fbpx

Διδακτορικοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Frederick πέτυχαν σημαντική διεθνή επιτυχία!

Η ομάδα διδακτορικών φοιτητών SherPak, από το Πανεπιστήμιο Frederick και από το Πανεπιστήμιο Politecnico di Milano της Ιταλίας, έχει επιλεγεί ανάμεσα στις 10 πρώτες ομάδες από τις 843 που συμμετείχαν παγκοσμίως, για να λάβουν μέρος στα ημιτελικά του διαγωνισμού Ericsson Innovation Awards 2016. Η ομάδα αποτελείται από δύο διδακτορικούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Frederick και έναν διδακτορικό φοιτητή του Πανεπιστημίου Politecnico di Milano. Ο διαγωνισμός είναι διεθνής και προσελκύει φοιτητές και φοιτήτριες από όλον τον πλανήτη.

Πιο συγκεκριμένα, στον επόμενο γύρο του διαγωνισμού, οι δύο διδακτορικοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Frederick, ο Muhammad Ali Babar Abbasi, με επιβλέποντα καθηγητή τον Δρα Συμεών Νικολάου του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και ο Rafay Iqbal Ansari, με επιβλέποντα τον Δρα Χρυσόστομο Χρυσοστόμου του Τμήματος Πληροφορικής και Μηχανικής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, μαζί με τον διδακτορικό φοιτητή του Πανεπιστημίου Politecnico di Milano, Saleem Shahid, με επιβλέποντα τον καθηγητή Andrea Melloni, θα εργαστούν με εμπειρογνώμονες από την εταιρία Ericsson μέχρι την 26η Φεβρουαρίου 2016. Στόχος τους, να αναπτύξουν το πρωτότυπο βιώσιμο προϊόν της προτεινόμενης ιδέας τους με θέμα «έξυπνα» παράθυρα για τη μελλοντική ζωή της πόλης, προκειμένου να ανταγωνιστούν με άλλα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, μεταξύ των οποίων, το ΜΙΤ και το Cornell University από τις ΗΠΑ, το IIT Kharagpur, από την Ινδία, και το Universitat Politecnica de Cataluña, από την Ισπανία.

Και οι τρεις φοιτητές, φοιτούν στα δύο συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια (Πανεπιστήμιο Frederick και Πανεπιστήμιο Politecnico di Milano) στο πλαίσιο των ερευνητικών προγραμμάτων Erasmus Mundus, για την απόκτηση Διδακτορικού τίτλου σπουδών, έχοντας εξασφαλίσει 3ετή πλήρη υποτροφία, επιχορηγούμενη από το πρόγραμμα Erasmus Mundus και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending