fbpx

Hellenic Bank StudentLife Awards 2015: Όσα έγιναν στη βράβευση των νικητών!

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των φοιτητών που ξεχώρισαν για την πολύπλευρη τους δράση, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το StudentLife βράβευσε τους κορυφαίους φοιτητές που ξεχώρισαν στη δραστηριοποίηση και τις δεξιότητές τους, εντός και εκτός πανεπιστημίου.

Για αυτό το λόγο, θεωρήσαμε πως άξιζε να εμπνεύσουν με τη σειρά τους και τους υπόλοιπους φοιτητές, παραχωρώντας τους τιμητικές πλακέτες και χρηματικά βραβεία συνολικής αξίας €1000, χορηγία της Ελληνικής Τράπεζας.

Η ενασχόληση με άλλες δραστηριότητες, εντός και εκτός πανεπιστημίου, εξαρτάται από τον χαρακτήρα του κάθε φοιτητή και γίνεται συνήθως με μεγάλη ευχαρίστηση, καθώς αφιερώνει μέρος του ελεύθερου του χρόνου για να προσφέρει, να δημιουργήσει, να κερδίσει εμπειρίες. Οι δραστήριοι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τα χαρίσματά τους, να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους, να προσφέρουν στην κοινωνία, ενώ παράλληλα έχουν την ευκαιρία να δικτυωθούν σε τομείς που τους ενδιαφέρουν ιδιαίτερα και έτσι να προετοιμαστούν για ευκολότερη είσοδο στην εργασία όταν αποφοιτήσουν.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Capital Impact, με συγγενείς και φίλους να παρευρίσκονται εκεί για να θαυμάσουν τους νικητές.

Η συντονίστρια της τελετής, Εύη Οικονομίδου.

1
Πρώτος ξεκίνησε την τελετή ο Γιάννης Χατζηκωνσταντούρας, CΕΟ και co-founder του StudentLife

Ο Γιάννης Χατζηκωνσταντούρας, CΕΟ και co-founder του StudentLife.

Ο Γιάννης εξήγησε μεταξύ άλλων πόσο σημαντική είναι η δραστηριοποίηση των φοιτητών κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, αλλά και πόσο χρήσιμη είναι για τη μελλοντική εργοδότηση των φοιτητών. Έπειτα, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του StudentLife να βραβεύει και να τιμά τους καλύτερους δραστήριους φοιτητές, σε συνεργασία με την Ελληνική Τράπεζα. Κοινός στόχος ήταν και είναι η αναγνώριση και στήριξη των φοιτητών, κατά τη διάρκεια της φοιτητικής τους ζωής.

Τέλος, εξήγησε πως τα αποτελέσματα των τελικών φιναλίστ, κρίθηκαν με βάση τη συνολική διαδικασία, που διήρκησε 10 εβδομάδες και περιλάμβανε: υποβολή αιτήσεων, ανακοίνωση των φιναλίστ, ψηφοφορία κοινού και επιτροπής και ανακοίνωση νικητών. Η ανάδειξη των νικητών καθορίστηκε σε ποσοστό 40% από τη ψηφοφορία του κοινού και 60% από τη ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής.

2
Από την πλευρά της Ελληνικής Τράπεζας, ακολούθησε η ομιλία της Ιωάννας Κωνσταντίνου

Η Ιωάννα Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος της Ελληνικής Τράπεζας.

Η Ιωάννα ανέφερε πως η Ελληνική Τράπεζα προσπαθεί να είναι δίπλα στους φοιτητές και αναλαμβάνει συνεχώς νέες πρωτοβουλίες, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των φοιτητών. Για αυτό το λόγο, η Ελληνική Τράπεζα ήταν ο μεγάλος χορηγός παραχωρώντας συνολικά €1000 στους 5 νικητές (€400 στον 1ο νικητή, €250 στο 2ο, €150 στον 3ο, €100, στον 4ο και €100 στον 5ο νικητή).

3
Στη συνέχεια, ακολούθησε η βράβευση των 5 νικητών

1ο Βραβείο – Νίκος Μούζουρας, Πανεπιστήμιο Κύπρου

Στους νικητές δόθηκε τιμητική πλακέτα και το αντίστοιχο χρηματικό ποσό, χορηγία της Ελληνικής Τράπεζας. Η Ιωάννα Κωνσταντίνου από την Ελληνική Τράπεζα παρέδωσε τα βραβεία στον κάθε νικητή.

2ο Βραβείο – Έλενα Ονησίλου, Πανεπιστήμιο Κύπρου

3ο Βραβείο – Χριστόφορος Κρόνης, Πανεπιστήμιο Frederick.

Ο Χριστόφορος δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθεί στην εκδήλωση. Η τιμητική πλακέτα και το χρηματικό ποσό απεστάληκαν προσωπικά.

4ο Βραβείο – Μαρίνα Σοφοκλέους, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
5ο Βραβείο – Βαρνάβας Μυτιληναίος, Πανεπιστήμιο Frederick

4
Ακολούθως, ο 1ος νικητής των βραβείων από ψηφοφορία κοινού και κριτικής επιτροπής, Νίκος Μούζουρας, έκανε σύντομη ομιλία

Ο Νίκος Μούζουρας κατά τη σύντομη ομιλία του.

Ο Νίκος τόνισε μεταξύ άλλων πως όλοι οι φοιτητές αγχώνονται και έχουν ως πρώτιστη έννοια τους βαθμούς τους. Παρόλ΄αυτά, οι εμπειρίες, οι εξωτερικές δραστηριότητες και το τι στόχους πραγματοποιεί ο καθένας – πέρα από τα μαθήματα – είναι σημαντικότερο. Αυτό θα βοηθήσει όλους τους φοιτητές να προσαρμοστούν ευκολότερα στο χώρο εργασίας τους και να βρεθούν σε πιο πλεονεκτική θέση από τους υπόλοιπους.

Οι νικητές των βραβείων

5
Στο τέλος της εκδήλωσης, ακολούθησε δεξίωση στο χώρο

Οι παρευρισκόμενοι συζητούσαν χαλαρά μεταξύ τους και γνωρίζαν περισσότερα ο ένας για τον άλλον.

Συγχαρητήρια στους φοιτητές που βραβεύθηκαν! Συνεχίστε να εμπνέετε τους γύρω σας 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending