έχω να σου πω, ανεξάρτητα από το ποιος τύπος από όλους αυτούς είσαι: Η ζωή είναι ωραία. Η ζωή είναι πολύ ωραία

happy life

Βέβαια, έχει και  τα πάνω της, έχει και τα κάτω της. Εξάλλου, δεν νοείται η ζωή μας μόνο με καλά και προβλέψιμα γεγονότα και καταστάσεις. Μέσα στο όμορφο και περίεργο παιχνίδι που λέγεται ζωή, συμπεριλαμβάνονται και τα κακά, άσχημα και απροσδόκητα γεγονότα, που μερικά από αυτά μας σημαδεύουν για μια ζωή.  Σημασία φίλε μου έχει να αντιμετωπίζεις τη ζωή σου πάντα με αισιοδοξία και χαμόγελο, χωρίς να στεναχωριέσαι και να αγχώνεσαι για τα πάντα που συμβαίνουν σε αυτή! Εννοείται ότι, δεν θα αγχώνεσαι για τα πάντα, όμως υπάρχουν και πράγματα που αναγκαστικά πρέπει να ανησυχείς, γιατί είναι σοβαρά.

Έτσι κι αλλιώς, ο κάθε άνθρωπος περνά το δικό του Γολγοθά, που πολύ πιθανόν εσύ να μην γνωρίζεις καθόλου. Πριν ξαναπεις λοιπόν ότι, η ζωή είναι άδικη, σκέψου ότι, άλλοι δεν έχουν καν σπίτι ή φαγητό, ή πολύ πιο χειρότερα δεν έχουν τα πόδια τους ή τα χέρια τους, ή υποφέρουν από πολύ σπάνιες ασθένειες.

 

thumbnail

 

Σε αυτό το σημείο δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω αυτό τον υπέροχο άνθρωπο, το Nick Vujicic.

podia6

Δίνει κουράγιο και δύναμη σε όλο τον κόσμο. Ο Nick γεννήθηκε χωρίς χέρια και πόδια, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει από το να κολυμπάει, να κάνει σέρφινγκ, να συμμετέχει σε Μαραθώνιους, όπως αυτόν του Λος Άντζελες και γενικά να μεταδίδει μια αισιοδοξία για τη ζωή. Ο ίδιος σήμερα έχει μιλήσει περισσότερες από 1500 φορές σε σχολεία, εκκλησίες, ορφανοτροφεία, φυλακές και νοσοκομεία σε 19 χώρες!

Όπως βλέπεις και από την πιο πάνω φωτογραφία, το ότι δεν έχει άκρα δεν του στέρησε την αληθινή αγάπη και τη δημιουργία μιας αγαπημένης  οικογένειας, αφού πλέον είναι πατέρας ενός υγειέστατου αγοριού!

 

Χαρακτηριστικά σε όλα αυτά είναι τα λόγια του Nick που δήλωσε ότι:

Συνειδητοποίησα ότι είχα μια επιλογή.  Μπορούσα, είτε να λυπηθώ τον εαυτό μου, είτε να ευχαριστήσω το Θεό για ό,τι έχω. Γνωρίζω ποιος είναι ο σκοπός που υπάρχω και αυτός είναι το να πω στους ανθρώπους για την ελπίδα που έχω στο Χριστό και με ενδυναμώνει”.

 

Πολλές φορές λοιπόν, τα προβλήματα που έχουμε,  εμείς τα θεωρούμε μεγάλα και άλυτα, ενώ μπορεί να είναι πολύ πιο απλά και η λύση να βρίσκεται μέσα μας. Μια λύση για τα περισσότερα προβλήματα είναι μόνο ένα χαμόγελο, μια θετική σκέψη.

 

Γι’ αυτό θα σε βοηθήσω μέσα από 4 απλούς και εύκολους τρόπους να μάθεις πως μπορείς να δεις τη ζωή με άλλο μάτι, πιο αισιόδοξο και χαρούμενο!

 

1. Χαμογέλα, είναι δωρεάν!

smile happy

Χαμογέλα φίλε μου, τι σου ζητάνε; Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις! Μην ξυπνάς κατσουφιασμένος, μίζερος και γρινιάρης. Μην κρατάς μούτρα, μην είσαι αρνητικός συνεχώς, με τους ανθρώπους και τη ζωή. Μια απλή συμβουλή σου δίνω: Ξεκίνα τη μέρα σου όσο πιο χαρούμενα μπορείς, απόλαυσέ την όσο περισσότερο μπορείς και φυσικά χαμογέλα. Ξέρεις ότι, το χαμόγελό σου είναι το καλύτερο “όπλο” για να αφοπλίσεις τον άλλο; Εξάλλου, γι’ αυτό λένε πολλοί να χαμογελάτε, γιατί κάνετε τους άλλους να ανησυχούν!

 

Επίσης, με ένα χαμόγελο, ο άλλος μπορεί να σε συμπαθήσει περισσότερο και  να σε αγαπήσει ακόμη περισσότερο! Είναι πιο πιθανό αν ξεκινήσεις την μέρα σου με χαμόγελο, θα πάει όλη  η μέρα καλά.

 

2. Μη σκέφτεσαι συνέχεια για το καθετί!

61784-Overthinking

Αλήθεια ρε φίλε, γιατί πρέπει να σκέφτεσαι συνέχεια για το ο,τιδήποτε; Γιατί πρέπει να έχεις απαντήσεις για το καθετί; Χαλάρωσε! Ηρέμησε! Δεν είσαι ο Θεός, ούτε ο φωτεινός παντογνώστης για να ξέρεις τα πάντα! Ούτε χρειάζεται να τα ξέρεις όλα! Ειδικά για ορισμένα ασήμαντα πράγματα, δεν χρειάζεται καν να σκέφτεσαι περισσότερο από το κανονικό. Μην κάνεις πιο πολύπλοκη τη ζωή σου, απ’ ότι είναι!

Σημειωτέον ότι, πολλές φορές από την πολλή σκέψη, ο εγκέφαλός μας είναι έτοιμος να εκραγεί! Και άμα γίνει το μεγάλο μπαμ, ζήτω που καήκαμε!

Η πολλή σκέψη τρώει τον αφέντη καλέ μου!

 

3. Μη δίνεις σημασία σε ό,τι ακούς!

κατάλογος

Γράψε στα παλιά σου τα παπούτσια τα κακεντρεχή και ψευδή σχόλια που λέγονται για ‘σένα πίσω από την πλάτη σου και τα οποία μαθαίνεις από τρίτους. Ή πολύ απλά, πασχίζεις τόσο πολύ να μάθεις τη γνώμη που έχουν για ‘σένα οι άλλοι, σπάζοντας ειλικρινά το μυαλό σου.

Είναι γνωστό ότι, ο άνθρωπος εκ φύσεως έχει την ανάγκη να σχολιάζει και να κατακρίνει. Γι’ αυτό, κλείσε τα αυτιά σου και προσπάθα να μην σε νοιάζει τι λέει ο Α και ο Β, προχώρα μπροστά και ζήσε τη ζωή σου!

 

Μέσα στην μικρή κοινωνία της Κύπρου, θα μου πεις είναι δύσκολο αυτό, καθώς ο γείτονάς σου μπορεί ή όχι μόνο μπορεί, σίγουρα ξέρει και σχολιάζει ποιά είναι η σχέση σου, ποιός είναι ο πρώην σου, τι καφέ πίνεις! Υπερβολικό; Εεε..Στην Κύπρο είμαστε!!! Γι’ αυτό ας προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να μην δίνουμε τόση σημασία, σε αυτό τον τόπο που μας έμαθαν να νοιαζόμαστε για το τι θα πει ο ένας και ο άλλος!

 

4. Μη συγκρίνεις!

compare

Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και μοναδικός, καθώς  δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο άλλος ακριβώς ο ίδιος με ‘σένα! Γιατί συγκρίνεις  λοιπόν τον εαυτό σου με άλλους;

Από μωρά παιδιά μάθαμε να συγκρίνουμε και να λέμε “γιατί η Μαρία έχει καλύτερη τσάντα και ρούχα” και “γιατί ο Κώστας έχει καλύτερα παιχνίδια“; Δυστυχώς, μεγαλώνοντας η σύγκριση παρέμεινε και γίνεται μεταξύ φίλων και αγνώστων. Μα αν είναι δυνατόν! Ο καθένας ως μοναδική οντότητα έχει και την δική του μοναδική ιστορία! Γιατί πρέπει να βλέπεις τι έχει κάνει ο καθένας και να συγκρίνεις, συνείδητα ή μη; Ζήσε τη δική σου ζωή, όπως θέλεις εσύ και φτιάξε τη δική σου ιστορία!

Κοίτα λοιπόν μόνο το δικό σου μονοπάτι και προχώρα δυναμικά – πάντα χαμογελώντας!

 

Αυτοί λοιπόν, είναι 4 τρόποι που θα σε κάνουν να δεις τη ζωή με ένα άλλο μάτι, πιο θετικό και αισιόδοξο – που θα σε βοηθήσουν να ζήσεις πιο χαρούμενα! Υπάρχουν και άλλοι, αλλά σίγουρα όποιο και να διαλέξεις να εφαρμόσεις, εξαρτάται η επιτυχία του από εσένα!

Και κάτι τελευταίο: χαλάρωσε, μην αγχώνεσαι για όλα και ζήσε την ζωή σου όπως εσύ πραγματικά θέλεις!!

 

Υ.Γ. Προσπάθησε  όσο περισσότερο να σκέφτεσαι θετικά, γιατί ως γνωστόν η ποιότητα των σκέψεών σου επηρεάζει απόλυτα την ίδια σου τη ζωή! Η θετική σκέψη μπορεί να σε βοηθήσει στα πάντα! Μην την υποτιμάς!

 

Δες επίσης: 12 προσωπικά συμπεράσματα ζωής που έμαθα όσο ζω!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending