Δοκίμασε αυτές τις “μαγικές” λέξεις-κλειδιά για μυστικά κόλπα στο Google σου!

Ποιος δεν χρησιμοποιεί κάθε μέρα, έστω 10 φορές το Google; Καιρός να μάθετε τα μικρά, αλλά εντυπωσιακά κόλπα που ίσως σας φανούν χρήσιμα (ή διασκεδαστικά) στη χρήση του Google σας.

Τα μικρά αυτά μυστικά, σύμφωνα με το lifo.gr, ενεργοποιούνται από κρυφές λέξεις-κλειδιά, (Guardian) και μας προκαλεί να τα ανακαλύψουμε, παρουσιάζοντας μια πιο ελαφριά πλευρά της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης του κόσμου, που δεν φοβάται να ‘παίξει’ με την εικόνα του.

Είναι απλές λέξεις ή συνδυασμοί λέξεων που όταν τις πληκτρολογήσουμε στο search του Google, λειτουργούν ως εντολές που ξεκλειδώνουν τα λεγόμενα “easter eggs“, δηλαδή μικρές ψηφιακές εκπλήξεις -χωρίς κάποια ιδιαίτερη χρησιμότητα- που έχουν κρύψει οι προγραμματιστές και μας περιμένουν να τις ανακαλύψουμε.

Ποιες ειναι αυτές;

 

1
Barrel Roll

Αν και παλιό είναι καλό κόλπο. Πληκτρολογώντας τις φράσεις “do a barrel roll” ή “z or r twice” στο πεδίο αναζήτησης της Google, η σελίδα κάνει μια περιστροφή 360 μοιρών!

2
Το “στραβό κάδρο”

Αν ψάξετε τη λέξη ‘askew‘, η οθόνη αποτελεσμάτων του Google, παίρνει μια κλίση σαν κάδρο που στράβωσε.

3
Star Wars

Έγινε για την προώθηση της πρόσφατης ταινίας “Star Wars: The Force Awakens” και μετατρέπει την σελίδα αποτελεσμάτων του Google στην αρχική σκηνή του Star Wars, με το προοπτικό κείμενο. Αρκεί να πληκτρολογήσετε ‘A Long Time Ago In A Galaxy Far, Far Away‘ (χωρίς τα εισαγωγικά).

4
Blink

Πληκτρολογώντας τη λέξη “<blink>” μέσα στις αγκύλες, όλα τα αποτελέσματα που περιέχουν την λέξη θα αρχίσουν να αναβοσβήνουν.

5
Το Google το 1998

Θέλετε να δείτε πώς ήταν το Google το 1998; Δεν έχετε παρά να της το ζητήσετε, γράφοντας τη φράση “google in 1998” (χωρίς τα εισαγωγικά).

6
Zerg Rush

Πληκτρολογώντας “zerg rush” η σελίδα αποτελεσμάτων του Google, μετατρέπεται σε πίστα ενός παιχνιδιού εμπνευσμένου από ένα ρετρό videogame όπου πρέπει να πυροβολήσετε τα μικρά “ο” του λογοτύπου του Google πριν σας ‘φάνε‘ τα αποτελέσματα.

7
Atari Breakout

Πληκτρολογούμε “atari breakout” και στη συνέχεια πατάμε στην “αναζήτηση εικόνων” (ή image search). Απολαμβάνουμε ένα videogame-κλώνο του κλασικού παιχνιδιού της Atari που χρησιμοποιεί τις φωτογραφίες ως τείχος που πρέπει να σπάσετε με μια μπάλα, στέλνοντάς την τα σωστά σημεία με την ρακέτα.

8
Super Mario Bros

Θα ήταν πολύ ωραίο εάν, γράφοντας “super mario bros“, το Google μετέτρεπε τη σελίδα της σε πίστα του κλασικού παιχνιδιού του 1985 της Nintendo. Αντ’ αυτού, στη δεξιά πλευρά της σελίδας, εμφανίζει ένα από τα ‘μαγικά‘ κουτιά του Super Mario με ένα ερωτηματικό απ’ έξω. Πατήστε το και δείτε τι κάνει.

9
Google, στρίψε ένα κέρμα

Κι όμως το κάνει! Απλά πληκτρολογείτε “flip a coin” (χωρίς τα εισαγωγικά, πάντα).

10
Google, ρίξε ένα ζάρι

Κι αυτό το κάνει! Πληκτρολογώντας “roll a die

11
Bacon Number

Σύμφωνα με μια αστεία θεωρία, κάθε ηθοποιός, σελέμπριτι, αλλά ακόμα και απλοί άνθρωποι συνδέονται με τον ηθοποιό Κέβιν Μπέικον. Το πόσο κοντά η μακριά βρίσκεται κάποιος στον ηθοποιό – μέσα από κοινούς ρόλους ή άλλες αστείες συγκυρίες μετριέται με τον ‘αριθμό bacon‘. Πληκτρολογώντας “Bacon Number Όνομα” σύμφωνα με το παράδειγμα της εικόνας, η Google σας βρίσκει τους βαθμούς “συγγένειας” με βάση το Bacon Number.

12
Apples VS. Oranges

Κι όμως, εκτός των άλλων το Google περιέχει κι έναν πληρέστατο οδηγό διατροφικής αξίας, διαφόρων φρούτων και λαχανικών, τον οποίο εμφανίζει όταν πάτε να συγκρίνετε δύο διαφορετικά είδη (στον πληθυντικό αριθμό, στα Αγγλικά) αλλά και όταν ψάξετε ένα προϊόν μόνο του, στον πληθυντικό αριθμό. Χρήσιμο!

Ποιο σου άρεσε περισσότερο;

Δες επίσης: 8 απίθανα κόλπα που δεν ήξερες για το Google!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
0FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending