fbpx

Κόρες VS Γιοι: Οι διαφορές στην αντιμετώπιση από τους Κυπραίους γονείς μας!

Κάθε οικογένεια στην οποία υπάρχουν γιοι και κόρες δεν μπορεί να μην είχε συγκρούσεις, οι οποίες βέβαια να ήταν στα πλαίσια της υγιούς συμβίωσης. Τις πλείστες φορές η κόρη είναι περισσότερο υπό την προστασία του πατέρα ή των αδελφών της και οι γιοι να είναι πιο ελεύθεροι.

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις βέβαια όπου θα υπάρχει ίση αντιμετώπιση από τους γονείς, είτε είναι κόρη είτε γιος, αλλά αυτό νομίζω είναι υπό εξαφάνιση – για να μην είμαστε και απόλυτοι.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν τρανταχτές διαφορές στον τρόπο αυτό της αντιμετώπισης που δέχονται τόσο οι γιοι όσο και οι κόρες.

Ας δούμε λοιπόν αυτές τις διαφορές που μπορούν να παρατηρηθούν:

 

1
Ανάκριση!

Η κόρη για να βγει πρέπει να περάσει από μισάωρη και βάλε ανάκριση! Τα κλασσικά από την μητέρα της που θα ακούσει μονότερμα είναι:

«Πού θα πάεις; Με ποιους; Τι ώρα θα έρθεις; Ποιος θα σε πάρει; Κρατάς λεφτά; Γιατί το εφόρισες τούτο; Να κρατάς το τηλέφωνο σου και θα σε παίρνω να δω τι κάνεις!

Ατε τωρά κάτσε εξήγα της τα και να έχεις και όρεξη να βγεις. Ενώ αν ήθελε να βγει ο γιος, θα άκουγε:

«Στο καλό γιε μου, να προσέχεις!»

Πόσο δύσκολο να το ακούσει και η κόρη αυτό;

2
Οδήγηση!

Ακόμα και στο οδήγημα εννοείται ότι οι γιοι -επειδή είναι και άντρες- ξέρουν να οδηγούν καλύτερα από την αδερφή τους.

Αν είναι μεγαλύτεροι της, θα συστήσει η μάμμα σίγουρα να πάνε μαζί να της δείξει λίγα πράγματα και να την ελέγξει αν ξέρει να οδηγεί καλά. Και μικρότεροι της να είναι, μόλις βγάλουν την άδεια θα την παίρνουν εκείνοι που ξέρουν να οδηγούν καλύτερα. Η κόρη πάντα πριν φύγει θα ακούσει και 35 φορές:

«Πρόσεχε στον δρόμο, πρόσεχε όταν οδηγείς, πρόσεχε με το αυτοκίνητο»

και ο γιος με ένα «Πρόσεχε» που θα ακούσει, καλύφθηκε.

3
Σχέσεις!

Ανακοινώνει ο γιος ότι είναι σε σχέση και δέχεται τα θερμά συγχαρητήρια από όλους. Με το που θα πει η κόρη ότι είναι σε σχέση, πέφτουν βροχή οι ερωτήσεις:

«Ποιος είναι; Από πού είναι; Εν χωρκανός μας; Σπουδάζει; Πού τον εγνώρισες; Εν καλό παιδί; Πόσο καιρό είσαστε μαζί και εν μας το είπες;

Και εκεί είναι που αναρωτιέσαι αν έπρεπε να ανοίξεις το στόμα σου τελικά ή όχι. «Τώρα να μεν του ζητήσω ταυτότητα και περιουσιακά στοιχεία για να σας το ανακοινώσω», σκέφτεται η κόρη. Εν σχέση που τους είπε ότι έχει. Σκέφτου αν τους ελάλε ότι ήθελε να παντρευτεί τι θα την ερωτούσαν!

4
Καθαριότητα!

Η κόρη θα πρέπει πάντα να μάθει να είναι νοικοκυρά, να συγυρίζει τα ρούχα της και εννοείται να μάθει και τα φαγητά της μάμμας της.

Ενώ ο γιος και να μην καθαρίσει θα τον «βουρά» η μάμμα που πίσω να του τα κάμει. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, αλλά τώρα να είσαι κοπέλα και να μην κάνεις δουλειές (για τα στερεοτυπικά δεδομένα της κοινωνίας) δεν λέει. Ενώ ο γιος και να μην ξέρει να κάνει τίποτε, εν χάθηκε ο κόσμος.

5
Υπερ-προστασία!

Καμιά φορά το να είσαι τόσο υπερπροστατευτικός δεν είναι και το καλύτερο πράγμα. Μπορεί να θεωρούμε ότι είναι πιο εύκολο για ένα γιο να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά και η κόρη αν την αφήσεις λίγο μόνη της, μια χαρά θα τα καταφέρει.

Δεν χρειάζεται να έχει σωματοφύλακες και πάντα θα βλέπει τα αδέρφια της ως στήριγμα για αυτή και συμπαραστάτες, χωρίς να σκέφτεται ότι δεν μπορεί να κάνει κάποια πράγματα που κάνουν αυτοί. Γιατί πολύ απλά, ανησυχούν περισσότερο από το κανονικό οι γονείς της.

Εσύ εντόπισες κι άλλες διαφορές;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending