fbpx

Bye bye κυτταρίτιδα: Οι 5 τρόποι για να την εξαφανίσεις!

«Αγαπητή κυτταρίτιδα,

Να σε παρακαλέσω για ακόμα μια φορά να ξεκουμπιστείς από τις ζωές μας… 

Ευχαριστώ πολύ.

Με εκτίμηση,
Όλες (σχεδόν) οι γυναίκες του κόσμου και μερικοί άντρες.»

Όχιιιι βέβαια, δε φεύγει έτσι εύκολα η πανούργα… Σιγά μη μας κάνει τη χάρη. Εγώ όμως έψαξα, διάβασα, μελέτησα πολύ για να κάνω αυτό το post και κατέληξα στους 5 ευκολότερους τρόπους για καταπολέμηση της κυτταρίτιδας . Και όχι, δεν έχουν να κάνουνε με μεσοθεραπείες, λιποθεραπείες κλπ.

Ξεκινάμε:

1
Περιποίηση σώματος:

Αρχικά το πρωί, αν έχουμε χρόνο, καλό είναι να κάνουμε ένα body scrub κατά προτίμηση παπάγιας (η οποία βοηθάει στην πρόληψη των βλαβών των ιστών κι έτσι καταπολεμά την κυτταρίτιδας). Αλλιώς, αν δεν προλαβαίνετε το πρωί, τη νύχτα όταν θα κάνετε μπάνιο, κάντε μασάζ με σαπούνι ή body scrub παπάγιας.

Λίγο πριν βγείτε από το μπάνιο ρίξτε κρύο νερό στους μηρούς (ή στις περιοχές που έχετε κυτταρίτιδα) για να τονωθεί η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή. Μετά το μπάνιο καθώς θα απλώνετε το γαλάκτωμα (οποιοδήποτε γαλάκτωμα, ακόμα και τα πολύ φθηνά) στην περιοχή που έχετε κυτταρίτιδα και κάνετε έντονο μασάζ.

2
Ενυδάτωση του σώματος:

Κανένα γαλάκτωμα και καμιά ενυδατική κρέμα δεν πρόκειται να κάνει τη δουλειά που κάνει το νερό. Πρέπει να πίνουμε 1,5 – 2 λίτρα νερό την ημέρα. Καλό είναι να πίνεις ένα ποτήρι νερό κάθε 1 ½ ώρα. Καλό είναι επίσης μόλις ξυπνάτε να πίνετε ένα ποτήρι νερό. Σας ξυπνάει.

Ααα και κάτι άλλο: Mετά τη γυμναστική οπωσδήποτε πρέπει να πιείτε μισό λίτρο νερό, αφού γίνεται αμέσως η αναπλήρωση των χαμένων υγρών κι έτσι το σώμα αποφεύγει να μπει σε μια διαδικασία που επιδεινώνει την κυτταρίτιδα.

Επίσης, αν τώρα που είναι κρύο θέλετε να πιείτε κάτι διαφορετικό εκτός από νερό, τότε το πράσινο τσάι είναι η ιδανικότερη λύση με 2-3 σταγόνες λεμόνι μέσα.

3
Τροφές:

Πρέπει επιτέλους να εντάξουμε τα φρούτα και τα λαχανικά στη ζωή μας, γιατί βοηθούν το σώμα να αποβάλει τις τοξίνες οι οποίες τοξίνες μειώνουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας και καθυστερούν την κυκλοφορία του αίματος.

Υπάρχουν κάποιες τροφές, όπως οι ντομάτες, τα μήλα, τα καρότα, το αβοκάντο και το γκρέιπφρουτ που τονώνουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας και τη βοηθούν.

4
Μειώστε το αλάτι από τις τροφές σας.

Ξέρω ότι πολλοί από εσάς προσθέτουν κι άλλο αλάτι στο φαγητό τους και έχουν μάθει έτσι. Καλό είναι κάθε φορά να προσπαθείτε να το μειώσετε, γιατί φορτώνουν τον οργανισμό με τοξίνες και επίσης κατακρατά τα υγρά. Προσπαθήστε να έχετε ένα balance στη διατροφή σας, χωρίς πολλές υπερβολές και χωρίς πολλές στερήσεις, γιατί σοκάρετε τον οργανισμό σας και αντί να μετατρέπει το λίπος σε ενέργεια, το αποθηκεύει.

5
Γυμναστική:

Οποιαδήποτε μορφή γυμναστικής βοηθά στην καλή λειτουργία του αίματος. Ακόμη και το πιο απλό να χρησιμοποιήσουμε τις σκάλες αντί το ασανσέρ, κάτι είναι. Όμως σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί γυμναστική μόνο αυτό. Χρειάζεστε περισσότερη προσπάθεια. Αν δεν έχετε χρόνο για γυμναστήριο, τότε αγοράστε ένα σχοινάκι στο σπίτι και ξεκινήστε να κάνετε. Θεωρείται πολύ καλή γυμναστική.

Εφαρμόστε 1 από την κάθε κατηγορία και θα δείτε την κυτταρίτιδα να μειώνεται κατά πολύ από το σώμα σας.

Love ya ♥

Υ.Γ. Δεν είμαι βέβαια διατροφολόγος, αλλά όλα που έγραψα είναι διασταυρωμένα από πολλούς διατροφολόγους.

Δες επίσης: Ποιες είναι 6 κύριες τροφές που προκαλούν κυτταρίτιδα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending