fbpx

Πώς κατάφερε η Άρτεμις Μουρέττου από φιλόλογος να γίνει στιχουργός;

Η Άρτεμις Μουρέττου είναι ένα νεαρό κορίτσι, που σπούδασε ελληνική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έκανε το χόμπι της “δουλειά” και απολαμβάνει κάθε στιγμή που αναγνωρίζεται το ταλέντο της. Τη ρωτήσαμε για τη στιχουργική, την απόφαση της να ασχοληθεί με αυτό και τι άλλο έχει να προτείνει σε όλους όσους κάνουν αντίστοιχα δημιουργικά πράγματα στη ζωή της.

 

Πάμε να τη γνωρίσουμε καλύτερα:

b60a7400-344d-436a-88c5-33bb0cfb32b7

 

Γεια σου Άρτεμις. Μπορείς να μας πεις πώς ξεκίνησε το ενδιαφέρον σου στη στιχουργική και τα τραγούδια;

Καλησπέρα Εύη και σε ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνεις να μιλήσω για τη στιχουργική. Το ενδιαφέρον μου για το γράψιμο στίχων ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, γύρω στα εννέα μου χρόνια. Ίσως να με επηρέασε το γεγονός ότι άκουγα τραγούδια στο ραδιόφωνο, ίσως απλώς να είχα αυτή την κλίση-ταλέντο μέσα μου και να εκδηλώθηκε με την πρώτη ευκαιρία-ερέθισμα.

 

Θεωρείς πως το γράψιμο στίχων -ειδικά για τραγούδια- είναι έμφυτο ταλέντο ή καλλιεργείται στην πορεία;

Θεωρώ ότι, όπως προανέφερα, είναι έμφυτο ταλέντο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν καλλιεργείται και στην πορεία της ζωής σου. Αν δεν είχα τα βιώματα που έχω, που με βοήθησαν να εξελιχθώ και να βελτιωθώ ως άνθρωπος, πιθανόν να μην εξελισσόμουν σε τόσο μεγάλο βαθμό και ως στιχουργός.

49d8e150-d7a3-4d9e-b35a-d1c93a35e94f

78c94d19-cf1d-46c5-b0d7-cb11356795fb

 

Θα ξεχώριζες ένα αγαπημένο σου τραγούδι απ’ όσα έχεις γράψει;

Αυτό που μου ζητάς είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Πρέπει πρώτα να σου πω ότι οι καλύτεροι μου στίχοι, σύμφωνα πάντα με τη δική μου οπτική, πιθανόν να μην έχουν ακόμη μελοποιηθεί. Από τα τραγούδια που ήδη έχω γράψει, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιο μιας και είναι όλα είναι πολύ ξεχωριστά. Αρκετά είναι διαφορετικά μεταξύ τους, από διαφορετικούς καλλιτέχνες και γραμμένα σε διαφορετικές φάσεις της ζωής μου.

Είναι όλα κομμάτια του εαυτού μου, της ψυχής μου και της ζωής μου.

e305f8ff-7495-4972-a4b7-2538424d4c7d

 

Πώς σε βοήθησαν οι σπουδές σου στην παρούσα ενασχόληση σου;

Οι σπουδές της ελληνικής φιλολογίας με έχουν βοηθήσει σε ένα μεγάλο βαθμό στην ενασχόληση με τη στιχουργική, αφού δεν με έφεραν μόνο σε μια πιο στενή επαφή με το θησαυρό της ελληνικής γλώσσας, αλλά και με τη λογοτεχνία-την ποίηση και γενικότερα με την τέχνη του λόγου.

 

Τι θα συμβούλευες κάποιον που αφοσιώνεται περισσότερο στο χόμπι του παρά σε κάτι που σπούδασε;

Αυτό που θα συμβούλευα τον κάθε νέο άνθρωπο που αγαπά πολύ ένα χόμπι του και προσπαθεί ίσως να το κάνει και επάγγελμα, είναι να μην αφήσει βέβαια στην άκρη αυτό που έχει σπουδάσει (αφού προφανώς το αγαπά και αυτό πολύ), αλλά να προσπαθήσει να συνδυάσει σπουδές-επάγγελμα και χόμπι.

Ό,τι αφήνουμε μάς αφήνει, ενώ ό,τι κυνηγάμε κάποια στιγμή θα πραγματοποιηθεί.

cf1a904d-dc96-480b-8021-addba9f9bd8e

 

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;

Οι στόχοι μου για το μέλλον είναι να συνεχίσω να είμαι χαρούμενη και δημιουργική, κοντά σε ανθρώπους που αγαπώ και που με αγαπούν και να εξελιχθώ τόσο ως στιχουργός, όσο και ως φιλόλογος, θέτοντας πάντα καινούριους και μεγαλύτερους στόχους.

 

Τέλος, ποια είναι η ατάκα/μότο που ακολουθείς και σου δίνει δύναμη καθημερινά;

Η ατάκα/ μότο που έχω πάντα στο μυαλό μου και μου δίνει δύναμη είναι:

Στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Αν όχι, τότε δεν έχει έρθει ακόμα το τέλος.

 

Πιστεύω ακράδαντα ότι τα καλύτερα ακόμα δεν έχουν έρθει και ότι είναι στο δρόμο. Με αυτή την ευχάριστη σκέψη θέλω να κοιμάμαι και να ξυπνάω, απολαμβάνοντας το παρόν και προσδοκώντας ένα ακόμη ομορφότερο μέλλον.

 

Κάποια από τα τραγούδια που έχει γράψει η Άρτεμις:

video

video2

Ευχαριστούμε την Άρτεμις για όσα μας είπε και της ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον 🙂

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending