fbpx

UNISPORTS: Έβρεξε γκολ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου!

Κάτι από Αγγλία και Πρέμιερ Λίγκ θύμισε σε όσους είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν η χτεσινή αναμέτρηση ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Frederick στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. Αυτό γιατί οι 2 ομάδες πρόσφεραν πλούσιο θέαμα με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος παίρνοντας την νίκη με το εντυπωσιακό 6-3.

To πρώτο καλό σουτ στο ματς ανήκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και τον Μάριο Νικολάου που από πλάγια δεξιά επιχείρησε να νικήσει τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων  Μιχάλη Πλάτωνος που έπεσε όμως και μάζεψε την μπάλα.

Το Πανεπιστήμιο Frederick απάντησε με τον Χριστόφορο Χαραλάμπους να επιχειρεί να νικήσει τον Νίκο Καννετή με σουτ εκτός περιοχής με τον τερματοφύλακα των μαυρόασπρων όμως να πέφτει και να αποκρούει.

Οι γηπεδούχοι ήταν σε γενικές γραμμές καλύτεροι από τον αντίπαλο τους προσπαθώντας να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή του Πλάτωνος με τους γαλάζιους του Frederick απ’ την άλλη να προσπαθούν κυρίως με αντεπιθέσεις και σφιχτό κέντρο να απειλήσουν.

Όλα αυτά μέχρι το 17’ όταν ο Κυριάκος Κρασάς έπιασε ένα όμορφο, φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής για να ανοίξει το σκορ (1-0). Στο 26’ μάλιστα ήρθε και το 2-0 όταν ο  Μάριος Νικολάου επιχείρησε την παράλληλη σέντρα από τα δεξιά για να ξεπεταχτεί στο δεύτερο δοκάρι ο Άγγελος Παπαναστασίου με εξ επαφής να διευρύνει το προβάδισμα για την ομάδα του.

Λίγο αργότερα μάλιστα, ο ίδιος ποδοσφαιριστής έχασε τεράστια ευκαιρία για το 3-0 αλλά το σουτ που δοκίμασε σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πλάτωνος. 3 λεπτά αργότερα, ήταν ο Κρασάς που επιχείρησε ένα πολύ όμορφο σουτ εκτός περιοχής με την μπάλα όμως να μην του κάνει το χατίρι και να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι και ακολούθως να χτυπά στο έδαφος.

Η επόμενη φάση ανήκε και πάλι στο Πανεπιστήμιο Κύπρου σε ένα ημίωρο που είχε σαφέστατα την υπεροχή έναντι του Frederick. O Άγγελος Παπαναστασίου κέρδισε πέναλτι με τον Χρυσοβαλάντη Παναγιώτου να αναλαμβάνει την εκτέλεση του α λα Μέσι με την κομπίνα όμως να μην πιάνει και το 3-0 να μην γίνεται. Στην εξέλιξη της φάσης μάλιστα, το Πανεπιστήμιο Frederick «τιμώρησε» τους γηπεδούχους αφού οι  Ζαχαρίας Κοντονικόλα και Αντώνης Κυριάκου βγήκαν μόνοι τους απέναντι στον Καννετή με τον δεύτερο να μειώνει σε 2-1 σε μια φάση πάντως που έφερε διαμαρτυρίες των μαυρόασπρων ότι ο σκόρερ βρισκόταν σε θέση οφσαίντ.

Το 2-1 έμελλε να ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου αφού στα εναπομείναντα λεπτά καμιά από τις 2 ομάδες δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλό με το παιχνίδι να γίνεται πιο νευρικό.

Και αν το πρώτο μέρος είχε αρκετές φάσεις, κανείς δεν περίμενε τη βροχή τερμάτων που θα ακολουθούσε στο δεύτερο ημίχρονο. Το χορό των τερμάτων άνοιξε στο 53’ ο  Μάριος Νικολάου που δέχτηκε κάθετη πάσα από τον Χρυσοβαλάντη Παναγιώτου και με κοντινό πλασέ έκανε το 3-1 δίνοντας ξανά αέρα 2 τερμάτων στην ομάδα του. Ξανά όμως όπως και στο πρώτο ημίχρονο οι γαλάζιοι του Frederick είχαν άμεσα την απάντηση αφού στο επόμενο ακριβώς λεπτό (54’) ο Χριστόφορος Χαραλάμπους με σουτ από πλάγια αριστερά νίκησε τον Καννετή κάνοντας το 3-2. Η εκ νέου μείωση έδωσε φτερά στα πόδια των φιλοξενουμένων που θα μπορούσαν να ισοφάριζαν αν η πλάσα του Κοντονικόλα, που πέρασε και τον Καννετή δεν κατέληγε στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Και αφού η τύχη και το δοκάρι έσωσαν τους μαυρόασπρους, ήρθε στο 58’ ο Χρυσοβαλάντης Παναγιώτου να κάνει το 4-2 με πλασέ από το ύψος της περιοχής. Το Πανεπιστήμιο Frederick, όμως, δεν ήταν διατεθειμένο να παραδώσει τα όπλα εύκολα με το Χαραλάμπους να σημειώνει δεύτερο προσωπικό τέρμα στο 63’, να μειώνει σε 4-3 και να διατηρεί την ομάδα του σε διεκδίκηση κέρδους.

Στο 68’ ο αρχηγός των μαυρόασπρων, Χρυσοβαλάντης Παναγιώτου πήρε ξανά την κατάσταση στα χέρια του και αφού δέχτηκε μπαλιά από τον Νικολάου (3η ασιστ στο παιχνίδι) έγραψε με κοντινό πλασέ το 5-3 κάνοντας και τα δικά του τέρματα 2.

Στη συνέχεια, και οι 2 ομάδες συνέχισαν να δημιουργούν και να χάνουν ευκαιρίες σε ένα πολύ ανοιχτό δεύτερο ημίχρονο. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, από τη μία, ήταν επιπόλαιο στην τελική προσπάθεια χωρίς να καταφέρνει να «σκοτώσει» το παιχνίδι ενώ το Frederick εξακολουθούσε να είναι επικίνδυνο στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα, μπορούσε να μειώσει σε 5-4 και να κάνει ντέρμπι τα τελευταία λεπτά αλλά ο Κοντονικόλας μόνος, αμαρκάριστος με εξ επαφής πλασέ έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Καννετή.

Τον επίλογο σε μια αναμέτρηση με μπόλικο θέαμα και αγωνία έγραψε ο Πάυλος Μιλής που στο 80’ έκανε το 6-3 με σουτ από το ύψος της περιοχής δίνοντας έτσι στην ομάδα του μια νίκη πιο δύσκολη από ότι δείχνει το τελικό σκορ.

Πλέον, το Πανεπιστήμιο Κύπρου με την νίκη του έφτασε τις 4 στο πρωτάθλημα και τους 13 βαθμούς συνεχίζοντας το κυνήγι του UCLAN Cyprus. Το Frederick, παρά την πάρα πολύ καλή προσπάθεια του γνώρισε την ήττα και παρέμεινε στους 6 βαθμούς.

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Καννετή Ν.,  Παυλίδης Κ., Κρασάς Κ., Νικολάου Μ., Εγκωμίτης Θ., Παναγιώτου Χρ., Χριστοφή Δ., Ξενοφώντος Φ., Ξενοφώντος Α., Χατζηγεωργίου Α., Παπαναστασίου Α.

Πανεπιστήμιο Frederick: Πλάτωνος Μ., Παπαγεωργίου Γ., Σταύρου Γ., Ξιούρης Α., Χήρας Κ., Χαραλάμπους Χρ., Κυριάκου Α., Μενελάου Ρ., Μακρής Μ., Φώτη Χρ., Κοντονικόλα Ζ.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending