fbpx

Σήμερα είναι μια διαφορετική μέρα από όλες τις άλλες: Μάθε γιατί!

Γιατί είναι μια διαφορετική; Επειδή πρέπει να μάθετε να σκέφτεστε διαφορετικά. Σηκωθείτε από τον καναπέ, την καρέκλα, το κρεβάτι και πηγαίνετε μια βόλτα. Βγείτε έξω να πάρετε λίγο καθαρό αέρα.

Αφήστε για λίγο τον καναπέ, την τηλεόραση, τα βιβλία, τον υπολογιστή λοιπόν και κάνετε κάτι το διαφορετικό. Αν κρυώνετε να βγείτε έξω για να πάτε μια βόλτα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μείνετε σπίτι και κάντε κάτι διαφορετικό και δημιουργικό.

Μπορείτε να κάνετε τα πάντα, αρκεί να θέλετε γιατί όλα εξαρτώνται από εσάς!

Μερικές ιδέες:

musikotherapia-megali

  • Βάλτε μουσική και κάνετε πράγματα που σας αρέσουν π.χ. Ζωγραφίστε.

Η μουσικοθεραπεία είναι αναζωογονητική.

 

  • Δοκιμάστε να μαγειρέψετε κάτι που δεν έχετε ξανακάνει.

student cooking

Ακόμα και αν δεν το πετύχετε, διασκεδάστε με τη διαδικασία διότι θα έχετε κερδίσει μια εμπειρία. Πολλές φορές μπορεί να γελάσετε με τα λάθη που κάνετε από απειρία.

 

Για παράδειγμα, εγώ όταν είχα αρχίσει να ασχολούμαι με την μαγειρική ήθελα να κάνω βάφλες.

BelgianWaffles407-19-13

Βρήκα μια συνταγή για βάφλες που φαινόταν εύκολη, τη διάβασα προσεκτικά και άρχισα να την εφαρμόζω βήμα-βήμα. Στην αρχή, όπου έγραφε τα υλικά, έλεγε 1 πακέτο σόδα και μετά στην εκτέλεση έγραφε ότι έπρεπε να βάλω ένα πακέτο σόδα για να φτιάξω την ζύμη.

Φυσικά όταν έλεγε 1 πακέτο σόδα δεν εννοούυσε  όλο το πακέτο της σόδας. άλλα ένα κουταλάκι σόδα! Ε δυστυχώς, δεν το κατάλαβα και έβαλα όλο το πακέτο στη ζύμη και φαινόταν ότι πήγαινε μια χαρά η συνταγή… Μέχρι που έβαλα την πρώτη κουτάλια ζύμης στην βαφλιέρα.  Mε το που έβαλα τη ζύμη, η βαφλιέρα άρχισε να αφρίζει και να σκορπάει παντού!

Εκείνη τη μέρα γέλασα πολύ. Δεν είχα καταλάβει το λάθος που έκανα έτσι έβαλα και άλλη ζύμη και άρχισε να σκορπάει ασταμάτητα η ζύμη σε όλο τον πάγκο! Μετά, την έκλεισα από την πρίζα και προσπαθούσα να τα καθαρίσω από ‘δώ κι από ‘κεί.

 

Το θέμα είναι ότι παρόλο που έκανα λάθος, γέλασα πολύ, άρα έτσι κι εσείς: αν κάνετε κάποιο λάθος από απειρία, πάρτε το θετικά. Δεν έγινε και τίποτα με το να τα καθαρίζουμε. Αυτά είναι μικροπράγματα και λύνονται. Γι’ άλλα πρέπει να ανησυχούμε, πιο σοβαρά. Μην χαλάτε την υγειά σας για μικροπράγματα. Δείτε τα πιο θετικά.

2YRmtjULHD5CbwGBGyfc

 

Αυτές είναι μόνο μερικές ιδέες. Σίγουρα μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα πράγματα αν αφεθείτε και αφήσετε τη φαντασία να σας οδηγήσει.

 

 

Δες επίσης: Γιατί πρέπει να μάθεις να ζεις με “αργούς” ρυθμούς;

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending