fbpx

Εσύ πώς θα αντιδρούσες αν έβλεπες στο δρόμο ένα 65χρονο γαμπρό και μια 12χρονη νύφη;

Υπάρχουν κάποια πράγματα που στη σκέψη τους και μόνο ανατριχιάζουμε και αηδιάζουμε..

Σκέψου να περπατάς ή να οδηγάς στο δρόμο του χωριού σου ή στο κέντρο της πόλης σου. Ή καλύτερα σκέψου να περνάς έξω από ένα κατάστημα, ή να κάθεσαι κάπου κοντά στη θάλασσα ή στο καφέ και ξαφνικά να βλέπεις έναν 65χρονο γαμπρό αγκαζέ με μια 12χρονη ΑΝΗΛΙΚΗ νύφη, μετά από την τέλεση του γάμου τους (βλέπε πιο πάνω εικόνα)!

Αλήθεια, ΕΣΥ τι θα έκανες; Πώς θα αντιδρούσες στο θέαμα αυτό;

 

Εντάξει, θα μου πεις τι λές καλέ; Στην Κύπρο είμαστε! Είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα;

Θα γελάσεις και θα μου πεις υποτιμητικά  ότι, δεν είμαστε ούτε στην Ινδία, ούτε στο Λίβανο και  στη Συρία, ούτε καν στην Κένυα!

upl53162c8bb6ab8

 

Κι όμως, σκέψου λίγο…

Τις προηγούμενες δεκαετίες, τα παλιά χρόνια, στην Κύπρο των γεωργών και των κτηνοτρόφων, που τα λεφτά ήταν λίγα και για ελάχιστους, που η πείνα και η φτώχεια θέριζε τις οικογένειες…

Πόσοι πατεράδες “έδωσαν” τις ανήλικες κόρες τους σε έντιμους και πλούσιους 40άρηδες και 50άρηδες (για να μην πω και 60ρηδες και 70ρηδες) κυρίους της εποχής για να ξεπληρώσουν τα χρέη τους και να αποκαταστήσουν οικονομικά τις κόρες, αλλά κυρίως όλη την οικογένεια..; Χωρίς βέβαια να θέλω να θίξω οποιονδήποτε, αλλά πραγματικά αυτό συνέβαινε σε αρκετές περιπτώσεις.

upl531633409b42d

 

Μπορεί τώρα το 2016 και γενικά τα τελευταία χρόνια να μη συμβαίνουν στην Κύπρο οι γάμοι ανήλικων κοριτσιών με μεσήλικους και γέροντες, αλλά πόσο σίγουρος/η είσαι γι’ αυτό;

Δυστυχώς, αν και οι νόμοι είναι απόλυτοι, αυτοί οι γάμοι, δεν γίνονται μήτε γύρω από κόσμο,  μήτε κοινοποιούνται. Αντιθέτως, γίνονται μέσα στο σκοτάδι, χωρίς να μαθαίνει κανείς τίποτα και ποτέ!

 

Στις τριτοκοσμικές χώρες καθημερινά υπάρχει μεγάλη εκμετάλλεση των παιδιών και ιδίως των κοριτσιών, τα οποία οι γονείς τους αναγκάζουν  να παντρευτούν με αρκετά μεγαλύτερους. Ας μην σχολιάσω το γεγονός ότι, κάποιες φορές ανήλικες νύφες που μπορεί να είναι από 8 μέχρι και 12 χρονών, πεθαίνουν από εσωτερική αιμορραγία την πρώτη νύχτα του γάμου τους, καθώς το σώμα τους δεν είναι αρκετά ώριμο για να αντέξει την σεξουαλική επαφή. Παράλληλα, άλλες ανήλικες πεθαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ ελάχιστες ζουν με ανεξίτηλα σημάδια στην ψυχή και στο σώμα τους!

upl53162bdd1b315

 

Αν και οι διεθνείς συμβάσεις απαγορεύουν τον γάμο παιδιών και καθορίζουν ως κατώτατο ηλικιακό όριο τα 18, οι γάμοι αυτοί συνιστούν  μια βαθιά πρακτική, συνδεδεμένη με την πολιτιστική παράδοση και τη φτώχεια των περιοχών αυτών.

 

Φίλε/η μου, αυτά ήταν απλά ορισμένα στοιχεία για να καταλάβεις τι φρίκη υπάρχει γύρω μας…

Γι’αυτό , στην Αμερική, ο Coby  Persin, το παιδί θαύμα του YouTube, θέλησε να κάνει γνωστό  το απάνθρωπο αυτό φαινόμενο ακόμα και σε εκείνους που είχαν πλήρη άγνοια στην καρδιά της Νέας Υόρκης, στην Times Square. Μέσα από ένα κοινωνικό πείραμα, έφερε τους περαστικούς και τους περευρισκόμενους εκεί, αντιμέτωπους με την πραγματικότητα.

Ειδικότερα, ένας 65χρονος γαμπρός και η 12χρονη νύφη του φωτογραφίζονταν μετά την τέλεση του γάμου τους.  Ο άντρας μπορεί να έδειχνε ευτυχισμένος κρατώντας την “γυναίκα” του από το χέρι, η ανήλικη νύφη όμως καθόλου, καθώς ήταν αμίλητη, λυπημένη και κοίταζε το έδαφος.

Ο κόσμος ευτυχώς αντέδρασε άμεσα και έντονα, αφού οι περισσότεροι εξοργίστηκαν και  τον απειλούσαν, τον έβριζαν και του έλεγαν πως είναι ντροπή του, καθώς  θεωρείται άσκηση βίας!Κάποιοι μάλιστα κάλεσαν ακόμη και την αστυνομία!

 

Κατ’ ακρίβειαν, ένας περαστικός ρώτησε πού είναι η μητέρας της κοπέλας και ο γαμπρός απάντησε ότι είναι στο σπίτι, εξηγώντας πως έχει την συγκατάθεση των γονιών της. (Σημειωτέον ότι, ο γάμος παιδιών, με την απαραίτητη γονική συναίνεση, είναι νόμιμος σε 91 χώρες σε όλον τον πλανήτη, ενώ υπάρχουν και πολιτείες των ΗΠΑ οι οποίες επίσης, τον επιτρέπουν. Το κατώτατο ηλικιακό όριο στον δυτικό κόσμο είναι τα 12 χρόνια! Για να μην πω ποιο είναι το κατώτατο -αν υπάρχει- ηλικιακό όριο στις μουσουλμανικές χώρες!)

upl53161da84e4e6

 

Μια άλλη γυναίκα  θύμωσε τόσο πολύ που που την πήρε μαζί της για να την γλυτώσει από τον “κακό το λύκο“…

Όσο ανοιχτόμυαλος κι αν είναι κανείς, αυτό δεν μπορεί να το αποδεχθεί εύκολα  και χωρίς καμία αντίδραση, αφού θα μπορούσε να είναι εγγονή του ή στην καλύτερη περίπτωση κόρητου.

 

Δες: Υπάρχουν 2 κατηγόριες ανθρώπων. Εσύ σε ποια ανήκεις; (video)

 

Πώς θα αντιδρούσες λοιπόν αν ερχόσουν αντιμέτωπος με ένα γαμήλιο πάρτυ με τον γαμπρό να είναι 65 και την νύφη να είναι 12; Ή το γαμπρό να είναι 80 και τη νύφη να είναι 9;

Σου φαίνειται παράλογο ή παρατραβηγμένο; Κι όμως στις υποανάπτυκτες και φτωχές περιοχές του κόσμου, αυτό είναι μια απλή καθημερινή ρουτίνα.

upl53162b9f1ccba

Ο Coby Persin μέσα από το βίντεό του θέλει να περάσει το  σοκαριστικό μήνυμα  στον κόσμο που θα δει το βίντεο ότι, κάθε ημέρα, σε όλον τον κόσμο, πραγματοποιούνται περισσότεροι από 33.000 γάμοι. Οχι απλοί γάμοι, αλλά γάμοι στους οποίους η νύφη είναι ανήλικη. Παιδί ακόμη. Και  αν αυτό δεν αλλάξει, μέχρι το 2050,  1,2 εκατομμύρια θα βρεθούν εγκλωβισμένες σε τέτοιους γάμους.

Μόνο αυτή τη δεκαετία, θα παντρευτούν περίπου 142 εκατομμύρια ανήλικα κορίτσια.

 

Δυστυχώς, λόγω του ότι, αυτοί οι γάμοι διεξάγονται και παραμένουν κρυφοί, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να γνωστοποιούμε το γεγονός, τα στοιχεία, καθώς η γνώση είναι δύναμη σε αυτή την περίπτωση!

Γι’ αυτό αφιέρωσε 4 λεπτά  μόνο για να δεις αυτό το καταπληκτικό βίντεο και αν όντως νιώσεις και εσύ το ίδιο άσχημα και εκνευριστείς, κοινοποίησέ το, για να γίνει γνωστό το γεγονός αυτό σε ακόμη περισσότερο κόσμο.
 

Capture

 

Μόνο έτσι θα ευαισθητοποιηθούμε όλοι! Γιατί αν δεν αντριδράσουμε ούτε γι’ αυτό, δεν θα αντιδράσουμε ούτε και για τα επόμενα δυσσάρεστα γεγονότα που μέλλονται να έρθουν. Θα φτάσει μια μέρα που θα κινδυνεύουμε εμείς οι ίδιοι και δυστυχώς δεν θα υπάρξει κανένας για να αντιδράσει για μας, για το δικό μας βασανισμό... Τότε όλοι θα καταλάβουμε, μα θα ‘ναι αργά…

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending